Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Összesen 495 millió forintnyi közpénzt kapott Rogán Cecília három sportrendezvénye

Összesen 495 millió forintnyi közpénzt kapott Rogán Cecília három sportrendezvénye

Lehet, hogy Mészáros Lőrincnek hamarosan kihívója akad Rogán Antal személyében. Vagyis, hogy egészen pontosak legyünk a miniszter dőzsölését fedezni hivatott, néhány éve üzletasszonnyá avanzsált Rogán Cecília személyében.

A miniszterelnöki kabinetiroda vezetőjének feleségének Sarka Katával közösen tulajdonolt cége, a Nakama & Partners bevételei az elmúlt években szárnyalásba kezdtek. Míg 2016-ban csupán 51 milliós bevételt könyvelhettek el, ez 2017-re 522 millióra forintra, 2018-ra pedig 1192 millió forintra emelkedett.

A cégből 136 millió osztalékot vettek ki, Rogán Cecília vezető tisztségviselői munkadíja 12 000 000 forint volt, az alapító Sarka Kata azonban beérte egy szerényebb 9 600 000 forintos munkadíjjal.

Feltűnő, hogy a cég Rogán Cecília 2016-os érkezése után kezdett dinamikus fejlődésbe, az Index megjegyzi, hogy a politikusfeleséggel együtt megjelentek az állami támogatók is, a Szerencsejáték Zrt., az MVM, az Antenna Hungária, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Olimpiai Bizottság felkerült a partnerlistára, a MÁV pedig féláron adja a vonatjegyeket azoknak, akik vidékről utaznak a cég legújabb budapesti rendezvényére.

A további növekedés borítékolható, hiszen a két üzletasszony a sport és fitnesz világában is igyekszik terjeszkedni, már csak a téteket kell megtenni, hogy mikor előzik meg gazdagodás terén a Mark Zuckerberget és Elon Muskot is beérő Mészáros Lőrincet.

 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.