Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Tovább növekedett Nagy Csaba és Hargitai János fizetése

Ahogy Magyarország fejére nőtt a Fidesz és népes holdudvara, úgy hatalmasodik el lassan Baranyán a két fideszes képviselő.

A HVG számolt be róla, hogy ameddig 2010-ben a második Orbán-kormány „csupán” 184 fővel kezdte meg működését, mára a különböző tisztségeket betöltő fideszes politikusok száma 308 fő. Ez a szám magában foglal miniszterelnöki, tárcával vagy azzal nem rendelkező miniszteri, államtitkári, helyettes államtitkári, biztosi és megbízotti pozíciókat is. Akadnak olyan tehetséges egyének is, akik egyszerre töltenek be államtitkári és miniszteri biztosi feladatokat is.

Ha a betöltött pozíciók száma nem elég meghökkentő, akkor itt van a fizetésük: Orbán Viktor kormányfőként és országgyűlési képviselőként 2,6 millió forintot keres, Varga Mihály, Gulyás Gergely és Rogán Antal miniszterként és képviselőként 3,1 milliót vihetnek haza havonta. A tárca nélküli miniszterek, így Süli János és Mager Andrea 5 milliót tesznek zsebre, miközben Novák Katalin és Semjén Zsolt 1,9 millióval gazdagodik minden hónapban. Mindez az adófizetők havi 450 milliójába fáj. Elképzelhetetlenül nagy összegek ezek egy baranyai átlagfizetéshez képest, csak sajnos az országot valójában működtető népnek nem áll módjában fizetésemelést szavazni magának, ellenben országunk vezetőivel, akik előszeretettel élnek a lehetőséggel.

Márciustól kezdve ugyanis ismét nőtt a parlamenti képviselők bére, 107 ezer forinttal emelkedett meg a tiszteletdíjuk, amely további illetményekkel kerül kiegészítésre. Egészen konkrétan Nagy Csaba és Hargitai János havi 2 milliós fizetésnek örülhetnek.

 

Pécs

Az önkormányzat friss közleményéből kiderül, hogy a Péterffy Attila által indított jogi átvilágítás két gyanús ügyet is feltárt a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. korábbi gazdálkodásában. A feljelentést követő nyomozásnak már gyanúsítottjai is vannak, a városvezetés célja, hogy megtérüljön a pécsieket ért anyagi kár.

Nagy vihart kavart a pécsi politikai életben, hogy Péterffy Attila kinevezte Nyőgéri Lajost alpolgármesternek. Még a Mindenki Pécsért Egyesület is felháborodott, pedig az ő jelöltjük volt a polgármester és újonnan kinevezett alpolgármestere is.

Folytatva Péterffy Attila és Bognár Szilvia szembenállásának történetét, Mellár szilveszteri interjúját elemezzük, amit a fideszes HírTV-nek adott. Vajon mi lehetett az igazi célja ezzel?

Nemcsak az egészségügyben volt megpróbáltatásokkal teli év 2020, de a helyi politikában is. A városvezető szivárványkoalíció kettészakadni látszik, aminek a legnagyobb nyertese a Fidesz lehet. Ennek okait szeretnénk elemezni egy kicsit, rávilágítani egy-két elfeledett dologra.

Vajon mi lehetett az oka a vendéghiánynak s az elhúzódó licitnek?

Belföld

Habár az uniós támogatás célja a szegényebb régiók felzárkóztatása (Baranya megye kifejezetten ebbe a kategóriába tartozik) a valóság azt mutatja, hogy minél gazdagabb egy település, annál több támogatást kap.

Ander Balázs, a Jobbik alelnöke és országgyűlési képviselője az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkeztőségünkbe, melyet változtatás nélkül közlünk, mert fontosnak tartjuk a pedagógusok és a szabadság melletti kiállást.

Kedd este adott nagyon erős interjút az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

Ahogy Magyarország fejére nőtt a Fidesz és népes holdudvara, úgy hatalmasodik el lassan Baranyán a két fideszes képviselő.

Péntek délelőtt egy összehangolt rendőri akció keretei közt fogott el a rendőrség egy 42 éves román férfit és egy 59 éves helyi nőt Kozármislenyben – írja a police.hu. Ötletük rendkívül merész volt, de a rend őrei elől ez sem mentette meg őket.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.