Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

A pécsi sportélet leépítése tovább zajlik

A csütörtöki közgyűlésen több javaslatot is megszavaztak, melyek a költségvetést hivatottak helyrepofozni: az egyik megszavazott előterjesztés például kimondja, hogy az önkormányzat kiszáll a pécsi futballból, megvonva az évi 200 millió forintos támogatást a csapattól.

Könnyen lehet, hogy a PMFC már az év hátralévő hónapjaiban sem jut hozzá a korábban beígért támogatáshoz, az viszont bizonyos, hogy 2018-tól nem kap egy fillért sem az önkormányzattól.

"A labdarúgó csapat finanszírozását megszüntetjük, így a PMFC működtetése külső forrás, szponzor bevonásával történhet"

- áll az előterjesztésben, noha a várva várt tulajdonos már évek óta nem akar felbukkanni.

A Szabad Pécs írja, hogy nyár elején külön önkormányzati cégbe szervezték ki a felnőtt csapatot a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-től. A portál úgy tudja, az új Kft. körül nagyjából semmi nem történt megalakulása óta, tulajdonosjelölt nincs a láthatáron, mindössze néhány szponzort sikerült találni.

Az Alfahír kereste a klubot, ahonnan a Pécsi Sport Nonprofit Zrt-hez irányítottak minket (érdekes módon tehát nem az új Kft-hez, ahová elvileg kiszervezték a csapatot). Arra voltunk kíváncsiak, milyen hatással lehet a támogatás megvonása a csapatra. A cég azonban egyelőre nem kapott hivatalos tájékoztatást az önkormányzattól, érdemi választ pedig csak azt követően tudnának adni, hogy megismerték a részleteket.

Az NB III-as klubra fordított 200 millió forintos támogatás persze soknak tűnik, de érdemes belegondolni, hogy jelenleg olyan, néhány éve még ismeretlen csapatok játszanak újonnan épült stadionokban az első két osztályban, mint Orbán Felcsútja, Tállai államtitkár Mezőkövesdje, vagy épp Seszták miniszter Kisvárdája. Eközben pedig évente százmilliókhoz-milliárdokhoz jutnak, amihez elég lehívni a TAO-pénzeket vagy épp játszatni néhány fiatalt az MLSZ ezért járó jutalmáért. 

A Csányi Sándor vezette MLSZ által kizárt Pécset ettől a lehetőségtől megfosztották, a várost kis híján csődbe juttató, 7,5 milliárdos hiányt felhalmozó fideszes önkormányzat pedig a maradék pénzt is megvonja a csapattól, így Dárdai Pál, Gera Zoltán, Dibusz Dénes vagy épp a már Felcsúton játszó Márkvárt Dávid nevelőegyesülete végleg eltűnhet a futballtérképről.

Pécs

Fodor Ibolya után újabb fideszes képviselő nyilvánult meg alpári stílusban. Hári József ezúttal a Facebook-on fejtette ki, hogy a széklete állaga hogyan változik egyes ellenzéki médiumok olvasása közben.

Idén januárban közel 30 ezer ember várt valamiféle műtétre, van olyan beavatkozás, amire több mint egy évet kell várni, egyes intézmények esetében a számok még ijesztőbbek. A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központján gerincműtétre a várakozási idő: 580 nap, gerincstabilizációra 502 nap.

Az influenzaszerű megbetegedések halmozott előfordulása miatt teljes látogatási tilalmat rendeltek el szerdától a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának (PTE-KK) valamennyi fekvőbeteg osztályán - tájékoztatta a gyógyító intézmény elnöke kedden az MTI-t.

Devizahitelesek

A Jobbik nem hagyja, hogy kampányfogássá tegyék a devizakárosultak képviseletét

Amíg a kormányzat megkapja a devizahitelesek szavazatát megígérik, hogy foglalkoznak a problémáikkal, de előre borítékolható, hogy amint elmúlt április 8-a törlődik a memória és ismét az út szélén felejtik őket.

A devizahitelesek a jegybanki nyereség forrásai és áldozatai is

Nagy Márton az MNB alelnöke pontosan tudja, hogy a devizahitelek piaci árfolyam melletti forintosításában eddig aktív szerepet vállaló MNB a forintosítással százmilliárdos árfolyamnyereséget képes realizálni.

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Életmód

Amerikai komponisták műveiből válogat február 3-án a pécsi Kodály Központban tartandó koncertjén a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ), amely az esttel a Leonard Bernstein (1918-1990) világhírű zeneszerző születésének századik évfordulóját ünnepli.

Belföld

Figyelmeztető jelleggel néhány hétre felfüggeszthetik a pécsváradi háziorvosi ügyeletet. A háziorvosi körzethez 15 település, és majdnem kilencezer lakos tartozik, az ügyelő háziorvos pedig egyszerre látja el a gyermek és a felnőtt háziorvosi ügyeletet is.

A Baranya megyei Ibafa 2004 óta nem talál magának háziorvost, pedig szolgálati lakás is jár a praxishoz. „Az utóbbi két évben nem hirdettük, mert a korábbi 8-10 évben érdeklődő sem volt. 2004, 2005, 2006 táján, az elején még volt érdeklődő. Akkor még ezer körül volt a kártyaszám, és azt is kevesellték”.

Megveszi az Országos Roma Önkormányzat gellérthegyi luxusingatlanát az állam - írta a hvg.hu. Ezzel a lépéssel szabadítaná meg a szervezetet a milliárdos pénzvisszafizetési tehertől.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.