Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Védettségi igazolvánnyal szabad lesz az élet, nyithatnak a pécsi szolgáltatások is

Küszöbön a terasznyitás, jövő hét közepére pedig elérhetjük Magyarországon a 4 millió beoltottat, amikor további szolgáltatások is kinyithatnak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára.

Az utóbbi időben mást sem hallhattunk, minthogy két és fél, három, három és fél millió beoltottnál valami hatalmas bejelentésre számíthatunk. Nem is olyan régi ígéret, hogy 3,5 milliónál kinyithatnak a teraszok és kitolódik a kijárási tilalom, amely az elmúlt időszak egyik legjobb híre. Jelenleg 3 419 450 beoltottnál járunk a koronavírus tájékoztató oldal információi alapján, amint elérjük a bűvös számot, elméletben már másnap megkezdődhet a nyitás.

Sokan már most gőzerővel készülnek, vannak, akik gyakorlatilag már borítékolták is a szombati nyitást, a Nana bistro&bar például azt írta közösségi oldalán: "Ott folytatjuk, ahol abbahagytuk. Szombaton itt tali a Nanában."

Erre a bejelentésre tett rá még egy lapáttal Orbán Viktor péntek reggel, elmondása szerint ugyanis 4 millió beoltottnál a szolgáltatások széles köre nyílhat meg a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára. Az elérhető szolgáltatások, tehát a kinyitó intézmények az alábbiak a kormányfő felsorolása szerint:

 • - színházak, tánc- és zeneművészeti események
 • - cirkuszok
 • - mozik
 • - edző- és fitnesztermek,
 • - uszodák, közfürdők,
 • - jégpályák,
 • - állatkertek, vadasparkok, kaland- és vidámparkok, játszóházak
 • - múzeumok, könyvtárak
 • - sportesemények,
 • - kinyithatnak a szállodák és az éttermek belső helyiségei is.
 •  

A helyzetet némileg árnyalja, hogy mindeközben őszig meghosszabbítja a kormány a veszélyhelyzetet, marad tehát a rendeleti kormányzás, márpedig a miniszterelnök maga mondta, hogy „ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok”.

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.