Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Visszadőlne a dominó?

Akkor most valójában ki is irányítja Pécset? Miközben a város ünnepét üljük, a diktatúra és a dilettantizmus is éppen tort ül a városban.

Pécs polgárai 2009-ben választották polgármesterüknek Páva Zsoltot, amit 2014-ben megerősítettek. Aztán ahogy elszállt 2017 nyara, elszállt Páva Zsolt is, de nem a pécsiek akaratából. Történt ugyanis, hogy augusztus utolsó napján a FIDESZ-KDNP bejelentette, hogy új döntéshozó testület segíti Pécs irányítását. Azt azért ne feledjük, hogy 2014-ben a pécsi polgárok már megválasztottak egy döntéshozó testületet, ezt nemes egyszerűséggel közgyűlésnek hívják, igaz Soros György ide is becsempészte embereit mindenféle ellenzéki képviselők formájában.

Az új döntéshozó testület öttagú, Páva Zsolt és a két alpolgármester, Őri László és Decsi István mellett tagja Pécs két országgyűlési képviselője, Hoppál Péter és Csizi Péter is. A testület létrehozásának oka rém egyszerű, katasztrofális helyzetben van pénzügyileg a város, annak ellenére, hogy néhány éve a kormány 40 milliárd forintos adósságot vállalt át Pécstől, két-három év alatt kilencmilliárd forintos hiányt sikerült kitermelni, és ebben az önkormányzati cégek mínusza még nincsen benne, azokkal együtt van, aki már 24 milliárdot említ.

Joggal merül fel az egyszerű választópolgárban, hogy miért is éppen azok akarják rendbehozni mindezt, akik kitermelték, és az egészhez ugyan mi köze van két parlamenti képviselőnek, akik nem mellesleg éveken keresztül kormánypárti képviselőként ültek az önkormányzatban, sőt, egyikük alpolgármesterként alaposan átláthatta a dolgokat.

De érdekes a hierarchia is, ebben a testületben Csizi Péter kvázi főnöke Páva Zsoltnak, magyarán egyszerűen kivették a demokratikusan megválasztott vezető kezéből az irányítást. Nem szándékozunk Páva Zsolt sorsán keseregni, de emlékszünk még 2009-re.

Akkor ugyanis Tasnádi Péter halála miatt időközi választást kellett tartani Pécsett a polgármesteri tisztségért, és Páva Zsolt fölényesen megverte Szili Katalint, valóságos cunamit indítva el ezzel az országban, ami a FIDESZ 2010-es országgyűlési választási győzelméhez vezetett.

Ezzel a lépéssel, mármint a döntéshozó testület létrehozásával valami hasonlónak szeretné útját állni a kormánypárt, mondhatni személyesen Orbán Viktor, ha ugyanis valóban felelős politikus módjára Páva Zsolt lemondana az általa (is) generált válság miatt, akkor egy évvel a parlamenti választások előtt könnyen kiderülhetne, hogy nem legyőzhetetlen a narancspárt. Ez pedig 2018-ban bukáshoz, és az elmúlt hét év elszámoltatásához vezetne, Mészáros Lőrinc mehetne vissza gázt szerelni, és a felcsúti kisvasút is csak hetente egyszer, meccsnapokon járna.

Három évvel ezelőtt híresztelték, hogy Páva Zsolt nem indul újra a polgármesteri posztért, hanem eszéki konzul lesz. Ha elfogadta volna azt a pozíciót, most talán mindannyiunknak könnyebb lenne. De leginkább Páva Zsoltnak.

Pécs

Képzeljék, válaszolt az Adóiroda, de nem Gyimesi Gábornak, ahogy múlt csütörtökön megígérték a videónkon látható napirend előtti felszólalása után.

Megkezdte az aláírásgyűjtést a Jobbik Pécsen és Komlón. Pécsen a Ferencesek utcája 27. (1. emelet, hétköznap 12-18 óra között) szám alatt, Komlón a Kossuth L. u. 36. (hétköznap 14-19 óra között) szám alatti Jobbik irodákban írható alá.

Többek között itt írtunk Pécs csődjéről, a városnak a pénzhiány következtében állami segítségre van szüksége, amit meg is kap. A Szabad Pécs írja, hogy a legújabb, hárommilliárdos hitelért fel kellett ajánlani egy ingatlant, ami a Kodály Központ lett, az ország egyik legjobb koncertterme.

Devizahitelesek

A Jobbik nem hagyja, hogy kampányfogássá tegyék a devizakárosultak képviseletét

Amíg a kormányzat megkapja a devizahitelesek szavazatát megígérik, hogy foglalkoznak a problémáikkal, de előre borítékolható, hogy amint elmúlt április 8-a törlődik a memória és ismét az út szélén felejtik őket.

A devizahitelesek a jegybanki nyereség forrásai és áldozatai is

Nagy Márton az MNB alelnöke pontosan tudja, hogy a devizahitelek piaci árfolyam melletti forintosításában eddig aktív szerepet vállaló MNB a forintosítással százmilliárdos árfolyamnyereséget képes realizálni.

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Életmód

Amerikai komponisták műveiből válogat február 3-án a pécsi Kodály Központban tartandó koncertjén a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ), amely az esttel a Leonard Bernstein (1918-1990) világhírű zeneszerző születésének századik évfordulóját ünnepli.

Belföld

Botrányos videó terjed az interneten: egy magyarországi rendőr kegyetlenül bántalmaz egy macskát (vagy talán kisebb testű kutyát). A felvétel hétfő késő este került fel a Facebookra, a feltöltő szerint pedig Pest megyei Dány községben készült még ezen a napon.

Az magyar emberek adóját azért költi ilyen bőkezűen a kormány stadionokra és kastélyokra, mert az egészségügy már rendben van. Mutatjuk! (Videó)

Figyelmeztető jelleggel néhány hétre felfüggeszthetik a pécsváradi háziorvosi ügyeletet. A háziorvosi körzethez 15 település, és majdnem kilencezer lakos tartozik, az ügyelő háziorvos pedig egyszerre látja el a gyermek és a felnőtt háziorvosi ügyeletet is.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.