Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Visszaadja parlamenti képviselői mandátumát a jobbikos Novák Előd

Visszaadja országgyűlési képviselői mandátumát a jobbikos Novák Előd. A politikus ezt maga közölte hétfőn az MTI-vel, miután a párt képviselőcsoportja bizalmi szavazást tartott személyéről. Novák Előd úgy nyilatkozott, hogy szerdai hatállyal adja vissza mandátumát.

A politikus Facebook-oldalán úgy indokolt: esküjéhez híven visszaadja a megbízatását, mert Vona Gábor pártelnök arról tájékoztatta, hogy kezdeményezésére az új pártelnökség lemondásra szólítja fel.
 "Bár a sajnos ki nem tárgyalt programvitákat szabad akaratomból lezártnak nyilvánítottam a kongresszus után, és a Jobbik új elnökségét legitimként elfogadva kívántam nekik sok sikert a következő két évre, de Vona Gábor szükségét érezte, hogy a frakcióból is kizárasson, amit ma számomra meglepetésszerűen keresztül is vitt, miután ennek érdekében egyesével megkereste a frakció tagjait" - írta a politikus, aki inkorrektnek és durva szankciónak minősítette a lépést és sérelmezte, hogy a pártelnök úgy választtatta meg magát, hogy "látszólag csak más feladatot" szán neki.
Novák Előd köszönetet mondott a tagság jelöltállításon tanúsított kiállásáért, továbbá a választók és a párt korábbi testületeinek bizalmáért.
Azt is írta: bár Vona Gábor kritizálta és megkérdőjelezte alelnökjelölti programját, tételesen nem tudja cáfolni senki annak állításait. "Fenntartom, hogy e tagságnak írt alelnökjelölti szándéknyilatkozatomnak sajnos minden mondata helytálló, azok valóságtartalmáért vállalom a felelősséget (a szándéknyilatkozatomról "hírt" adó hazugságokért viszont nem), érzelmeimet kordában tartva, de elveinkhez ragaszkodva írtam, szégyellni nem nekem kell érte magamat, az én lelkiismeretem tiszta" - fogalmazott.
Kitért arra is, hogy a tisztújító kongresszus után annak jegyében készült folytatni munkáját, hogy nemcsak új szavazókat kell megnyerni, hanem a régieket is meg kell őrizni. Ugyancsak célja volt, hogy a párt demográfia szakpolitikusaként dolgozzon - tette hozzá, jelezve: hiába ajánlotta fel egy évi jövedelmét is arra, hogy létrejöhessen a párt egy jótékonysági szervezete.
A Jobbik első alapszervezetének alapítója azt is rögzítette: választókerületi elnökként tovább folytatja munkáját a XI. kerületben, s ha nem zárják ki, egyszerű tagként, aktivistaként szeretne tovább dolgozni "a gyermekének tekintett Jobbikért". Hozzátette: alapvető erkölcsi kötelességének tartja, hogy ne hagyja el a pártot, hanem legjobb tudásával segítse fejlődését, és erre buzdítsa a rendkívül nehéz helyzetbe hozott feleségét, Dúró Dórát és tagtársait is.
Novák Előd a Jobbik parlamentbe jutása, 2010. május 14. óta tagja az Országgyűlésnek; a párt alelnöki tisztségét 2009. október 24-től töltötte be a 2016. május 29-én tartott kongresszusig.

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.