Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

A Pécsi Ifjúsági Kulturális Szövetség előadást szervez a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából.

A Pécsi Ifjúsági Kulturális Szövetség előadást szervez a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából. Az előadást egy olyan ember szájából hallhatjuk, aki átélte azokat a történelmi eseményeket, amelyekről ezen a napon emlékezünk, így hiteles képet adhat számunkra.

A meghívott előadó Dr. Debreczeni László, nyugalmazott tisztifőorvos, '56-os politikai elítélt, a pécsi forradalmi egyetemi orvos zászlóalj parancsnoka. A PIKSZ ezelőtt már szervezett olyan előadást amellyel a fiatalok érdekeltségét próbálta felkelteni a közéletre vonatkozóan. A mostani előadásról, és a szövetség céljairól a PIKSZ elnökét, Bencze Zsoltot kérdeztük.

„A kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából fontos megjegyeznünk, hogy köszönjük a Pécsi Ifjúsági Kulturális Szövetségnek és más szervezeteknek Pécs és az egész ország viszonylatában, hogy sokat tesznek azért, hogy a magyarság és a németség tekintetében kollektíven elkövetett szovjet túlkapások ne maradjanak titokban, fedjük fel őket és a jövő generációja emlékezzen és emlékeztessen ezekre a gaz tettekre. Fontos, hogy ne hagyjuk ezen események elfeledését, hogy soha többé meg ne történhessen. Az újkor ifjúsága ezen megemlékezések során megfelelőképpen tud áldozni ősei előtt és kifejezheti együttérzését, tiszteletét a hősökkel, felmenőikkel szemben, akik ezeket az eseményeket elszenvedték. A Pécsi Ifjúsági Kulturális Szövetség feladatának érzi, hogy a fiatalokat megszólítsa és motiválja őket ebben a "békés küzdelemben" a múlttal. Szeretnénk, ha minden egyetemista magáénak érezni ezt a korszakot és saját áldozataiként tekintene a halottakra, bebörtönözöttekre. Tudjuk és hisszük, hogyha közösen összefogunk, akkor hangot adhatunk Pécs város egészét tekintve az ügynek és minden túlélő büszke lehet a jövő generációjára. Hogy megéri e küzdeni ezért az ügyért? A kérdésre a válasz bennünk él, engedjük feltörni, köszönöm.”

A Pécsi Ifjúsági Kúltúrális Szövetség tagjai mindenkit szeretettel várnak 2017 március 2-án 17 órakor, a PTE ÁJK Óriás Nándor Előadó termében megrendezett előadásra.

Bízunk benne, hogy még több hasonló előadás és rendezvény részesei lehetünk a PIKSZ által és sikerül elérniük céljaikat és a fiatalokat egyaránt.

Pécs

A pécsi, baranyai szurkolók körében sem maradt visszhang nélkül a Szurkolók az állatkínzás ellen mozgalom felhívása.

Házias ízekkel, széles választékkal várja vendégeit az Ybl Miklós utca 7. szám alatt (”U” alakú ház, a rendőrség mellett) működő gyorsétterem.

A Pécsi Ifjúsági Kulturális Szövetség előadást szervez a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából. Az előadást egy olyan személytől hallhatjuk, aki átélte azokat a történelmi eseményeket, amelyekről ezen a napon emlékezünk, így hiteles képet adhat számunkra. A részletekről a PIKSZ elnökét, Bencze Zsoltot kérdezzük.

Külföld

Legszívesebben "visszaforgatnám az idő kerekét", mert Németországot felkészületlenül érte a menekültválság - mondta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke hétfőn Berlinben.

Devizahitelesek

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Állami monopólium is lehetne a végrehajtás

A globális válság kitörése után, a devizahitelek tömeges bedőlésének elburjánzásával párhuzamosan szemtelenedett el a végrehajtók egy része, s a törvényekre fittyet hányva végezte és végzi tevékenységét.

Néma József – egy botrányos pécsi devizahiteles fórum margójára

Többen is csalódottan távoztak a március 24-én a Művészetek Házában az MNB tanácsadói által tartott devizahitellel kapcsolatos tájékoztató fórumról. Dr. Molnár Beáta, pertársaság ügyvédje, és Néma József pénzügyi szakértő is ott volt. Utóbbit kérdeztük a történtekről.

Életmód

“Lámpással kell keresni olyan magyar versolvasót, aki ne szeretné Kosztolányit.” 132 éve született, Kosztolányi Dezső költő, író, műfordító, a Nyugat nemzedékének egyik meghatározó alakja.

Belföld

Az Állami Számvevőszék befejezte a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdálkodásának 2011-2014 közötti időszakra kiterjedő megfelelőségi ellenőrzését.

Az érvénytelen népszavazás sikerét hirdető plakáton nem jól olvasható a megrendelő neve, erre pedig az NVB is felhívta a figyelmet, hogy láthatóan fel kell tüntetni. A számok a szavazók arányát jelöli.

Péntektől vasárnapig 165 határsértőt tartóztattak föl az ország területén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.