Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Panasszal éltek a komlói idősotthon lakóinak hozzátartozói

Szerkesztőségünkhöz is eljutott az a levél, melyet a komlói Szent Borbála Otthon lakóinak hozzátartozói címeztek többek közt a komlói polgármesternek is. „…Komló nem nagy város és többnyire a lakók a környékről költöznek be, ismerjük egymást és néha tapasztalatot cserélünk. Az utóbbi időben szinte csak panaszkodtunk egymásnak, ezeket szeretném megosztani a hatósággal.” – írja a levél szerzője.

A hozzátartozók szerint az idősotthon vezetője nem veszi figyelembe a lakók érdekeit, nem válaszol a kérdéseikre, döntései önkényesek és „az időseket lekezeli, semmibe veszi az emberi mivoltukat”. Problémásnak tartják továbbá, hogy a gondozottakat nem tájékoztatják arról, hogy találtak-e koronavírusos beteget az intézményben, ahogy arról sem, hogy mikor találkozhatnak hozzátartozóikkal.

Felmerül a levélben az otthon gazdálkodása is: a hozzátartozók szerint a gondozási díjjal, az állami támogatással és a komlói önkormányzat juttatásaival nem bánik tisztán az intézmény, „semmit sem költ a bevételből az idősekre”. A levél írói hiányolják a megfelelő higiéniát, az ápolók maszkviselését, az emberi bánásmódot a gondozottak felé és a megfelelő étkeztetésüket. Mindemellett kifogásolják a kapcsolattartás lehetőségének hiányát is, miközben máshol a látogatás is engedélyezett (korlátozott keretek között), Komlón a csomagok beküldésére sincs lehetőség.

A panaszt azért juttatták el több fórumhoz is, mert elmondásuk szerint "összhangot éreznek" a komlói fideszes önkormányzat, a hivatalok és Tánczos Frigyes, az intézmény igazgatója közt. 

Amennyiben az intézmény reagál a levélre, cikkünket frissítjük. 

FRISSÍTÉS: 

Az intézmény igazgatója válaszában rágalmazást, hazugságot kiáltott. Cinikus hangnemben megfogalmazott levele szerint több szakmai fórumon és az önkormányzat vezetőivel közösen alaposan megrágták az ügyet, végül arra jutottak, hogy a levél írójának el el kellene döntenie szándékát. Úgy foglamazott, amennyiben a levél írójának a célja a szolgáltatás javítása, szívesen várja őt és a hozzátartozókat "kilétüket felfedve" egy személyes megbeszélésre.

Őszintén szólva egy intézményvezetőtől többet vártunk ennél az utcai stílusnál, de országunk választott vezetőinek bicskanyitogató stílusát látva nem meglepő, hogy a helyi döbrögik szájából is kilóg a kapa. 

 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.