Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

felettébb gyanús ez a kitiltás-ügy, amiről az Internetadó bevezetéséig cikkeztek az újságok

Orbán vagy Lázár?

Nekem felettébb gyanús ez a kitiltás-ügy, amiről az Internetadó bevezetéséig cikkeztek az újságok. Az USA kitilt bizonyos magyar, illetve magyar állampolgársággal rendelkező embereket egy rejtélyes korrupciós ügy miatt?
 
Az informatika évszázadában csak úgy repkednek körülöttünk a hírek, és az óvatlan olvasó - vagy nevezzük inkább hír-fogyasztónak – nem szokott a történések mögé gondolni, kérdéseket megfogalmazni a hírekkel kapcsolatban, egyszerűen csak elfogadja, hogy ez van. Ez, amit az újságok írnak, amit a TV-ben mondanak, rosszabb esetben, amit a Facebookon olvashatunk. Én most ezt a kitiltás-ügyet szeretném betenni a tükörbe (a Pécsi Tükörbe), és meglátni a hátulját is.
 
Azt olvashattuk, hogy már két éve zavarja az „ideiglenesen nálunk állomásozó” amerikai pénzembereket az a korrupció, amit a Fidesz-kormány háza táján tapasztalnak, és amely jelentős gazdasági károkat okoz nekik. Ennek ellenére nem sértődtek meg, nem vették a sátorfájukat, nem hagytak itt csapot-papot, mint Csokonai Vitéz Mihály. Békésen tűrték az itteni állapotokat – no néha azért dünnyögtek a bajszuk alatt – és élvezték azt a hasznot, ami a magyar földből származik, amit az olcsó magyar munkaerővel állítanak elő, és amelyért a magyar vásárló fizeti meg őket, hogy a nyereséget kihordhassák az országból.
 
Ha ugyanis olyan mély problémát okozott volna ez nekik éveken át, akkor a saját kormányuk segítségével már régen keresztbe tettek volna Orbánéknak. De nem. Ők (mármint az USA kormánya, és a szenvedő cégek) türelmesen megvárták az országgyűlési, EP, majd az önkormányzati választásokat, hogy mindhármat simán nyerje az ellenségük, az a nagyon romlott, velejéig korrupt Fidesz, majd az utolsó választást követő héten kirobbantják a balhét.
 
Ebből tehát az következik, hogy a balhé kirobbantóinak fontos volt a Fidesz választási győzelme – győzelmei, a kitiltások elrendelését tehát csak olyan kezdeményezhette, akinek érdeke fűződik a Fidesz hatalmához. Orbán Viktornak nem jön jól az USA-val való konfliktus, hiszen most számos megszorítás következik, és a külföldimádó liberális réteg talán nem is a megélhetési nehézségek, hanem pont emiatt fog neheztelni a Fidesz kormányra. Ha viszont lenne a Fideszen belül valaki igazán erős és törtető, bárkin átgázoló, saját érdekeiben akár az ördöggel is lepaktáló politikus, aki esetleg a fejébe vette, hogy akár Orbán Viktor utódja lehetne a miniszterelnöki székben, akkor neki most jól jön ez a konfliktus.
 
Persze hogy Lázár Jánosra gondolok. Ha ezek a furcsa történetek folytatódnak, és a Fidesz ilyen ütemben veszti el a szavazóit, akkor elérkezik az a pont, amikor vezetőváltásra van szükség, hogy a következő választásokon még esélyesként indulhassanak. Ki is lehetne más, aki a nagy vezért leváltva, ismét csatasorba állíthatja a kiöregedett, viszont felhizlalt csapatot, vagy képes helyettük egy tényleg fiatal, erőtől duzzadó gárdát felmutatni, mint maga Lázár János, aki már ott toporog Orbán előszobájában. Szerintem néha titokban besurran a szobába, és beül a hőn áhított székbe egy kicsit álmodozni.
 
Ne feledjük, Lázár nemrég maga mellé vette Zoltai Gusztávot a MAZSIHISZ-ből, ami csak annak volt meglepő, aki nem ismeri a Fidesz igazi lelkét, a valódi érdekeket. Szerintem egy ilyen „tanácsadó” megfelelő kapcsolatokkal rendelkezik a világ bármelyik pontján (talán Oroszországot és Iránt kivéve), és el tud intézni ezt-azt. Főleg, ha meg is fizetik érte, és ugye nem kis honorárium jár annak, aki a Fidesz felső köreinek ad tanácsot, ezt még Pécsett is tapasztalhatjuk.
 
Én távol vagyok azoktól a magasságoktól – hála Istennek – akiket egy ilyen kitiltás fenyeget, de akkor sem esnék kétségbe. Ha egy erkölcsileg ennyire romlott ország tilt ki valakit, akkor azt akár személyes sikernek is értékelhetné az ember. Hiszen ezzel gyakorlatilag szembe lehet helyezkedni azokkal, akik folyamatosan beavatkoznak más országok belügyeibe, idegen országokban állomásoztatják a hadseregüket, ártatlan civileket, gyerekeket gyilkolnak, terroristákat pénzelnek, stb.

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.