Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Zsarolással kényszerítik ki az "önkéntes" túlórát

A kormánypropaganda felváltva harsogja azt, hogy a magyarok mennyire szeretnének többet dolgozni, és azt, hogy az egekbe emelt túlórakeretet valójában sehol sem fogják alkalmazni. Hogy az előbbi mekkora kreténség, az eddig is világos volt, ám az újév első napjaiban világossá vált, hogy az utóbbi sem igaz.

Székely Tamás, a  Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke a hvg.hu-nak azt nyilatkozta: számos jelzést kaptak az ország legkülönbözőbb pontjairól, hogy egyes cégek már rögtön január elsejétől bevezetik a 400 órás túlórakeretet. A Fidesz előszeretettel hangsúlyozza, hogy erre kizárólag a munkavállaló hozzájárulásával kerülhet sor, ám az érdekvédelmi vezető elmondta: eljutott hozzájuk egy olyan dokumentum, amely szerint a béren kívüli juttatásról szóló nyilatkozaton keresztül kényszerítik a dolgozókat több munkára. 

Székely szerint nagyobb és kisebb vállalatoktól is befutottak hozzájuk hasonló vészjósló jelzések.

A portálnak a Vasas szakszervezet elnöke is megerősítette: igenis bevasalják a munkavállalókon a több túlórát. László Zoltán azt mondta: már az első órákban öt olyan cégről szereztek tudomást, amely valószínűleg él az Orbánéktól kapott lehetőséggel

Akad olyan hely, ahol már fel is mondták a korábbi kollektív szerződést, máshol még „csak” tárgyalnak róla. A szakszervezet érdeklődésére, hogy ez a túlórakeret emeléséről szól-e, csak annyit reagáltak: majd a tárgyalásokon megmondják.

„Feltételezzük, hogy nem a műszakpótlékot akarják egyoldalúan emelni” - jegyzi meg keserűen az érdekvédő. 

Cégneveket László Zoltán nem árult el, de azt elmondta, a 300 főstől az ezer fölötti dolgozót alkalmazó vállalatokig széles a spektrum.

forrás: alfahir.hu

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.