Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Választás 2014 - Részvételi arány - 11 óra - megyénként

A vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson délelőtt 11 óráig a szavazásra jogosultak 23,23 százaléka adta le szavazatát.

A részvételi adatok megoszlása megyénként a következő volt:

 

Baranya megye 23,44 százalék 73.898 szavazó
Bács-Kiskun megye 22,72 százalék 97.060 szavazó
Békés megye 23,87 százalék 70.921 szavazó
Borsod-Abaúj-Zemplén megye 20,45 százalék 111.967 szavazó
Csongrád megye 23,53 százalék 79.618 szavazó
Fejér megye 24,62 százalék 85.264 szavazó
Győr-Moson-Sopron megye 23,59 százalék 84.989 szavazó
Hajdú-Bihar megye 21,39 százalék 92.853 szavazó
Heves megye 25,04 százalék 62.277 szavazó
Jász-Nagykun-Szolnok megye 23,56 százalék     74.249 szavazó
Komárom-Esztergom megye 24,55 százalék 61.505 szavazó
Nógrád megye 22,75 százalék 37.319 szavazó
Pest megye 24,80 százalék 242.572 szavazó
Somogy megye 23,57 százalék 61.087 szavazó
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 19,52 százalék  87.269 szavazó
Tolna megye 23,49 százalék 44.697 szavazó
Vas megye 22,72 százalék 47.640 szavazó
Veszprém megye 24,63 százalék 71.904 szavazó
Zala megye 22,86 százalék 53.069 szavazó

 

 

Az NVI a nap folyamán kétóránként közöl összesítést a részvételi arányokról. A következő adatok 13 óra után lesznek elérhetők az NVI honlapján.

forrás: MTI

Képen: Szigetvár, 2014. április 6. A huszonegy éves Rajczi Gergő elsőszavazó az ország leghosszabb szavazólapját nézi, mielőtt leadja voksát a szigetvári Istvánffy Miklós Általános Iskolában kialakított szavazókörben, az országgyűlési képviselő-választáson 2014. április 6-án. MTI Fotó: Sóki Tamás

Pécs

Kérdőívvel fordult a pécsi polgárok közösségéhez Péterffy Attila független polgármester-jelölt. Az MSZP, a DK és a Momentum által támogatott jelölt, 6 pontban kéri ki a pécsiek véleményét. Elfogyhattak az ötletei?

Az Összefogás Pécsért Egyesület első embere, Kővári János is megszólalt az ellenzék együttműködése kapcsán. Az ÖPE vezetőjét saját portálja „kérdezte” gondolatairól, aki igyekezett erős hangot megütni.

Közös sajtótájékoztató keretében jelentette be a Jobbik, az LMP, az MSZP, a DK és a Momentum, hogy az ősz önkormányzati választások során koordinálni fognak egymással. A pártok képviselői elmondták, hogy minden választókerületben egy ellenzéki jelöltet állítanak a Fidesszel szemben.

A Fidesz egyik helyi internetes újságja ezt a kérdést feszegeti eléggé zavaros, és az erőlködéstől izzadtságszagú propagandacikkében.

Az önkormányzati tegnapi ülésén a költségvetést tárgyalta a testület, melynek vitájában Őri László alpolgármester elmondta, történelmi léptékű fejlesztések történnek a városban.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Ahogy arról beszámoltunk, egy összellenzéki sajtótájékoztató keretében politikusok arra kérték a MÁV-ot, hogy ne alkalmazza a rabszolgatörvényként elhíresült túlóraszabályozást.

Tizenegy éves negatív rekordot döntött a végzettség híján az iskolakaput maguk mögött hagyó fiatalok aránya Magyarországon.

A diákok jól beolvastak a helyettes államtitkárnak.

Minden diktatórikus rendszer megdöntésének pillanata rendszerint olyan eseményhez köthető, amely önmagában értelmezhetetlen, ha az előző évek, évtizedek folyamatait nem ismeri az ember.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.