Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Terry Blacknek bocsánatot kell kérnie Vona Gábortól, és fizetnie neki a hazugságért

A mai napon hirdettek ítéletet abban a perben, amit Vona Gábor, a Jobbik korábbi elnöke indított többek között Terry Black (polgári nevén Rácz Károly) és Amanda Elstak (polgári nevén Rási Zoltán Zsolt) transzvesztita előadóművészek ellen jó hírnév és emberi méltóság megsértése miatt, miután az alperesek homoszexuálisnak próbálták beállítani az ellenzéki párt volt vezetőjét.

 

A januári botrány, mikor az alperesek minősíthetetlen stílusban sértegették az N1TV riporterét elmaradt, mivel sem a felperes, sem az alperesek nem jelentek meg a tárgyaláson, sőt a két transzvesztita jogi képviselője sem tartotta fontosnak, hogy tiszteletét tegye az ítélethirdetésen. Vona Gábor képviselőjén kívül csak az Origo és a Ripost védői voltak jelen.

A felperes kérésére a bíróság zárt tárgyalást rendelt el, végül kimondta, hogy az elsőrendű alperes megsértette a felperes jóhírnevét és az emberi méltósághoz fűződő személyiségi jogát azzal, hogy a harmadrendű alperes által működtetett csatorna 2016. november 10. napján sugárzott Tények című műsorában adott interjújában valótlanul állította, hogy a felperesnek korábban homoszexuális kapcsolatai voltak,

azaz Terry Black hazudott akkor, amikor a TV2-ben azt állította, hogy Vona Gábor homoszexuális, korábban homoszexuális kapcsolatai voltak.

A törvényszék Terry Blacket bocsántkérésre és kártérítés megfizetésére kötelezte, ahogyan Amanda Elstakot is, aki a Tények 2017. április 25-ei műsorában valótlanul állította, hogy Vona többször is járt a Lokál nevű szórakozóhelyen és Terry Black lakásán is.

A bíró indoklásában elmondta, hogy Terry Black és Amanda Elstak előadása egyáltalán nem volt ellentmondásoktól mentes, koherens és következetes a fő, érdemi előadnivaló tekintetében sem. 

Volt, hogy azt állították, hogy Terry Black nem látta Vona Gábort Amanda Elstakkal, csak kulcsot adott nekik a lakásához, volt, hogy azt állították, hogy ő engedte be őket, de úgy is nyilatkoztak, hogy olyan alkalommal történhetett az eset, mikor többen voltak Terry Black lakásán, aki tett olyan vallomást, amelyben kijelentette, hogy nem látta oda bemenni a felperest, majd olyat is, hogy biztos benne, hogy ő volt bent.

Az ügyben a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményének, amit a sajtó- és médiatörvény előír, a TV2, a Ripost, a Lokál, a Pesti Srácok és az Origo nem tett eleget, hazugságot terjesztett, ezért a kártérítés megfizetése mellett, a jogsértés elismerésével bocsánatot kell kérniük Vona Gábortól.

A Jobbik volt elnöke portálunk érdeklődésére elmondta: örül, hogy végre megszületett az elsőfokú ítélet, mert méltatlannak érezte az ügyet. Nem elsősorban az fájt neki, hogy épp homoszexualitással vádolták, mert ha az volna, vállalná, hanem azért, mert egy hazugsággal sározták be. Mint mondta, a továbbiakban nem kíván az üggyel foglalkozni. Ügyvédje, Kummer Ákos is azt nyilatkozta, hogy elégedett az ítélettel és nem kívánnak fellebbezni.

forrás: alfahir.hu

Pécs

Csak néhány pécsi polgár jelent meg tegnap a Városházán a közmeghallgatáson, közülük mindössze hárman intéztek kérdéseket a város vezetőihez. Illetve csak az alpolgármesterekhez és a főépítészhez lehetett kérdést intézni, hiszen polgármester úr nem tartotta fontosnak, hogy megjelenjen ezen az alkalmon.

Sok véleményt, írást kapunk, és ez adta az ötletet, hogy fiatal olvasóinknak lehetőséget biztosítunk, hogy oldalunkon megjelenhessen cikkük. Először Németh Gergely írását tesszük közzé.

A kormányzat eltaposná a hazai közoktatás fajsúlyos részét jelentő – mintegy negyedmillió nappali rendszerben oktatott diákot, huszonötezer főállásban foglalkoztatott tanárt, számos egyéb munkakörben alkalmazott dolgozót felölelő – szakképzési rendszer megmaradt szabadságának utolsó darabjait.

Megkezdődött Pécs város közgyűlésének novemberi ülése, és már a napirend előtti felszólalások során felkaphatta a fejét, akinek füle van a politikához. Fogarasi Gábor felszólalásával kezdődött, aki a 22-es busz fordulójának veszélyességére hívta fel a figyelmet.

Több tízezer ember életét tették tönkre, a Jobbik kárpótlást követel. Az Alkotmánybíróság döntéssel egyértelművé vált: a magyar kormány az emberi jogok védelméről szóló nemzetközi szerződést is megszegve vette el a rokkantnyugdíjasok juttatásainak nagy részét.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Sok véleményt, írást kapunk, és ez adta az ötletet, hogy fiatal olvasóinknak lehetőséget biztosítunk, hogy oldalunkon megjelenhessen cikkük. Először Németh Gergely írását tesszük közzé.

A kormányzat eltaposná a hazai közoktatás fajsúlyos részét jelentő – mintegy negyedmillió nappali rendszerben oktatott diákot, huszonötezer főállásban foglalkoztatott tanárt, számos egyéb munkakörben alkalmazott dolgozót felölelő – szakképzési rendszer megmaradt szabadságának utolsó darabjait.

A hatalom személyiségtorzító hatása közismert. Nem tudom elképzelni, hogy az angol királynő szotyolát köpköd a híres ascoti lóversenyen, hogy bármelyik civilizált ország vezetője a parlamentben a neki feltett kérdésekre szinte soha nem válaszol...

Miután a Fidesz-KDNP napok alatt megszüntette a lakáscélú előtakarékosság állami támogatását, egyes kormányzati megszólalások további negatív üzeneteket küldenek azoknak a magyar fiataloknak, akik még mindig azon dolgoznak, hogy önálló otthonra tegyenek szert Magyarországon.

"Innen üzenem rokonaimnak, barátaimnak, a Jobbik tagjainak, szimpatizánsainak, az ellenzéki gondolkodású magyaroknak és az egész társadalomnak, hogy nincsen szeretőm, nem csalom meg a feleségemet, boldog házasságban élünk és neveljük gyermekünket"

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Bejelentették, a nagy múltú PMFC-t működtető Zrt.-nél elfogyott a baranyai csapatra szánt pénz, mindenki mehet, amerre akar.

Az oroszországi foci-vb ma délután kezdődik. Két hétig a csoportmeccseken drukkolhatunk, majd újabb két hét, és az egyenes kieséses szakaszban már nincs lehetőség a javításra.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.