Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

A város pénzén reklámozza a Fidesz az álellenzéki Kővárit

Jó nagy átverésben van része minden pécsi polgárnak, aki egy kicsit is követi a helyi politikát. Kővári János és az ÖPE 2014-ben hirtelen kiugrott a Fidesz szárnyai alól, és ellenzékinek próbálta beállítani magát, és egyesületét.

Önállóan indultak a 2014-es önkormányzati választáson, hogy összeszedjék a Fideszről leszakadó szavazatokat. Előtte persze még fideszesként jól bejátszotta magát Kővári a Fidesz-közeli civil szervezetekbe, hiszen 2010 és ’14 között ő vezette azt a bizottságot, amelyik pénzeket osztott az egyesületeknek, alapítványoknak. Mindezt azért tették, mert tudták, hogy a város gyenge vezetése miatt szavazók fognak leszakadni a Fideszről, és a hatalom megtartása miatt ehhez a trükkhöz folyamodtak. Nehogy már a Fideszben csalódott szavazók valamelyik ellenzéki párthoz álljanak át.

A 2014-es választások után lett is ebből egy műbalhé, a városvezetés létrehozott egy bizottságot, amely a civil támogatásokat vizsgálta, de – fogalmazzunk finoman – előre borítékolható módon eredménytelenül. Az elmúlt három évben az ÖPE szavakban próbált ellenzékinek mutatkozni a közgyűlés ülésein, viszont a szavazataik azért sokatmondóak voltak.

Idén nyáron aztán világossá vált minden: a Jobbik a közgyűlés rendkívüli ülését kezdeményezte, amelyet minden ellenzéki párt támogatott, kivéve Kővárit, aki még át is verte őket. Ezután ő adott ultimátumot Páva Zsoltnak, amelyet bajtársa tüstént elfogadott. Azóta hűvös a viszony ellenzéki körökben, de Kővári szemmel láthatóan továbbra is a városvezetés üdvöskéje maradt, még a rosszemlékű Patrónus Kft.-is átmenthette saját szociális szövetkezetébe. Ezen még Fodor Ibolya is felháborodott.

Most pedig kapott az ÖPE egy internetes újságot a fideszes városvezetéstől. Az újság legalább hetente közli Kővári elképzeléseit, felszólalásait, sajtóközleményeit, miközben a többi ellenzéki pártot elhallgatják. Megnéztem kik hirdetnek az újság kezdőlapján, sorolom az adófizetők pénzén működő városi cégeket: Pécsi Vagyonhasznosító Zrt., Zsolnay Kulturális Negyed, BIOKOM, Tüke Busz.

Pécs

Baranya 1-es választókerületben a választópolgárokat az egészségügy helyzete foglalkoztatja leginkább. Az egészségügyi programjáról kérdeztük Fogarasi Gábor jobbikos jelöltet.

Dakos József rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány 2018. március 14-én Pécsett, a főkapitányságon összesen 14 gépjárművet adott át a polgárőr egyesületek részére.

Páva Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester kifejtette, Pécs 2018-as költségvetésének bevételi főösszege 57,2 milliárd forint, ami prognózisa szerint - a küszöbön álló fejlesztések miatt - legalább 10 százalékkal emelkedni fog.

Lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének, valamint lopás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság egy 46 éves helyi férfi ellen.

Megnyílt szerdán a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) megújított mecseki bányászati kiállítása. A mintegy 200 bányászati emléket és eszközt bemutató felszíni tárlat a Vasarely Múzeummal szomszédos épületben kapott helyet.

Devizahitelesek

A Jobbik együttműködési megállapodást írt alá az Adóskamarával

A Jobbik együttműködési megállapodást írt alá a jogászokat, civil érdekvédőket és banki károsultakat tömörítő Adóskamarával - jelentette be a párt alelnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

A Jobbik nem hagyja, hogy kampányfogássá tegyék a devizakárosultak képviseletét

Amíg a kormányzat megkapja a devizahitelesek szavazatát megígérik, hogy foglalkoznak a problémáikkal, de előre borítékolható, hogy amint elmúlt április 8-a törlődik a memória és ismét az út szélén felejtik őket.

Belföld

A választópolgárok nagy része kormányváltást szeretne, de sajnos túl sokan vannak, akik csak a koordinált jelöltállításban hisznek. Hódmezővásárhely után azt hiszik, hogy ez az egyetlen járható út, a Fidesz csak akkor győzhető le, ha a teljes ellenzék egy jelölt mögé tömörül. Pedig ez egy tévedés.

Miközben migrációellenes kampányára az adófizetők pénzéből milliárdokat herdál el a kabinet, a Központi statisztikai Hivatal adatai szerint folyamatos a bevándorlás Törökországból, Szíriából és Nigériából - számol be a HírTV.

A multikhoz menekül sok dolgozó a közszférából, a kisebb cégek pedig képtelenek lépést tartani a nagyok kényszerű bérfejlesztésével – idéz a hvg.hu a lap nyomtatott változatában megjelent cikkéből.

A havi egymilliót kereső, a határon túli autonómiaügyekben közreműködő miniszterelnöki megbízott, Szili Katalin nemrégiben kezdett fideszes fórumokon kampányolni. Most pedig a kormánypropagandát hirdető Magyar Időknek nyilatkozott.

Míg a kormány szavakban a migráció minden formáját ellenzi, a valóságban titkos migránsok ezrei és kötvényes migránsok tízezrei számára biztosított letelepedési lehetőséget Magyarországon az elmúlt évek során.

Életmód

Az együttes tavasszal csak három koncertet ad: március 17-én a győri Audi Arénában, március 24-én a debreceni Főnix Csarnokban, április 6-án pedig a Papp László Budapest Sportarénában lépnek színpadra.

A hagyományos húshagyókeddi máglyagyújtással és a telet jelképező koporsó elégetésével véget ért Mohácson az idei busójárás, amelynek hétvégi fő programjaira több tízezren voltak kíváncsiak.

Sport

"Mindenki ezt kérdezi tőlünk, hogy milyen érzés, de még mi se tudjuk" - jelentette ki Burján. "Burján Csaba olimpiai bajnok. Még ízlelgetem. A név elé nem lehet írni, mint a doktort? Csak így mutatkoznék be".

A Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor összeállítású magyar csapat aranyérmet szerzett a férfi 5000 méteres rövidpályás gyorskorcsolyaváltók csütörtöki döntőjében a phjongcshangi téli olimpián.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.