Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Schwarcz-Kiefer Patrik a Strabag bécsi székházáig ment, hogy kiderítse, miért méregdrága az M6-os autópálya

Mivel Magyarországon hiába várt választ, egyenesen a Strabag bécsi központjáig ment Schwarcz-Kiefer Patrik, hogy a vezérigazgatótól választ kapjon arra, miért építenek Magyarországon négyszer annyiért autópályát, mint Horvátországban.

Egészen Bécsig utaztam, hogy személyesen nyújtsam át kérdéseimet a Strabagnak, miután többszöri érdeklődésemre sem voltak hajlandóak választ adni arra, hogy miért kerül négyszer annyiba a Baranyában épülő autópálya, mint a szomszédos Horvátországban

- fogalmazott szerdai, nemzetközi sajtótájékoztatója kapcsán írt Facebook-posztjában a Jobbik Baranya megyei önkormányzati képviselője, a Régiók Európai Bizottságának tagja.

Az ellenzéki politikus, aki Baranya megye 3-as számú választókerületében az ellenzéki előválasztáson is megméretteti magát, a sajtótájékoztatón azt mondta, egészen pontosan arra vár választ, hogy a horvát-magyar határnál épülő M6-os autópálya miért kerül kilométerenként 4,4 milliárd forintba nálunk, ha lényegében azonos földrajzi viszonyok mellett a horvátoknál ugyanez a cég már 1,1 milliárdért tudja végezni a kivitelezést.

Schwarcz-Kiefer Patrik szerint könnyen bizonyítható okoknak kell állniuk egy ilyen jelentős különbség mögött, de Magyarországon hiába kérdezte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-t, az osztrák Strabagot és a Szijjártó Péter minisztert jachtoztató Szíjj László-féle Duna Aszfalt Út és Mélyépítő Kft.-t, érdemben egyikük sem adott választ számára.

"Ez az eljárásrend nem méltó egy olyan európai céghez, mint a Strabag. Ők sem gondolhatják, hogy ez normális." – mondta a képviselő, hozzátéve: nem hagyják annyiban, hogy a baranyai embereket ilyen módon kisemmizzék.

Schwarcz-Kiefer az Alfahírnek azt mondta, levelét azért is vitte ki személyesen Bécsbe, mert korábban is csak a tértivevényes levelet vették át, az e-mailen küldött megkeresések nem értek el sikert.

Ezek után viszont úgy látja, mivel a magyarországi képviselettel való kapcsolatfelvétel nem vezethet eredményre, egyenesen a bécsiekkel kell tárgyalnia arról, milyen okok húzódnak meg a négyszeres árazás mögött.

"Már magasabb szinten kell menedzselni ezt az ügyet, mert nem megfelelően kezelték a megkeresésemet, ezért elvesztettem feléjük a bizalmam" – mondta az Alfahírnek arról, miért látja szükségesnek a hazai fél megkerülését.

"Amennyiben nem kapok megfelelő választ, kénytelen leszek az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) és az Európai Ügyészséghez fordulni" – jelentette ki a jobbikos politikus, aki úgy látja, amennyiben a Strabagnak fontos a transzparencia és a korrupcióellenes küzdelem, akkor bízik benne, hogy partnerként fogadják őt és válaszolnak a kérdéseire.

forrás: Alfahír

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.