Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Visszadőlne a dominó?

Akkor most valójában ki is irányítja Pécset? Miközben a város ünnepét üljük, a diktatúra és a dilettantizmus is éppen tort ül a városban.

Pécs polgárai 2009-ben választották polgármesterüknek Páva Zsoltot, amit 2014-ben megerősítettek. Aztán ahogy elszállt 2017 nyara, elszállt Páva Zsolt is, de nem a pécsiek akaratából. Történt ugyanis, hogy augusztus utolsó napján a FIDESZ-KDNP bejelentette, hogy új döntéshozó testület segíti Pécs irányítását. Azt azért ne feledjük, hogy 2014-ben a pécsi polgárok már megválasztottak egy döntéshozó testületet, ezt nemes egyszerűséggel közgyűlésnek hívják, igaz Soros György ide is becsempészte embereit mindenféle ellenzéki képviselők formájában.

Az új döntéshozó testület öttagú, Páva Zsolt és a két alpolgármester, Őri László és Decsi István mellett tagja Pécs két országgyűlési képviselője, Hoppál Péter és Csizi Péter is. A testület létrehozásának oka rém egyszerű, katasztrofális helyzetben van pénzügyileg a város, annak ellenére, hogy néhány éve a kormány 40 milliárd forintos adósságot vállalt át Pécstől, két-három év alatt kilencmilliárd forintos hiányt sikerült kitermelni, és ebben az önkormányzati cégek mínusza még nincsen benne, azokkal együtt van, aki már 24 milliárdot említ.

Joggal merül fel az egyszerű választópolgárban, hogy miért is éppen azok akarják rendbehozni mindezt, akik kitermelték, és az egészhez ugyan mi köze van két parlamenti képviselőnek, akik nem mellesleg éveken keresztül kormánypárti képviselőként ültek az önkormányzatban, sőt, egyikük alpolgármesterként alaposan átláthatta a dolgokat.

De érdekes a hierarchia is, ebben a testületben Csizi Péter kvázi főnöke Páva Zsoltnak, magyarán egyszerűen kivették a demokratikusan megválasztott vezető kezéből az irányítást. Nem szándékozunk Páva Zsolt sorsán keseregni, de emlékszünk még 2009-re.

Akkor ugyanis Tasnádi Péter halála miatt időközi választást kellett tartani Pécsett a polgármesteri tisztségért, és Páva Zsolt fölényesen megverte Szili Katalint, valóságos cunamit indítva el ezzel az országban, ami a FIDESZ 2010-es országgyűlési választási győzelméhez vezetett.

Ezzel a lépéssel, mármint a döntéshozó testület létrehozásával valami hasonlónak szeretné útját állni a kormánypárt, mondhatni személyesen Orbán Viktor, ha ugyanis valóban felelős politikus módjára Páva Zsolt lemondana az általa (is) generált válság miatt, akkor egy évvel a parlamenti választások előtt könnyen kiderülhetne, hogy nem legyőzhetetlen a narancspárt. Ez pedig 2018-ban bukáshoz, és az elmúlt hét év elszámoltatásához vezetne, Mészáros Lőrinc mehetne vissza gázt szerelni, és a felcsúti kisvasút is csak hetente egyszer, meccsnapokon járna.

Három évvel ezelőtt híresztelték, hogy Páva Zsolt nem indul újra a polgármesteri posztért, hanem eszéki konzul lesz. Ha elfogadta volna azt a pozíciót, most talán mindannyiunknak könnyebb lenne. De leginkább Páva Zsoltnak.

Külföld

Legszívesebben "visszaforgatnám az idő kerekét", mert Németországot felkészületlenül érte a menekültválság - mondta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke hétfőn Berlinben.

Devizahitelesek

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Állami monopólium is lehetne a végrehajtás

A globális válság kitörése után, a devizahitelek tömeges bedőlésének elburjánzásával párhuzamosan szemtelenedett el a végrehajtók egy része, s a törvényekre fittyet hányva végezte és végzi tevékenységét.

Néma József – egy botrányos pécsi devizahiteles fórum margójára

Többen is csalódottan távoztak a március 24-én a Művészetek Házában az MNB tanácsadói által tartott devizahitellel kapcsolatos tájékoztató fórumról. Dr. Molnár Beáta, pertársaság ügyvédje, és Néma József pénzügyi szakértő is ott volt. Utóbbit kérdeztük a történtekről.

Életmód

Ha Fidesz és OV hódoló lennék, már biztos feltettem volna ezt a kérdést a kormánypárti médiákban, mint a megyei napilapokban, a TV2-ben vagy az Origó hírportálon.

Belföld

Az Állami Számvevőszék befejezte a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdálkodásának 2011-2014 közötti időszakra kiterjedő megfelelőségi ellenőrzését.

Az érvénytelen népszavazás sikerét hirdető plakáton nem jól olvasható a megrendelő neve, erre pedig az NVB is felhívta a figyelmet, hogy láthatóan fel kell tüntetni. A számok a szavazók arányát jelöli.

Péntektől vasárnapig 165 határsértőt tartóztattak föl az ország területén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.