Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Varga Mihály úr is felhívott… avagy: egy kisnyugdíjas nyílt levele

Most, hogy már csak pár nap van vissza a választásokig, fura hirtelenséggel lépnek akcióba azon politikusok, akik eddig ránk se hederítettek. Mi a manó, kérdezné az ember fia, tán csak nincs valami baj..? Mi lehet e hirtelen megkeresés oka? Erre is választ vár egy olvasónk nyílt levele.

Tisztelt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter úr!

Alig három nap és az urnák elé járulunk. S mivel igazi, hihető és a valós gondokat orvosolni kívánó programmal jóformán csak egy parlamenti párt, vagy inkább mozgalom lépett elő, az ember igazából már oda sem figyelne a semmitmondó, ködös ígérgetésekkel görcsölő nagyokra.

Tegnap délután megcsörrent a telefonom, de mivel a kijelzőn az „Ismeretlen” felirat jelent meg, fel se vettem. Ki tudja, tán egy végrehajtó, vagy valami zaklató. Ám, mivel pár órával később újból próbálkozott, gondoltam, egye fene, felvettem. Igen csak meglepődtem… mert a beköszönő hang szerint Ön,Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter hívott!

Mivel udvariasan köszönt, viszonoztam volna, de… nem tudtam, mert nem hagyott rá időt, kiderült ugyanis, hogy ismét csak egy géphang volt. Első gondolatom ez volt: tán csak nincs valami baj a Fidesz választási esélyeivel? Mert különben miért alacsonyodna le Ön egy géphanggal való agitálásra?

Abban a pillanatban letettem. Miért?

Mert nem most kéne, miniszter úr, és nem géphangon!
Személyesen kellett volna, anno, amikor meghívtuk Önt!
Tudja, ez a baj Önökkel: sosem állnak szóba velünk facet to face, hanem üzengetnek, nyilatkozgatnak, jobban teljesítő országról orációznak, ezzel szemben most – hogy tán baj van? - géphangon telefonon könyörögnek.

Mi közel egy éve már próbáltuk felvenni Önökkel a kapcsolatot. Meghívtuk Önöket a devizahiteles fórumunkra, ahol szerettük volna átnyújtani Önnek azt az érvgyűjteményt, amelyet pertársaságunk jogi szakértője dolgozott ki, hatályos, érvényes magyar törvények alapján. Sem Ön, sem az Ön képviselői, de még a pécsi fideszes városvezetők, „képviselők” közül sem jött el senki, egyetlen egyszer sem! Nem is álltak velünk szóba. Ön most komolyan azt gondolta, hogy ezek után Önökre szavazunk majd?

Tudja, miniszter úr, az a helyzet, hogy mi már eldöntöttük, kikre, mely pártra fogunk szavazni. Hogy kik azok a mi?
Hát, pl. azok az átvert, becsapott, lerabolt „devizahitelesek”, akik sosem láttunk devizát, ellenben a bank háromszor annyit követel/ne/ vissza, mint amennyi forintkölcsönt nekünk forintban nyújtott. Mi több, ma már az is bizonyítható, hogy a „devizahitelel”-nek elnevezett dolog, bűncselekmény. Méghozzá uzsora bűncselekmény! Ha ezt Önök és szakértői nem tudják, akkor Önök alkalmatlanok a tisztjük betöltésére. Ha tudják, akkor Önök bűnrészesek.
Arról most nem is szólok, hogy több mint 3000 ember lett öngyilkos e gyalázat miatt.

Jut eszembe, tán mégis butaság volt letennem a kagylót, lehet, hogy Ön a végén azt akarta volna mondani, hogy vége a devizahitelnek, hogy kapunk családonként 5 millió Ft kárenyhítést, és hogy április 7-től dupla lesz a nyugdíj és a minimálbér. Nettóban, ugye…
Ha ezért hívott, hát hívjon még egyszer nyugodtan, ígérem, fel fogom venni és végighallgatom.

Üdvözlettel egy nagyon kisnyugdíjas, devizahiteles
Patacs-Rácváros Egyesület Pertársaság

 

Pécs

Borkai hülyének nézi a választókat és ugyanúgy fideszes maradt, ahogy eddig

A Fidesz és Orbán Viktor morális szégyene, hogy polgármesteri székében marad a súlyos korrupciós-, valamint drogbotrányba keveredett Borkai Zsolt - áll a Jobbik legfrissebb közleményében.

Vasárnap reggel Pécsen dulakodás történt. Az ATV riporterét hátba vágták, kamerájában pedig 100 ezer forintot meghaladó kár keletkezett.

A megye helyzetéről, a kampányról és a választások kimeneteléről a Jobbik Baranya megyei listavezetőjét, Schwarcz-Kiefer Patrikot kérdeztük.

Négy év börtönre súlyosbították a korábbi fideszes képviselő büntetését

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítéletében Mengyi Roland hatodrendű vádlott ügyében súlyosbította az elsőfokú ítéletet, háromról négy év letöltendő börtönre - írja a Hírösvény nyomán a 24.hu.

Félmilliárd forintos munkásszálló épül Pécsen

Több mint 370 millió forintos kormányzati támogatással, összesen 485 millió forintból egy, közel száz főt befogadó munkásszállót alakítanak ki Pécsen - jelentette be szerdán Pécsen Horváth Zoltán kormánymegbízott, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Bizonyára jól emlékeznek még a 2017-18-as plakátháborúra. Szinte nem lehetett találni az országban olyan jobbikos óriásplakátot, amit ne firkáltak volna össze, hogy hogy nem, Záhonytól Nagykanizsáig - gyakorlatilag ugyanazzal a szöveggel. Nem is sokáig maradt titokban a dolog, kiderült, hogy központi utasítás alapján rongálják az ellenzéki párt kampányanyagait.

A jobbikos feljelentések nyomán végül a rendőrségnek is állást kellett foglalnia. Így derült ki, hogy a kampányanyagok összefirkálása belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Ahogy arról beszámoltunk, egy összellenzéki sajtótájékoztató keretében politikusok arra kérték a MÁV-ot, hogy ne alkalmazza a rabszolgatörvényként elhíresült túlóraszabályozást.

Tizenegy éves negatív rekordot döntött a végzettség híján az iskolakaput maguk mögött hagyó fiatalok aránya Magyarországon.

A diákok jól beolvastak a helyettes államtitkárnak.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.