Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

A verhetetlen tizenegy

Azt túlzás lenne állítani, hogy tűkön ülve vártuk már, kik is lesznek a harmadik Orbán-kormány miniszterei, de azért mégis volt bennünk egy kis drukk.

Hogy például lesz valami meglepi, Kerényi Imre besurran első számú emberi erőforrásnak, Selmeczi Gabriella meg nemzeti fejlesztésnek, de persze nem surrantak, úgy állt fel a csapat, ahogy azt már jól beharangozták mindenfelé, Orbán, Pintér, Balog, Fazekas, Hende, Trócsányi, Navrasics, Varga, Seszták, Lázár, Semjén – ők a mi verhetetlen tizenegyünk. Sanszos persze, hogy nem fogjuk együtt emlegetni őket a Grosics, Buzánszky, Lóránt, Lantos, Bozsik, Zakariás, Budai, Kocsis, Hidegkuti, Puskás, Czibor összeállítású gárdával, de akkor is: most ez az Aranycsapat.

Vagyis fogalmazzunk pontosan: nagyjából arany. Három ismerősünkből kettőnek az. Kétharmadunk érezte úgy, hogy Pintér Sándor jó belügyminiszter, Balog Zoltán tökéletesen ért a kultúrához, Hende Csaba gond nélkül levezényelne egy partraszállást, és így tovább. Szóval hogy minden rendben van.

És ne is merengjünk most régi történéseken, egykori botrányokon, esetleges dilettantizmusokon, nézzünk inkább előre, rendületlenül, mint egy úttörő. Sőt, ebben a magasztos pillanatban ne foglalkozzunk azzal sem, hogy nem fért be egyetlen nő sem a csapatba, nyilván nekik a konyhában a helyük, s azzal sem, hogy a beiktatásra csak az MTI és az MTVA fotósát engedték be, a többieket megállították a marcona őrök.

Mert ez most az új világ új rendje. S különben is, tessék csak figyelni, kettőt pislantunk, s itt lesz az első 6-3 is.

forrás: www.bama.hu

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.