Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Péter, segítünk! Találtunk egymilliárdot!

Tényfeltáró bizottság létrehozását jelentette be a csütörtöki közgyűlésen Páva Zsolt polgármester, hogy megállapítsa, hogyan keletkezhetett három év alatt 7,5 milliárd forint hiány a költségvetésben.

Ugyan erről a közgyűlés nem szavazott, tehát halvány fogalmunk sincs, milyen felhatalmazás alapján működik, mindenesetre vezetésére Hoppál Pétert kérték fel, tagjai Madár Péter, Rappai Ágnes, Soó László és Schneider János. Most hagyjuk, hogy a tagok előélete milyen, mennyire láthattak eddig is bele a költségvetésbe, inkább megpróbáljuk segíteni a munkáját.

Mondjuk ezt már Kővári János is elkezdte, aki felsorolta, hogy a Tükebusz kintlévősége 900 millió forint (nyilván a be nem hajtott pótdíjak), az önkormányzati lakások bérlőinek felhalmozott tartozása a város illetve közüzemi cégei felé mintegy 400 millió forint, és említett két nagy ingatlanadó-tartozást is összesen mintegy félmilliárd forint értékben (biztos van több kisebb tétel is), de szóval mindez összesen már 1,8 milliárd forintnál tart.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy a város félmilliárd forintért vette meg Matyi Dezsőtől a PMFC-t (ebben benne van a neki adott ingatlan is), ezen kívül három év alatt évente 150-200 millió forintot költött a csapatra, vagyis itt is kijön egymilliárd. Mindez Kővári János matekjával összeadva 2,8 milliárdnál jár.

 

Kedves Hoppál Péter!

A bizottságnak ezek szerint már „csak” 4,7 milliárd forintot kell „megkeresnie”, reméljük, ugyanolyan gyorsan sikerül, mint Kővári Jánosnak és honlapunknak. Hozzátesszük, az említett 2,8 milliárd forinthoz a szocialistáknak semmi közük, ezt csak és kizárólag 2009 után halmozta fel a jelenlegi városvezetés, amelynek négy éven keresztül többségi frakcióvezetőként valamilyen formában Hoppál Péter is tevékeny részese volt.

Pécs

Képzeljék, válaszolt az Adóiroda, de nem Gyimesi Gábornak, ahogy múlt csütörtökön megígérték a videónkon látható napirend előtti felszólalása után.

Megkezdte az aláírásgyűjtést a Jobbik Pécsen és Komlón. Pécsen a Ferencesek utcája 27. (1. emelet, hétköznap 12-18 óra között) szám alatt, Komlón a Kossuth L. u. 36. (hétköznap 14-19 óra között) szám alatti Jobbik irodákban írható alá.

Többek között itt írtunk Pécs csődjéről, a városnak a pénzhiány következtében állami segítségre van szüksége, amit meg is kap. A Szabad Pécs írja, hogy a legújabb, hárommilliárdos hitelért fel kellett ajánlani egy ingatlant, ami a Kodály Központ lett, az ország egyik legjobb koncertterme.

Devizahitelesek

A Jobbik nem hagyja, hogy kampányfogássá tegyék a devizakárosultak képviseletét

Amíg a kormányzat megkapja a devizahitelesek szavazatát megígérik, hogy foglalkoznak a problémáikkal, de előre borítékolható, hogy amint elmúlt április 8-a törlődik a memória és ismét az út szélén felejtik őket.

A devizahitelesek a jegybanki nyereség forrásai és áldozatai is

Nagy Márton az MNB alelnöke pontosan tudja, hogy a devizahitelek piaci árfolyam melletti forintosításában eddig aktív szerepet vállaló MNB a forintosítással százmilliárdos árfolyamnyereséget képes realizálni.

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Életmód

Amerikai komponisták műveiből válogat február 3-án a pécsi Kodály Központban tartandó koncertjén a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ), amely az esttel a Leonard Bernstein (1918-1990) világhírű zeneszerző születésének századik évfordulóját ünnepli.

Belföld

Botrányos videó terjed az interneten: egy magyarországi rendőr kegyetlenül bántalmaz egy macskát (vagy talán kisebb testű kutyát). A felvétel hétfő késő este került fel a Facebookra, a feltöltő szerint pedig Pest megyei Dány községben készült még ezen a napon.

Az magyar emberek adóját azért költi ilyen bőkezűen a kormány stadionokra és kastélyokra, mert az egészségügy már rendben van. Mutatjuk! (Videó)

Figyelmeztető jelleggel néhány hétre felfüggeszthetik a pécsváradi háziorvosi ügyeletet. A háziorvosi körzethez 15 település, és majdnem kilencezer lakos tartozik, az ügyelő háziorvos pedig egyszerre látja el a gyermek és a felnőtt háziorvosi ügyeletet is.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.