Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

A rendőrség nyári munkája

Több mint ezer személyt ellenőriztek belvárosi járőrözés során a pécsi rendőrök az „Új Leonardo” bűnmegelőzési program részeként. A járőrök szolgálatukat polgárőrökkel, közterület-felügyelőkkel és horvát egyenruhás rendőrökkel közösen hajtották végre 2014. július 1-től augusztus 31-ig terjedő időszakban.

A főként megelőző célú fokozott belvárosi jelenlét során több tucat szabálysértés miatt kellett figyelmeztetéssel élniük, vagy feljelentést tenni a rendőröknek, és harminchat személyt állítottak elő, valamilyen súlyosabb jogsértés elkövetésének gyanúja miatt. A magyar és horvát egyenruhás rendőrök az idegenforgalmi szezonban, 2014. július 5-től augusztus 30-ig Pécsett közös járőrszolgálatot láttak el a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság és a Horvát Köztársaság Belügyminisztériuma Eszék-Baranya Megyei Rendőr Igazgatóság megállapodása alapján.

Összesen tizennyolc horvát rendőr volt a pécsi járőrökkel közös szolgálatban, leginkább a turisták által frekventált történelmi belvárosban. A horvát állampolgárok több esetben kaptak gyors és hatékony segítséget, kivétel nélkül, minden esetben pozitív visszajelzés érkezett tőlük.
Több mint háromezerszer nyújtottak azonnali segítséget turistáknak a „Tourist Police” pavilon munkatársai a két hónap alatt. Közel négyszáz angol és háromszáz német nyelvű turistának nyújtottak felvilágosítást, legtöbbjük útbaigazítást kért, többen elhagyott, elvesztett értéktárgyuk felkutatásában kértek segítséget. Pécsett a Széchenyi téren felállított „Tourist Police” pavilonban 2014. július 1-től augusztus 31-ig minden nap 14.00 órától 20.00 óráig volt elérhető két, németül és angolul jól beszélő diák.  

„A biztonságosabb Pécsért” című bűnmegelőzési projekt ősszel is folytatódik. A nők elleni erőszak megelőzése lesz a középpontban, mely projektrész „A pécsi nők védelméért” címet viseli. A nők elleni utcai támadások megelőzésére a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a Pécsi Rendőrkapitányság közreműködésével 2014. szeptember 10-én és 11-én 14.00-16.00 óra közötti időben Pécsett az Árkád üzletház kupolájában szervez további programot minden érdeklődőnek.

babara.hu

Pécs

Megnyílt szerdán a pécsi Janus Pannonius Múzeum (JPM) megújított mecseki bányászati kiállítása. A mintegy 200 bányászati emléket és eszközt bemutató felszíni tárlat a Vasarely Múzeummal szomszédos épületben kapott helyet.

A kiemelkedő munkát végzett utánpótlásedzők és tehetséggondozó tanárok közül idén is tízen vehették át az egymillió forinttal járó Mol Mester-M díjat. Díjazták a művészet és a tudomány területén példamutató tevékenységet végzett pedagógusokat is, köztük Simon Péter pécsi fizikatanárt is.

Miközben a sajtó az ellenzéki pártok közötti egyeztetésekkel van elfoglalva, hogy ki kinek a javára fog, vagy nem fog visszalépni, és ezt még ál-közvéleménykutatási eredményekkel is igazolni akarják, egy fontos dologról elfeledkezünk. Talán ez a legérdekesebb, ezért kell olyasmit erőltetni, ami nem megy.

Az Országos Horvát Önkormányzat dél-dunántúli központjának otthont adó házat adtak át hétfőn Pécsen. Az 500 négyzetméteres horvát ház a nemzetiségi önkormányzat irodájának és a magyarországi horvátok tudományos intézetének lesz az otthona.

A BIOKOM Nonprofit Kft. kéri a tisztelt pécsi lakosokat, hogy – amennyiben lehetőségük nyílik és megoldható – úgy ma délután legkésőbb 17:00 óráig szíveskedjenek gondoskodni a hazajutásról, mert az előrejelzések szerint várhatóan nagy mennyiségű ónos eső hullik majd.

Devizahitelesek

A Jobbik együttműködési megállapodást írt alá az Adóskamarával

A Jobbik együttműködési megállapodást írt alá a jogászokat, civil érdekvédőket és banki károsultakat tömörítő Adóskamarával - jelentette be a párt alelnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

A Jobbik nem hagyja, hogy kampányfogássá tegyék a devizakárosultak képviseletét

Amíg a kormányzat megkapja a devizahitelesek szavazatát megígérik, hogy foglalkoznak a problémáikkal, de előre borítékolható, hogy amint elmúlt április 8-a törlődik a memória és ismét az út szélén felejtik őket.

Belföld

A havi egymilliót kereső, a határon túli autonómiaügyekben közreműködő miniszterelnöki megbízott, Szili Katalin nemrégiben kezdett fideszes fórumokon kampányolni. Most pedig a kormánypropagandát hirdető Magyar Időknek nyilatkozott.

Míg a kormány szavakban a migráció minden formáját ellenzi, a valóságban titkos migránsok ezrei és kötvényes migránsok tízezrei számára biztosított letelepedési lehetőséget Magyarországon az elmúlt évek során.

Komlóska polgármestere, Köteles László a Magyar Nemzetnek adott interjúban beszélt arról, hogy szerinte a Fidesz a települési autonómia felszámolására törekszik, 2018 kérdése pedig az, hogy demokrácia vagy diktatúra lesz-e.

„A sors fintora, hogy ma pont azok miatt fojtogató otthon a légkör, akiktől sokan a megváltást várták.” Ismerjék meg Ádám történetét, aki egészen Ausztráliáig menekült a hazai közélet és társadalom mocsara elől.

Magyarországon vasárnaptól számítva négy nap alatt 21-en fagytak halálra, többségükben fűtetlen lakásokban, illetve kórházba kerülésük után, mert már nem tudtak rajtuk segíteni.

Életmód

Az együttes tavasszal csak három koncertet ad: március 17-én a győri Audi Arénában, március 24-én a debreceni Főnix Csarnokban, április 6-án pedig a Papp László Budapest Sportarénában lépnek színpadra.

A hagyományos húshagyókeddi máglyagyújtással és a telet jelképező koporsó elégetésével véget ért Mohácson az idei busójárás, amelynek hétvégi fő programjaira több tízezren voltak kíváncsiak.

Sport

"Mindenki ezt kérdezi tőlünk, hogy milyen érzés, de még mi se tudjuk" - jelentette ki Burján. "Burján Csaba olimpiai bajnok. Még ízlelgetem. A név elé nem lehet írni, mint a doktort? Csak így mutatkoznék be".

A Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor összeállítású magyar csapat aranyérmet szerzett a férfi 5000 méteres rövidpályás gyorskorcsolyaváltók csütörtöki döntőjében a phjongcshangi téli olimpián.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.