Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Orbán: „Az ajtót a Nyugatnak kinyitottuk, az oroszoknak, a Szovjetuniónak, a kommunizmusnak meg ajtót mutattunk”

Hogy az egykor még önmagát is liberálisnak valló, fiatal demokrata Orbán Viktor mennyit változott az elmúlt 10 évben, azt talán nem is szükséges részletezni. Hiába tudjuk azonban a tényeket, ha hajlamosak vagyunk megfeledkezni róluk. Az internet viszont nem felejt semmit, és időről időre elénk tár olyan emlékeket, amelyek rávilágítanak a kormányfő sötét oldalára.

Nemrég került a látókörünkbe egy 2007-es videó, melyben Orbán Viktor a jövő nemzedékeinek üzen és tesz ígéretet, ugyanakkor szinte minden mondatával élesen kritizálja az Orbán-kormány jelenkori politikáját. Egy nyugatbarát ellenzéki politikust láthatunk, aki szót emel a kiüresedett, csak intézményeiben működő demokrácia mellett, aki a jövő fiataljaihoz szól: ne hagyják, hogy Magyarországot letérítsék a nyugatos útról.

Mi az ajtót a Nyugatnak kinyitottuk, az oroszoknak, a Szovjetuniónak, a kommunizmusnak meg ajtót mutattunk. És azt üzenjük a jövőnek, hogy ne engedjék, hogy ezek a dolgok visszamásszanak az ablakon

– mondta beszédében a fideszes politikus.

Orbán Viktor szerint a következő generációknak nem szabad engednie, hogy az országban felépített demokráciából egy demokrácia nélküli többpártrendszert csináljanak. Szerinte a demokrácia lényege a felelősség és az elszámoltathatóság, amelyet Magyarországról hiányolt.

„Lehet, hogy az olaj Keletről jön, de a szabadság mindig Nyugatról érkezik” – zárta beszédét.

Kíváncsiak lennénk, hogy a fehérorosz rezsim mellett Putyinnal barátkozó, Kínának egyetemet és vasutat építő, Magyarországot a Keletnek eladósító, magyar adóforintokból az EU ellen kampányoló kormányfő hogyan értékelné korábbi beszédét manapság.

 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.