Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Tizenkilenc előadással várja a közönséget a Pécsi Családi Színházi Fesztivál

Tizennégy társulat tizenkilenc produkcióval várja a közönséget a Pécsi Családi Színházi Fesztiválon, amelyet május 29. és június 5. között rendeznek a baranyai megyeszékhelyen.

Rázga Miklós, a Pécsi Nemzeti Színház (PNSZ) igazgatója az eseményt ismertető csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy a nyolc napon keresztül tartó fesztiválra nemcsak gyermekelőadásokkal, hanem igazi családi produkciókkal is készülnek.
A fesztivál május 29-én a Kecskeméti Katona József Színház Isten pénze című előadásával és a Pécsi Tudományegyetem táncegyüttesének Ásó, kapa és a nagykaland című produkciójával indul.
A fesztiválon egyebek mellet bemutatják a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Nekünk nyolc?! című produkcióját, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház A mumus és a Pécsi Balett A kis herceg című előadását. A kaposvári Csiky Gergely Színház a Lúdas Matyival érkezik, a Pécsi Nemzeti Színház a Nyolckor a bárkán és a Holdbéli csónakos című produkcióját viszi színre. A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata A négyszögletű kerek erdővel lép fel.
Rázga Miklós elmondta, hogy a negyedik alkalommal megrendezett fesztiválon a nézőszám folyamatosan növekvő tendenciát mutat: 2013-ban az akkor még ötnapos rendezvényen több mint négyezer fizető nézőt regisztráltak. 2014-ben mintegy 4400-ra emelkedett a nézőszám, tavaly több mint 5700-an voltak kíváncsiak a produkciókra. A rendezvénysorozat idei nyolc napjára 6034 eladható jeggyel készülnek a szervezők.
Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), Pécs polgármestere a sajtótájékoztatón felidézte, hogy az elmúlt öt évben a PNSZ minden tekintetben meg tudott újulni. Utalt arra, hogy a színház élén 2011 óta álló vezetőség mandátumhosszabbítását vita nélkül szavazta meg korábban a pécsi közgyűlés.
A városvezető hangsúlyozta, hogy a június 9. és 18. közötti Pécsi Országos Színházi Találkozót (POSZT) követően, a nyári szünetben 68 millió forintos felújítás kezdődik a teátrumban.

MTI

Pécs

Az önkormányzat friss közleményéből kiderül, hogy a Péterffy Attila által indított jogi átvilágítás két gyanús ügyet is feltárt a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. korábbi gazdálkodásában. A feljelentést követő nyomozásnak már gyanúsítottjai is vannak, a városvezetés célja, hogy megtérüljön a pécsieket ért anyagi kár.

Nagy vihart kavart a pécsi politikai életben, hogy Péterffy Attila kinevezte Nyőgéri Lajost alpolgármesternek. Még a Mindenki Pécsért Egyesület is felháborodott, pedig az ő jelöltjük volt a polgármester és újonnan kinevezett alpolgármestere is.

Folytatva Péterffy Attila és Bognár Szilvia szembenállásának történetét, Mellár szilveszteri interjúját elemezzük, amit a fideszes HírTV-nek adott. Vajon mi lehetett az igazi célja ezzel?

Nemcsak az egészségügyben volt megpróbáltatásokkal teli év 2020, de a helyi politikában is. A városvezető szivárványkoalíció kettészakadni látszik, aminek a legnagyobb nyertese a Fidesz lehet. Ennek okait szeretnénk elemezni egy kicsit, rávilágítani egy-két elfeledett dologra.

Vajon mi lehetett az oka a vendéghiánynak s az elhúzódó licitnek?

Belföld

Habár az uniós támogatás célja a szegényebb régiók felzárkóztatása (Baranya megye kifejezetten ebbe a kategóriába tartozik) a valóság azt mutatja, hogy minél gazdagabb egy település, annál több támogatást kap.

Ander Balázs, a Jobbik alelnöke és országgyűlési képviselője az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkeztőségünkbe, melyet változtatás nélkül közlünk, mert fontosnak tartjuk a pedagógusok és a szabadság melletti kiállást.

Kedd este adott nagyon erős interjút az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

Ahogy Magyarország fejére nőtt a Fidesz és népes holdudvara, úgy hatalmasodik el lassan Baranyán a két fideszes képviselő.

Péntek délelőtt egy összehangolt rendőri akció keretei közt fogott el a rendőrség egy 42 éves román férfit és egy 59 éves helyi nőt Kozármislenyben – írja a police.hu. Ötletük rendkívül merész volt, de a rend őrei elől ez sem mentette meg őket.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.