Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

"Sürgősségi" ellátás: meghalt egy 58 éves férfi, akit egész nap várakoztattak

A 24.hu információi szerint elhunyt az az 58 esztendős, hasnyálmirigy-rákban szenvedő férfi, akit gyermekei súlyos fájdalmakkal vittek be a budapesti Honvédkórház sürgősségi osztályára. A férfit hosszú órákig hagyták haldokolni és többszöri kérés után sem voltak hajlandóak foglalkozni vele. Az eset még október 23-án történt.

Az elhunyt beteg lánya szerint az sem segített, hogy a betegfelvételnél a férfi onkológusára hivatkoztak, ahogy az orvos javasolta, hogy ezzel megkönnyítsék az ügymenetet és a mielőbbi ellátást.

Pedig a férfinek már olyan fájdalmai voltak, hogy nem tudott a saját lábán bemenni a kórházba. Az igai kálvária pedig csak ez után következett:

    - A férfit két óra múlva megvizsgálták ugyan, de semmit sem közöltek vele.
    - Délután fél 4-kor már vért hányt, de ennek ellenére nem kapott fájdalomcsillapítót, ekkor már inni sem tudott.
    - A férfi lánya este 7-kor ordítozni kezdett, hogy foglalkozzanak az apjával, addig ugyanis csak azt hajtogatták neki, ne pánikoljon, mert annál később kerülnek sorra.
    - 7 és 8 óra között nagy nehezen CT-re vitték, ekkor derült ki, hogy a hasi artériája egy vérrög miatt elzáródott, a vékonybél egy része elhalt.
    - Mikor 22 óra 45 perckor végre hajlandóak voltak megműteni, rájöttek, hogy a vékonybél teljes hosszában elhalt; ekkor már semmit sem tudtak tenni érte.

A beteg másnap délelőtt 11 óra után hunyt el.

A férfi lánya szerint bár tudták, hogy nagyot hibáztak, a kórház személyzete összezárt, és nem vállalták a felelősséget. A papírokat csak pénzért voltak hajlandók kiadni, és eleinte boncolást sem akartak végezni a halott férfin.

A nő azt is felháborítónak tartja, hogy édesapját vizsgálatok helyett csupán ránézésre sorolták a triage rendszer szerinti hármas kategóriába sorolták az ötös skálán.

Ez a szisztéma határozza meg ugyanis, hogy a beteget mennyi időn belül kell orvosnak megvizsgálnia.

A kórház a hivatalos panaszra a következővel reagált: a férfi érkezésekor már 29 beteg vizsgálatai folytak, aztán további 68 beteg került felvételre.

Szerintük a férfi áttétes daganatos állapotából kifolyólag menthetetlen volt, tehát az esetlegesen korábban elvégzett műtéti beavatkozás sem eredményezhette volna életének érdemi meghosszabbítását.
 

Pécs

Többek között itt írtunk Pécs csődjéről, a városnak a pénzhiány következtében állami segítségre van szüksége, amit meg is kap. A Szabad Pécs írja, hogy a legújabb, hárommilliárdos hitelért fel kellett ajánlani egy ingatlant, ami a Kodály Központ lett, az ország egyik legjobb koncertterme.

Jogellenes volt felmondásuk, ezért együttesen több mint 20 millió forint perköltséget és távolléti díjat kell megfizetnie annak a 117 dolgozónak, aki 2016 júniusában rendkívüli felmondással távozott a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.-től - erről kedden jogerősen döntött a Zalaegerszegi Törvényszék.

Fodor Ibolya után újabb fideszes képviselő nyilvánult meg alpári stílusban. Hári József ezúttal a Facebook-on fejtette ki, hogy a széklete állaga hogyan változik egyes ellenzéki médiumok olvasása közben.

Devizahitelesek

A Jobbik nem hagyja, hogy kampányfogássá tegyék a devizakárosultak képviseletét

Amíg a kormányzat megkapja a devizahitelesek szavazatát megígérik, hogy foglalkoznak a problémáikkal, de előre borítékolható, hogy amint elmúlt április 8-a törlődik a memória és ismét az út szélén felejtik őket.

A devizahitelesek a jegybanki nyereség forrásai és áldozatai is

Nagy Márton az MNB alelnöke pontosan tudja, hogy a devizahitelek piaci árfolyam melletti forintosításában eddig aktív szerepet vállaló MNB a forintosítással százmilliárdos árfolyamnyereséget képes realizálni.

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Életmód

Amerikai komponisták műveiből válogat február 3-án a pécsi Kodály Központban tartandó koncertjén a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ), amely az esttel a Leonard Bernstein (1918-1990) világhírű zeneszerző születésének századik évfordulóját ünnepli.

Belföld

Figyelmeztető jelleggel néhány hétre felfüggeszthetik a pécsváradi háziorvosi ügyeletet. A háziorvosi körzethez 15 település, és majdnem kilencezer lakos tartozik, az ügyelő háziorvos pedig egyszerre látja el a gyermek és a felnőtt háziorvosi ügyeletet is.

A Baranya megyei Ibafa 2004 óta nem talál magának háziorvost, pedig szolgálati lakás is jár a praxishoz. „Az utóbbi két évben nem hirdettük, mert a korábbi 8-10 évben érdeklődő sem volt. 2004, 2005, 2006 táján, az elején még volt érdeklődő. Akkor még ezer körül volt a kártyaszám, és azt is kevesellték”.

Megveszi az Országos Roma Önkormányzat gellérthegyi luxusingatlanát az állam - írta a hvg.hu. Ezzel a lépéssel szabadítaná meg a szervezetet a milliárdos pénzvisszafizetési tehertől.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.