Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Pécsett is rongált a hétvégi vihar

Több száz kárbejelentés érkezett a múlt hétvégi viharok miatt az MTI által megkérdezett biztosítókhoz kedd reggelig.

A Groupama Biztosítóhoz hétfőn összesen 780, csak Zala megyéből 100 kárbejelentés érkezett a vasárnap egy óra alatt lezúdult hatalmas csapadékmennyiség után. A biztosító a következő napokban is sok bejelentésre, az eddig bejelentett károk alapján pedig 30-40 millió forintos kárigényre számít ebből a megyéből. Közölték, a Groupama május 23. óta közel 4500 kárbejelentést regisztrált, mintegy 400 millió forintos értékben.

A bejelentett károkat gyorsított ütemben, gyakran már a helyszíni szemle napján, vagy az azt követő napon kifizetik, nagyobb károknál pedig szükség esetén előleget fizet a társaság - írta a Groupama.

Az Aegon Magyarországhoz a múlt hétvégi viharral és felhőszakadással kapcsolatban kedd reggelig 323 bejelentés érkezett, a legtöbb Budapestről (49), Pest megyéből (36) és Zalaegerszegről (34).

A május 23. és június 2. közötti viharok miatt eddig 2875 kárbejelentés érkezett a biztosítóhoz, amelyek csaknem fele, 1347 Budapest, Pest és Szolnok megyéből érkezett. Az ügyfelek által becsült kárösszeg 307 millió forint, a bejelentés szerinti átlagkár 106,8 ezer forint.

Az Allianz Hungária Zrt. 500 kárbejelentést regisztrált a június 5-i vihar miatt. A legtöbb bejelentés Zalaegerszeg, Hévíz, Keszthely és környékéről, valamint Pécsről, Oroszlányból és Budapestről érkezett.

Az Uniqa Biztosító Zrt.-hez az elmúlt hat napban 506, hétfőn pedig 127 kárbejelentés érkezett, főként esőzések miatt - tájékoztatta a társaság az MTI-t, hozzátéve, hogy szakértőik becslése szerint országszerte mintegy 10-12 ezer káresetre lehet számítani az utóbbi hat nap időjárása miatt. A társaság ismertette azt is, hogy az eddigi bejelentések alapján az átlagkár értéke 60 ezer és 70 ezer forint körüli.

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.