Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Szoboravatás öröm helyett ürömmel

Szeptember elején avatták fel a Kórház-téren található Ibrahim Pecsevi pasa egészalakos szobrát, Jakováli Hasszán pasa dzsámija előtt. A városnak semmilyen pénzbe nem került, ugyanis a török kormány vállalta a költségeket, ami 17 millió forintot közelítette meg.

A városi közgyűléseben négy városatya is a szoborfelállítása ellen szavazott, köztük a Jobbik és mostani kormánypárt egyik képviselője.

Nemcsak a hellyel, hanem a személlyel is a probléma van – hiszen az egyik legforgalmasabb helyen található. Ibrahim Picsevi annak az Oszmán Birodalomnak volt alattvalója, hű kiszolgálója, amelyik abban az időben a keresztény Európát és Magyarországot akarta elpusztítani, illetve az iszlámot terjeszteni. Párhuzam napjaink történésével is összeköthető. Az iszlám a migránsok tömegével támadja Európát, hogy később eliszlámosítsa ezt, nem beszélve az áradat által fenyegető veszélyről.

Ezt a "trójai faló" taktika nem áll távol a mohamedánoktól, hisz Buda várát is hasonló módszerekkel foglaltál el 1541-ben. Sajnos a mostani fideszes külügyminiszter nyilvánosan pacsizik és barátkozik a török kormánnyal, amelyik cinkosa volt Angela Merkel mellett az Európára zúdult menekültáradat elindításában. A mostani fideszes államelnök pécsi látogatásakor is dicsérte és ajnározta a török elnököt, kormányt, azt, amely saját országában lábban tiporja az emberi jogokat és Észak-Koreára jellemző személyi diktatúrát építene ki Oroszország segítségével. El kell gondolkodnunk azon, hogy kell-e nekünk ilyen barátkozás, pacsizás illetve ilyen vezetők országunk,városunk élére.

 

 

Pécs

A pécsi, baranyai szurkolók körében sem maradt visszhang nélkül a Szurkolók az állatkínzás ellen mozgalom felhívása.

Házias ízekkel, széles választékkal várja vendégeit az Ybl Miklós utca 7. szám alatt (”U” alakú ház, a rendőrség mellett) működő gyorsétterem.

A Pécsi Ifjúsági Kulturális Szövetség előadást szervez a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából. Az előadást egy olyan személytől hallhatjuk, aki átélte azokat a történelmi eseményeket, amelyekről ezen a napon emlékezünk, így hiteles képet adhat számunkra. A részletekről a PIKSZ elnökét, Bencze Zsoltot kérdezzük.

Külföld

Legszívesebben "visszaforgatnám az idő kerekét", mert Németországot felkészületlenül érte a menekültválság - mondta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke hétfőn Berlinben.

Devizahitelesek

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Állami monopólium is lehetne a végrehajtás

A globális válság kitörése után, a devizahitelek tömeges bedőlésének elburjánzásával párhuzamosan szemtelenedett el a végrehajtók egy része, s a törvényekre fittyet hányva végezte és végzi tevékenységét.

Néma József – egy botrányos pécsi devizahiteles fórum margójára

Többen is csalódottan távoztak a március 24-én a Művészetek Házában az MNB tanácsadói által tartott devizahitellel kapcsolatos tájékoztató fórumról. Dr. Molnár Beáta, pertársaság ügyvédje, és Néma József pénzügyi szakértő is ott volt. Utóbbit kérdeztük a történtekről.

Életmód

“Lámpással kell keresni olyan magyar versolvasót, aki ne szeretné Kosztolányit.” 132 éve született, Kosztolányi Dezső költő, író, műfordító, a Nyugat nemzedékének egyik meghatározó alakja.

Belföld

Az Állami Számvevőszék befejezte a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdálkodásának 2011-2014 közötti időszakra kiterjedő megfelelőségi ellenőrzését.

Az érvénytelen népszavazás sikerét hirdető plakáton nem jól olvasható a megrendelő neve, erre pedig az NVB is felhívta a figyelmet, hogy láthatóan fel kell tüntetni. A számok a szavazók arányát jelöli.

Péntektől vasárnapig 165 határsértőt tartóztattak föl az ország területén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.