Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Terry Black hangján szólalt meg Orbán

Akik nem nézik, vagy egyszerűen csak nem tudják nyomon követni a parlamenti közvetítéseket (és sajnos gyanítom, hogy sokan vannak ezzel így), azoknak nincs könnyű dolga, ha hiteles tájékoztatást, beszámolót szeretnének olvasni a parlamenti ülésekről. A magyar sajtó egy meghatározó része a kormányzathoz köthető strómanok kezébe került, és a propaganda úgy dübörög, mint az ötvenes években.

Orbán Viktort akkor is valamiféle pofonosztó politikai Herkulesnek állítják be, amikor olyan forgórúgással küldik padlóra, hogy miután feltápászkodik, a következőt meg sem várva iszkol el a ringből.

Na, valami ilyesmi történt az országgyűlés tavaszi ülésszakának első napján is.

Vona Gábor újfent emlékeztette rá Orbán Viktort (meg a vérszegénységéről ismert teljes ellenzéki palettát is), hogy egy erős beszéd is képes áttörni a hatalom páncélját, és a szónoki képesség az egyik legfontosabb fegyvere a politikai eszköztárnak. A Jobbik elnöke lehengerlően határozott stílusban osztotta ki Orbán Viktort, aki egyszer sem volt képes belenézni Vona Gábor szemébe. Nem csoda, hiszen a jobbikos pártelnök pellengérre állította a kormányfőt. Fejére olvasta az olimpiai kezdeményezés csődjét, amely szerinte Orbán „kapzsiságának és önzésének” köszönhető, mert „az aranyérmek helyett az aranyrudak, a lopott pénz” és "a saját dicsősége" volt a fontosabb. De a pofonok ezzel még korántsem értek véget, sőt, csak úgy záporoztak a kormányfőre. Vona ismét szembesítette Orbánt azzal, hogy Mészáros "Pénztáros" Lőrinc csupán egy dologhoz ért: a kormányfőnek gyűjti a pénzt, de ne nézze ostobának az embereket, mert már "kilóg a lóláb", vagyis inkább "kilóg a gázcső". Vona végül azzal vitte be az utolsó ütést, hogy Orbánt figyelmeztette, „kezdje vágni a centit, mert a lopásra és korrupcióra épülő" rendszere "nem fog örökké tartani”. Ez már igencsak sok lehetett a kormányfőnek, aki talán még erősen szédülhetett, amikor parlamenti felszólalásának egyik legvisszataszítóbb kijelentését sikerült produkálnia, és azt mondta Vonána

„Nem én szoktam más férfiak szoknyája mögé bújni.”

Orbán Viktor ezzel nem tett mást, mint a kormányzat saját bulvármédiájának leggusztustalanabb és legaljasabb hazugságát beemelte a parlamenti vitakultúrába (ha lehet még ilyenről beszélni). Mint ismert a habonyista szennymédia heteken át igyekezett a „hiteles forrásként” feltüntetett Terry Black mocskolódásaival lejáratni és homoszexuálisnak beállítani a Jobbik elnökét.

Most pedig Orbán Viktor lényegében Terry Black hangján szólalt meg a parlamentben, és érvek helyett, érdemi vita nélkül egy sunyi mocskolódásba kapaszkodott, majd elmenekült az ülésteremből.

A kormányzati propagandagépezet persze azonnal beindult. Az újságírás kínzó karikatúrájaként számon tartott 888.hu azt írta: Orbán megint feltörölte a padlót Vonával. Egészen biztos, hogy az effajta alternatív valóságértelmezés fog megjelenni a kormányzathoz köthető egyéb sajtótermékekben is. Orbán Viktor azonban nem feltörölte a padlót, hanem úgy vagdalkozott, ahogy egy kocsmapultnál szokás, amikor az ember már elitta minden pénzét, de még pár felest azért letolna, és őrjöng, amiért már nem akarják kiszolgálni hitelbe.

A kormányfőnél egyértelműen elszakadt a cérna, de a Vonának tett kijelentése azt is megmutatta, hogy ami a habonyista bulvármédiában olvasható, tökéletesen megegyezik Orbán szellemiségével.

A kormányfő azzal, hogy Terry Black hangján szólalt meg, legitimálta mindazt az aljasságot, amit a habonyista média leírt, állított, vagy láttatott. A moralitás minden hiánya, ami számon kérhető a kormányzat propagandagépezetén, az valójában Orbán Viktor felelősségét veti fel. Ismét bebizonyosodott, hogy ahogy a mondás is tartja, fejétől bűzlik a hal.

Forrás: alfahir.hu

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.