Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Szoboravatás öröm helyett ürömmel

Szeptember elején avatták fel a Kórház-téren található Ibrahim Pecsevi pasa egészalakos szobrát, Jakováli Hasszán pasa dzsámija előtt. A városnak semmilyen pénzbe nem került, ugyanis a török kormány vállalta a költségeket, ami 17 millió forintot közelítette meg.

A városi közgyűléseben négy városatya is a szoborfelállítása ellen szavazott, köztük a Jobbik és mostani kormánypárt egyik képviselője.

Nemcsak a hellyel, hanem a személlyel is a probléma van – hiszen az egyik legforgalmasabb helyen található. Ibrahim Picsevi annak az Oszmán Birodalomnak volt alattvalója, hű kiszolgálója, amelyik abban az időben a keresztény Európát és Magyarországot akarta elpusztítani, illetve az iszlámot terjeszteni. Párhuzam napjaink történésével is összeköthető. Az iszlám a migránsok tömegével támadja Európát, hogy később eliszlámosítsa ezt, nem beszélve az áradat által fenyegető veszélyről.

Ezt a "trójai faló" taktika nem áll távol a mohamedánoktól, hisz Buda várát is hasonló módszerekkel foglaltál el 1541-ben. Sajnos a mostani fideszes külügyminiszter nyilvánosan pacsizik és barátkozik a török kormánnyal, amelyik cinkosa volt Angela Merkel mellett az Európára zúdult menekültáradat elindításában. A mostani fideszes államelnök pécsi látogatásakor is dicsérte és ajnározta a török elnököt, kormányt, azt, amely saját országában lábban tiporja az emberi jogokat és Észak-Koreára jellemző személyi diktatúrát építene ki Oroszország segítségével. El kell gondolkodnunk azon, hogy kell-e nekünk ilyen barátkozás, pacsizás illetve ilyen vezetők országunk,városunk élére.

 

 

Pécs

Gyimesi Gábor

A héten tartották Budapesten a kínai kormányfő részvételével azt a diplomáciai csúcsértekezletet, amelynek keretében Orbán Viktor több fontos gazdasági szerződést kötött Kínával. Ennek keretében Páva Zsolt is aláírt egy megállapodást a kínai érdekeltségű ZTE céggel, amelyet Gyimesi Gábor, jobbikos képviselő facebook bejegyzésében kritizált.

SZ.P.: Nehéz volt elérni a képviselő urat, hogy interjút készíthessünk Önnel.

Mármint a város csődhelyzetével kapcsolatban sorra jönnek elő olyan meglepetések, amiről sem a városvezetés, sem Csizi Péter, sem a múltban ragadt elmúltnyolcévező Hoppál Péter, pénzügyi tényfeltáró államtitkár nem beszélt.

Az idei évben is megrendezésre kerül immáron 9. alkalommal a DPSE által szervezett Fuss a Rákgyógyításért rendezvény.

Külföld

Sajnos életünk részévé váltak a terrortámadások. Ebben a cikkben görbe tükröt állítunk az európai emberek tehetetlensége és naivitása elé, hogy miként reagálnak egy-egy terrorcselekményre.

Devizahitelesek

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Állami monopólium is lehetne a végrehajtás

A globális válság kitörése után, a devizahitelek tömeges bedőlésének elburjánzásával párhuzamosan szemtelenedett el a végrehajtók egy része, s a törvényekre fittyet hányva végezte és végzi tevékenységét.

Néma József – egy botrányos pécsi devizahiteles fórum margójára

Többen is csalódottan távoztak a március 24-én a Művészetek Házában az MNB tanácsadói által tartott devizahitellel kapcsolatos tájékoztató fórumról. Dr. Molnár Beáta, pertársaság ügyvédje, és Néma József pénzügyi szakértő is ott volt. Utóbbit kérdeztük a történtekről.

Életmód

Ha Fidesz és OV hódoló lennék, már biztos feltettem volna ezt a kérdést a kormánypárti médiákban, mint a megyei napilapokban, a TV2-ben vagy az Origó hírportálon.

Belföld

Az Állami Számvevőszék befejezte a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdálkodásának 2011-2014 közötti időszakra kiterjedő megfelelőségi ellenőrzését.

Az érvénytelen népszavazás sikerét hirdető plakáton nem jól olvasható a megrendelő neve, erre pedig az NVB is felhívta a figyelmet, hogy láthatóan fel kell tüntetni. A számok a szavazók arányát jelöli.

Péntektől vasárnapig 165 határsértőt tartóztattak föl az ország területén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.