Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

A pécsi sportélet leépítése tovább zajlik

A csütörtöki közgyűlésen több javaslatot is megszavaztak, melyek a költségvetést hivatottak helyrepofozni: az egyik megszavazott előterjesztés például kimondja, hogy az önkormányzat kiszáll a pécsi futballból, megvonva az évi 200 millió forintos támogatást a csapattól.

Könnyen lehet, hogy a PMFC már az év hátralévő hónapjaiban sem jut hozzá a korábban beígért támogatáshoz, az viszont bizonyos, hogy 2018-tól nem kap egy fillért sem az önkormányzattól.

"A labdarúgó csapat finanszírozását megszüntetjük, így a PMFC működtetése külső forrás, szponzor bevonásával történhet"

- áll az előterjesztésben, noha a várva várt tulajdonos már évek óta nem akar felbukkanni.

A Szabad Pécs írja, hogy nyár elején külön önkormányzati cégbe szervezték ki a felnőtt csapatot a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.-től. A portál úgy tudja, az új Kft. körül nagyjából semmi nem történt megalakulása óta, tulajdonosjelölt nincs a láthatáron, mindössze néhány szponzort sikerült találni.

Az Alfahír kereste a klubot, ahonnan a Pécsi Sport Nonprofit Zrt-hez irányítottak minket (érdekes módon tehát nem az új Kft-hez, ahová elvileg kiszervezték a csapatot). Arra voltunk kíváncsiak, milyen hatással lehet a támogatás megvonása a csapatra. A cég azonban egyelőre nem kapott hivatalos tájékoztatást az önkormányzattól, érdemi választ pedig csak azt követően tudnának adni, hogy megismerték a részleteket.

Az NB III-as klubra fordított 200 millió forintos támogatás persze soknak tűnik, de érdemes belegondolni, hogy jelenleg olyan, néhány éve még ismeretlen csapatok játszanak újonnan épült stadionokban az első két osztályban, mint Orbán Felcsútja, Tállai államtitkár Mezőkövesdje, vagy épp Seszták miniszter Kisvárdája. Eközben pedig évente százmilliókhoz-milliárdokhoz jutnak, amihez elég lehívni a TAO-pénzeket vagy épp játszatni néhány fiatalt az MLSZ ezért járó jutalmáért. 

A Csányi Sándor vezette MLSZ által kizárt Pécset ettől a lehetőségtől megfosztották, a várost kis híján csődbe juttató, 7,5 milliárdos hiányt felhalmozó fideszes önkormányzat pedig a maradék pénzt is megvonja a csapattól, így Dárdai Pál, Gera Zoltán, Dibusz Dénes vagy épp a már Felcsúton játszó Márkvárt Dávid nevelőegyesülete végleg eltűnhet a futballtérképről.

Külföld

Legszívesebben "visszaforgatnám az idő kerekét", mert Németországot felkészületlenül érte a menekültválság - mondta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke hétfőn Berlinben.

Devizahitelesek

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Állami monopólium is lehetne a végrehajtás

A globális válság kitörése után, a devizahitelek tömeges bedőlésének elburjánzásával párhuzamosan szemtelenedett el a végrehajtók egy része, s a törvényekre fittyet hányva végezte és végzi tevékenységét.

Néma József – egy botrányos pécsi devizahiteles fórum margójára

Többen is csalódottan távoztak a március 24-én a Művészetek Házában az MNB tanácsadói által tartott devizahitellel kapcsolatos tájékoztató fórumról. Dr. Molnár Beáta, pertársaság ügyvédje, és Néma József pénzügyi szakértő is ott volt. Utóbbit kérdeztük a történtekről.

Életmód

Ha Fidesz és OV hódoló lennék, már biztos feltettem volna ezt a kérdést a kormánypárti médiákban, mint a megyei napilapokban, a TV2-ben vagy az Origó hírportálon.

Belföld

Az Állami Számvevőszék befejezte a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdálkodásának 2011-2014 közötti időszakra kiterjedő megfelelőségi ellenőrzését.

Az érvénytelen népszavazás sikerét hirdető plakáton nem jól olvasható a megrendelő neve, erre pedig az NVB is felhívta a figyelmet, hogy láthatóan fel kell tüntetni. A számok a szavazók arányát jelöli.

Péntektől vasárnapig 165 határsértőt tartóztattak föl az ország területén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.