Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Péter, segítünk! Találtunk egymilliárdot!

Tényfeltáró bizottság létrehozását jelentette be a csütörtöki közgyűlésen Páva Zsolt polgármester, hogy megállapítsa, hogyan keletkezhetett három év alatt 7,5 milliárd forint hiány a költségvetésben.

Ugyan erről a közgyűlés nem szavazott, tehát halvány fogalmunk sincs, milyen felhatalmazás alapján működik, mindenesetre vezetésére Hoppál Pétert kérték fel, tagjai Madár Péter, Rappai Ágnes, Soó László és Schneider János. Most hagyjuk, hogy a tagok előélete milyen, mennyire láthattak eddig is bele a költségvetésbe, inkább megpróbáljuk segíteni a munkáját.

Mondjuk ezt már Kővári János is elkezdte, aki felsorolta, hogy a Tükebusz kintlévősége 900 millió forint (nyilván a be nem hajtott pótdíjak), az önkormányzati lakások bérlőinek felhalmozott tartozása a város illetve közüzemi cégei felé mintegy 400 millió forint, és említett két nagy ingatlanadó-tartozást is összesen mintegy félmilliárd forint értékben (biztos van több kisebb tétel is), de szóval mindez összesen már 1,8 milliárd forintnál tart.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy a város félmilliárd forintért vette meg Matyi Dezsőtől a PMFC-t (ebben benne van a neki adott ingatlan is), ezen kívül három év alatt évente 150-200 millió forintot költött a csapatra, vagyis itt is kijön egymilliárd. Mindez Kővári János matekjával összeadva 2,8 milliárdnál jár.

 

Kedves Hoppál Péter!

A bizottságnak ezek szerint már „csak” 4,7 milliárd forintot kell „megkeresnie”, reméljük, ugyanolyan gyorsan sikerül, mint Kővári Jánosnak és honlapunknak. Hozzátesszük, az említett 2,8 milliárd forinthoz a szocialistáknak semmi közük, ezt csak és kizárólag 2009 után halmozta fel a jelenlegi városvezetés, amelynek négy éven keresztül többségi frakcióvezetőként valamilyen formában Hoppál Péter is tevékeny részese volt.

Külföld

Legszívesebben "visszaforgatnám az idő kerekét", mert Németországot felkészületlenül érte a menekültválság - mondta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke hétfőn Berlinben.

Devizahitelesek

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Állami monopólium is lehetne a végrehajtás

A globális válság kitörése után, a devizahitelek tömeges bedőlésének elburjánzásával párhuzamosan szemtelenedett el a végrehajtók egy része, s a törvényekre fittyet hányva végezte és végzi tevékenységét.

Néma József – egy botrányos pécsi devizahiteles fórum margójára

Többen is csalódottan távoztak a március 24-én a Művészetek Házában az MNB tanácsadói által tartott devizahitellel kapcsolatos tájékoztató fórumról. Dr. Molnár Beáta, pertársaság ügyvédje, és Néma József pénzügyi szakértő is ott volt. Utóbbit kérdeztük a történtekről.

Életmód

Ha Fidesz és OV hódoló lennék, már biztos feltettem volna ezt a kérdést a kormánypárti médiákban, mint a megyei napilapokban, a TV2-ben vagy az Origó hírportálon.

Belföld

Az Állami Számvevőszék befejezte a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdálkodásának 2011-2014 közötti időszakra kiterjedő megfelelőségi ellenőrzését.

Az érvénytelen népszavazás sikerét hirdető plakáton nem jól olvasható a megrendelő neve, erre pedig az NVB is felhívta a figyelmet, hogy láthatóan fel kell tüntetni. A számok a szavazók arányát jelöli.

Péntektől vasárnapig 165 határsértőt tartóztattak föl az ország területén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.