Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Szigorúan csak hívőknek!

A cikk szerint Pécs eddig a FIDESZ-éra alatt 92 milliárd forintos fejlesztésben részesült, amiért illik feltétlenül hálásnak lenni, de aki azért gondolkodik, az több kérdést is feltesz ennek kapcsán.

Kezdjük azzal, hogy a FIDESZ-es eredmények felsorolásában benne van az összes EKF-fejlesztés, pedig ebben legfeljebb annyi szerepe lehetett Páva Zsolt polgármesternek, hogy a szalagátvágásokhoz megvásárolta az ollót.

Szintén érdekes, hogy a városvezetés érdemeit dicsőítő listában egytől egyig ott szerepelnek az egyetemen végrehajtott beruházások, pedig ehhez annyi köze lehetett az önkormányzatnak, hogy az egyetemnek tiszta véletlenül Pécsett vannak az ingatlanai, egyébként a projekteknek az önrészébe csak a legritkább esetben szállt be a város, és a pályázatokat sem a Széchenyi tér 1-ben írták.

Büszkén említi a lista a Magasház lebontását, amihez bizony 11 év Páva-polgármesterkedés kellett, rendes városvezetés ennyi idő alatt komplett városrészeket renoválna.

Érdekes térképet mellékel a fejlesztéseket az OK!Pécs, eszerint ugyanis a beruházásokból szinte teljesen kimaradt a Keleti városrész, de például Postavölgyben sem hemzsegnek az ikonok.

Lelkes pécsiek hétfő óta keresik a listán szereplő tízezer új munkahelyet, amihez tegyük hozzá, hogy az elmúlt kilenc évben húszezerrel csökkent a város lakossága.

Szóval lassan el lehet kezdeni az ellenzéknek emútnyócévezni!

Íme az OK!Pécs listája: http://okpecs.hu/igy-lopta-szet-az-orszagot-fidesz-es-pecset-pava-zsolt/

Pécs

Gyimesi Gábor

A héten tartották Budapesten a kínai kormányfő részvételével azt a diplomáciai csúcsértekezletet, amelynek keretében Orbán Viktor több fontos gazdasági szerződést kötött Kínával. Ennek keretében Páva Zsolt is aláírt egy megállapodást a kínai érdekeltségű ZTE céggel, amelyet Gyimesi Gábor, jobbikos képviselő facebook bejegyzésében kritizált.

SZ.P.: Nehéz volt elérni a képviselő urat, hogy interjút készíthessünk Önnel.

Mármint a város csődhelyzetével kapcsolatban sorra jönnek elő olyan meglepetések, amiről sem a városvezetés, sem Csizi Péter, sem a múltban ragadt elmúltnyolcévező Hoppál Péter, pénzügyi tényfeltáró államtitkár nem beszélt.

Az idei évben is megrendezésre kerül immáron 9. alkalommal a DPSE által szervezett Fuss a Rákgyógyításért rendezvény.

Külföld

Sajnos életünk részévé váltak a terrortámadások. Ebben a cikkben görbe tükröt állítunk az európai emberek tehetetlensége és naivitása elé, hogy miként reagálnak egy-egy terrorcselekményre.

Devizahitelesek

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Állami monopólium is lehetne a végrehajtás

A globális válság kitörése után, a devizahitelek tömeges bedőlésének elburjánzásával párhuzamosan szemtelenedett el a végrehajtók egy része, s a törvényekre fittyet hányva végezte és végzi tevékenységét.

Néma József – egy botrányos pécsi devizahiteles fórum margójára

Többen is csalódottan távoztak a március 24-én a Művészetek Házában az MNB tanácsadói által tartott devizahitellel kapcsolatos tájékoztató fórumról. Dr. Molnár Beáta, pertársaság ügyvédje, és Néma József pénzügyi szakértő is ott volt. Utóbbit kérdeztük a történtekről.

Életmód

Ha Fidesz és OV hódoló lennék, már biztos feltettem volna ezt a kérdést a kormánypárti médiákban, mint a megyei napilapokban, a TV2-ben vagy az Origó hírportálon.

Belföld

Az Állami Számvevőszék befejezte a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdálkodásának 2011-2014 közötti időszakra kiterjedő megfelelőségi ellenőrzését.

Az érvénytelen népszavazás sikerét hirdető plakáton nem jól olvasható a megrendelő neve, erre pedig az NVB is felhívta a figyelmet, hogy láthatóan fel kell tüntetni. A számok a szavazók arányát jelöli.

Péntektől vasárnapig 165 határsértőt tartóztattak föl az ország területén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.