Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Palotát vett Szíjjártó szlovákiában, és mélyen hallgat róla

A jachtminiszter minisztériuma nem verte nagydobra a szlovákiai bevásárlást: két épületet is vettek 3-4 millió euróért, azaz 1-1,4 milliárd forintért a magyar adófizetők pénzéből – írta meg az ezalényeg.hu.

Tompos Márton, a Momentum KorrupcióVadász munkacsoportjának vezetője a szlovák sajtóból értesült róla, hogy a külügy vagyonkezelő alapítványa alku és bármiféle itthoni tájékoztatás nélkül, a válság kellős közepén vett két kassai épületet.

Tompos azt írja, a két ingatlan a Csáky-Dessewffy palota, illetve a helyben jól ismert Carpano kávézó otthona, egyaránt Kassa óvárosában található. Az új tulajdonosokat Miroslav Špak városi helyettes is bejegyezte, aki szerint jó üzletet kötöttek.

Orbán alatt korlátlanok lettek az állam lehetőségei, ugyanis gátlástalanul szórják a magyarok pénzét, és senki nincs, aki megálljt parancsoljon a fideszeseknek. Miközben nekünk egy egyszerű bevásárlás, vagy akár a tankolás is gondot okoz, ezek palotákat vesznek az adóforintjainkból. A pénzszórást ráadásul el is titkolják.

A lap szerint nem volna meglepő, ha nemsokára létrehoznának egy, a Külügyminisztérium határon túli kastélyait és egyéb ingatlanait kezelő magánalapítványt. Így készül a választási bukásra a Fidesz.

 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.