Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Vesztegetés, üzérkedés: lebuktak a kozármislenyi csalók

Péntek délelőtt egy összehangolt rendőri akció keretei közt fogott el a rendőrség egy 42 éves román férfit és egy 59 éves helyi nőt Kozármislenyben – írja a police.hu. Ötletük rendkívül merész volt, de a rend őrei elől ez sem mentette meg őket.

A férfi bérszámfejtőként dolgozott egy pécsi, könyveléssel foglalkozó gazdasági társaságnál, a nő pedig ugyanennek a cégnek az egyik ügyvezetője. A megalapozott gyanú szerint a férfi rávette a nőt, hogy hivatalos személy megvesztegetésére hivatkozva pénzt csaljon ki cégektől annak érdekében, hogy ne induljon velük szemben adóhatósági vizsgálat.

A nő könyvelést végzett két pécsi gazdasági társaságnak, majd azt állította a cégek ügyintézőjének, hogy a korábbi beszállítójuk cégével szemben eljárás indult, ezért a hatóság az ő cégeiket is vizsgálni fogja. Ezután – az adóhatóságnál lévő jogász végzettségű kapcsolatára hivatkozva – felajánlotta, hogy elintézi azt, hogy az említett társaságokkal szemben ne induljon vizsgálat. Mindezért cserébe 5 millió forintot kért, majd megígérte, hogy a pénzt továbbítja a hatóságnál dolgozó ismerősének.

A kért összeget meg is kapta a nő, majd ugyanezzel a módszerrel két másik vállalkozótól is pénzt szerzett. A rendőrök akkor fogták el őket, amikor a román férfi megjelent a kozármislenyi nő lakásán, hogy a jogtalan előnyért kapott milliókat átvegye.

A nyomozók a bűnös tevékenységből származó pénzt lefoglalták, a férfit és a nőt pedig előállították a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra. Mindkettőjüket gyanúsítottként hallgatták ki, amely során beismerő vallomást tettek. A férfi a nyomozóknak azt is elmondta, hogy valójában nincs kapcsolata az adóhatóságnál, csak azért találta ki az egészet, mert a vállalkozók szemében komolyabb embernek akart tűnni. Terhükre befolyással üzérkedés, míg a jogtalan előnyért fizető vállalkozók terhére hivatali vesztegetés megalapozott gyanúja állapítható meg.

 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.