Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

A pécsi sportélet leépítése tovább zajlik

A csütörtöki közgyűlésen több javaslatot is megszavaztak, melyek a költségvetést hivatottak helyrepofozni: az egyik megszavazott előterjesztés például kimondja, hogy az önkormányzat kiszáll a pécsi futballból, megvonva az évi 200 millió forintos támogatást a csapattól.

Könnyen lehet, hogy a PMFC már az év hátralévő hónapjaiban sem jut hozzá a korábban beígért támogatáshoz, az viszont bizonyos, hogy 2018-tól nem kap egy fillért sem az önkormányzattól.

"A labdarúgó csapat finanszírozását megszüntetjük, így a PMFC működtetése külső forrás, szponzor bevonásával történhet"

- áll az előterjesztésben, noha a várva várt tulajdonos már évek óta nem akar felbukkanni.

A Szabad Pécs írja, hogy nyár elején külön önkormányzati cégbe szervezték ki a felnőtt csapatot a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-től. A portál úgy tudja, az új Kft. körül nagyjából semmi nem történt megalakulása óta, tulajdonosjelölt nincs a láthatáron, mindössze néhány szponzort sikerült találni.

Az Alfahír kereste a klubot, ahonnan a Pécsi Sport Nonprofit Zrt-hez irányítottak minket (érdekes módon tehát nem az új Kft-hez, ahová elvileg kiszervezték a csapatot). Arra voltunk kíváncsiak, milyen hatással lehet a támogatás megvonása a csapatra. A cég azonban egyelőre nem kapott hivatalos tájékoztatást az önkormányzattól, érdemi választ pedig csak azt követően tudnának adni, hogy megismerték a részleteket.

Az NB III-as klubra fordított 200 millió forintos támogatás persze soknak tűnik, de érdemes belegondolni, hogy jelenleg olyan, néhány éve még ismeretlen csapatok játszanak újonnan épült stadionokban az első két osztályban, mint Orbán Felcsútja, Tállai államtitkár Mezőkövesdje, vagy épp Seszták miniszter Kisvárdája. Eközben pedig évente százmilliókhoz-milliárdokhoz jutnak, amihez elég lehívni a TAO-pénzeket vagy épp játszatni néhány fiatalt az MLSZ ezért járó jutalmáért. 

A Csányi Sándor vezette MLSZ által kizárt Pécset ettől a lehetőségtől megfosztották, a várost kis híján csődbe juttató, 7,5 milliárdos hiányt felhalmozó fideszes önkormányzat pedig a maradék pénzt is megvonja a csapattól, így Dárdai Pál, Gera Zoltán, Dibusz Dénes vagy épp a már Felcsúton játszó Márkvárt Dávid nevelőegyesülete végleg eltűnhet a futballtérképről.

Pécs

A Magnus Aircraft Zrt. repülőgépgyára a nyár végére elkészül a pécs-pogányi repülőtér szomszédságában - közölte Boros László vezérigazgató a beruházás helyszínén megtartott bokrétaünnepen szerdán újságírókkal.

Jogerősen tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi ítélőtábla szerdán azt a férfit, akit egy hajléktalan megölésével, valamint azzal vádoltak, hogy társaival több mint egy tucat betörést, rablást követett el 2013-ban és 2014-ben Baranyában - tájékoztatta a táblabíróság az MTI-t.

A szerdától induló permetezésekre az éjjeli órákban kerül sor, 00:00 órától hajnal 6:00-ig. A BIOKOM kéri az érintett lakosságot a szükséges intézkedések elvégzésére, pl.: ablakok becsukása, növények letakarása, szabadban száradó ruhák beszedése stb.

Többen is felhívták az elmúlt napokban Mellár Tamást, aki azzal vált a hírek főszereplőjévé, hogy a Párbeszéd-frakcióba beülve megmenti annak létét. Szabó Tímea, a képviselőcsoport vezetője azt állította, más baloldali , elsősorban liberális ellenzéki politikusok le akarták beszélni Mellárt a csatlakozásról.

Felkészült a kritikákra, de nem tartja árulásnak Mellár Tamás független parlamenti képviselő azt, hogy beszáll Párbeszéd párt országgyűlési frakciójába.

Devizahitelesek

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

A Jobbik új eszközöket vetne be a kilakoltatások ellen

Z. Kárpát Dániel a Jobbik alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy pártja a régiek mellett új módszerekkel is küzdene a devizakárosultak kilakoltatásai ellen, amik a választások után, a kilakoltatási moratórium végével újult erővel folytatódnak.

Belföld

Még szombaton történt, hogy Hort és Csány közötti vasúti átjáróban az ott közlekedő tehervonat elé vetette magát egy asszony négyéves unokájával. Mindketten meghaltak.

Jól indul a 2018-2022-es parlamenti évad. Z. Kárpát Dániel gyakorlatilag üres kormánypárti széksorok előtt volt kénytelen elmondani a napirend utáni beszédét. Ezzel a nemes gesztussal kezdte meg a munkáját a negyedik Orbán-kormány.

A baranyai lány nem tudta, hogy terhes. A történetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala számolt be: „Nem várt fordulat lepte meg bajtársainkat Baranya megyében.”

Kifizethetetlen: átlag 149 ezer forint egy budapesti albérlet. Ellenzéki pártok a Jobbikkal az élen évek óta szorgalmazzák, hogy a kormány indítson nagyszabású bérlakás-építési programot, de hiába.

Szétrohadt, rozsdaette mentőautóról szóló videót tett közzé tegnap Facebook oldalán a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége. Ezekkel a kocsikkal kellene súlyos beteg, gyors segítségre szoruló emberekért menni. Az Országos Mentőszolgálat vezetése szerint azonban ez egyáltalán nem veszélyes.

Életmód

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Színes, izgalmas kiállításokkal, előadásokkal és foglalkozásokkal várják a régészet napján, szombaton a látogatókat Pécsen, a Janus Pannonius Múzeumban (JPM).

Sport

Bejelentették, a nagy múltú PMFC-t működtető Zrt.-nél elfogyott a baranyai csapatra szánt pénz, mindenki mehet, amerre akar.

Az oroszországi foci-vb ma délután kezdődik. Két hétig a csoportmeccseken drukkolhatunk, majd újabb két hét, és az egyenes kieséses szakaszban már nincs lehetőség a javításra.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.