Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Pécsi Nyári Színház - tizennégy darab a műsoron

Tizenegy produkcióra, köztük táncestre, bohózatra, musicalre, burleszkre, színműre és komédiára is várja a közönséget a Pécsi Nyári Színház június 20. és augusztus 9. között a baranyai megyeszékhelyen.
 
Vidákovics Szláven, a Pécsi Horvát Színház igazgatója, a nyári játékok főszervezője a hétfői programismertető sajtótájékoztatón elmondta: az 1978-ban indult kulturális eseménysorozat a Káptalan utcai szabadtéri színpadon és a nyugati várfalsétánynál tizennyolc este ígér tartalmas kikapcsolódást.
 
A produkciók közül kiemelte a Ray Cooney Vészhelyzetben, avagy a család ellen nincs orvosság című előadását, amelyet a nyári színház és a Pécsi Nemzeti Színház közös darabjaként, Böhm György rendezésében Besenczi Árpád főszereplésével láthatnak az érdeklődők.A programok sorában szerepel a Mecsek Táncegyüttes Nemzedékek című jubileumi előadása, a Pódium Színház Brandon Thomas-Aldobólyi Nagy György-Szenes Iván Charley nénje című zenés bohózata, amelyet Háda János rendezett, valamint a Bánfalvy Stúdió Ray Cooney-John Chapman Ma estére szabad a kecó, avagy a londoni szextett című, Horváth Csaba által rendezett bulvár burleszkje.
 
Szabó Magda Abigél című művét szintén a Bánfalvy Stúdió előadásában, de Szikora János rendezésében, a Macdermot-Gerom Ragni-James Rado Hair című Broadway musicalét az Orlai Produkciós Irodának köszönhetően, Mohácsi János rendezésében láthatja a közönség.
 
Önálló esttel jelentkezik a L'art pour l'art Társulat, Ken Ludwig Botrány az operában című, Mikó István rendezte komédiáját a Budapesti Fogi-Bulvárszínház, Ernest Thompson Aranytó című és Gálffi László rendezői munkáját dicsérő színművét a Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda Rendező hozza el Pécsre.
   
Ivancsics Ilona és Színtársulata Michel André-Fényes Szabolcs-Szenes Iván Lulu című, Koltai Róbert által rendezett zenés bűnügyi komédiájára, off-programként pedig az Escargo Hajója Parti Nagy Lajos Ibusár zenés szappanoperájára várja a közönséget. Utóbbi darabot Tóth Zoltán és Tölgyfa Gergely rendezte.
   
Vidákovics Szláven szólt arról, hogy a nyári színház a Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) és a színházi évad kezdete közötti űrt próbálja meg kitölteni színvonalas, sok neves művészt felvonultató előadásokkal.Megjegyezte, hogy a produkciók iránt egyre több hazai és külföldi turista érdeklődik, így elmondható, hogy az idén 27-30 millió forintból gazdálkodó nyári színház hozzájárul a turizmus erősítéséhez.
 
Őri László, Pécs fideszes alpolgármestere örömének adott hangot, hogy az előadások sorát az a Mecsek Táncegyüttes nyitja meg, amely immár hat évtizede ápolja a hagyományokat és a tánckultúrát a fiatalokkal is igyekszik megszerettetni.
 
A Pécsi Nyári Színházról részletesebb információk a www.pecsinyariszinhaz.hu oldalon olvashatók.
 
Forrás: MTI

Pécs

Az önkormányzat friss közleményéből kiderül, hogy a Péterffy Attila által indított jogi átvilágítás két gyanús ügyet is feltárt a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. korábbi gazdálkodásában. A feljelentést követő nyomozásnak már gyanúsítottjai is vannak, a városvezetés célja, hogy megtérüljön a pécsieket ért anyagi kár.

Nagy vihart kavart a pécsi politikai életben, hogy Péterffy Attila kinevezte Nyőgéri Lajost alpolgármesternek. Még a Mindenki Pécsért Egyesület is felháborodott, pedig az ő jelöltjük volt a polgármester és újonnan kinevezett alpolgármestere is.

Folytatva Péterffy Attila és Bognár Szilvia szembenállásának történetét, Mellár szilveszteri interjúját elemezzük, amit a fideszes HírTV-nek adott. Vajon mi lehetett az igazi célja ezzel?

Nemcsak az egészségügyben volt megpróbáltatásokkal teli év 2020, de a helyi politikában is. A városvezető szivárványkoalíció kettészakadni látszik, aminek a legnagyobb nyertese a Fidesz lehet. Ennek okait szeretnénk elemezni egy kicsit, rávilágítani egy-két elfeledett dologra.

Vajon mi lehetett az oka a vendéghiánynak s az elhúzódó licitnek?

Belföld

Habár az uniós támogatás célja a szegényebb régiók felzárkóztatása (Baranya megye kifejezetten ebbe a kategóriába tartozik) a valóság azt mutatja, hogy minél gazdagabb egy település, annál több támogatást kap.

Ander Balázs, a Jobbik alelnöke és országgyűlési képviselője az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkeztőségünkbe, melyet változtatás nélkül közlünk, mert fontosnak tartjuk a pedagógusok és a szabadság melletti kiállást.

Kedd este adott nagyon erős interjút az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

Ahogy Magyarország fejére nőtt a Fidesz és népes holdudvara, úgy hatalmasodik el lassan Baranyán a két fideszes képviselő.

Péntek délelőtt egy összehangolt rendőri akció keretei közt fogott el a rendőrség egy 42 éves román férfit és egy 59 éves helyi nőt Kozármislenyben – írja a police.hu. Ötletük rendkívül merész volt, de a rend őrei elől ez sem mentette meg őket.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.