Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Öntsünk tiszta vizet a pécsi aquaparkba!

Az előterjesztésben szó sincs arról, hogy rövidesen felvonulnak a munkagépek, mélyítik a medencéket, és valamelyik pécsi vállalkozó már kezdheti tervezni a csúszdákat. A közgyűlési előterjesztés meglehetősen pontosan fogalmaz – sokszor már ez is meglepő Fideszes előterjesztés esetén –, miszerint Pécs városa ötszázmillió forintot kapott egy beruházási sportkoncepció elkészítésére, amelynek határideje 2019.12.31.

Magyarán majdnem három év van arra, hogy egy beruházási sportkoncepciót elkészítsen a város, amely magában foglal sportcsarnokot és természetesen aquaparkot is, és ennek összes beruházási értéke mintegy húszmilliárd forint. Vagyis jelen állás szerint még a 2020-as szünidőben sem kell a szülőknek azon meditálniuk, elengedjék-e a pécsi aquaparkba a gyereket.

Pedig Pécs nem áll jól vízfelületekkel, hiszen Budapestről érkezve a hatos úton legelőször a Hullámfürdő esik útba, ahol egyébként szabadidős sportolásra igen csekély az esély, legtöbbször különböző egyesületek sportolói foglalják el a pályák kétharmadát, négyötödét. Ezzel még nem is lenne különösebb gond, ha felnőtt sportolókként a városnak szállítanák az eredményeket, de hol van már Jakabos Zsuzsa, Biczó Bence, és a vízilabdacsapatban sem hemzsegnek (még) a pécsiek. Az egy szál Kenderesi Tamásra lehet büszke a város.

Hiába érkezett olyan javaslat a közgyűlés elé, hogy már ebben a ciklusban kezdődjenek meg a munkálatok, ezt a Fideszes többség elutasította, így három évig marad a tervezgetés, az álmodozás.

Gyimesi  Gábor, a Jobbik önkormányzati képviselője kérdésünkre elmondta, olyan terv kellene, amely a sportra, főként utánpótláskorúak nevelésére, de az iskolák mindennapos testnevelésére is koncentrál, emellett a lakók jogos igényét is kiszolgálja, és ha 2018-ban nyer a Jobbik, felgyorsulnak az események.

Pécs

A pécsi, baranyai szurkolók körében sem maradt visszhang nélkül a Szurkolók az állatkínzás ellen mozgalom felhívása.

Házias ízekkel, széles választékkal várja vendégeit az Ybl Miklós utca 7. szám alatt (”U” alakú ház, a rendőrség mellett) működő gyorsétterem.

A Pécsi Ifjúsági Kulturális Szövetség előadást szervez a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából. Az előadást egy olyan személytől hallhatjuk, aki átélte azokat a történelmi eseményeket, amelyekről ezen a napon emlékezünk, így hiteles képet adhat számunkra. A részletekről a PIKSZ elnökét, Bencze Zsoltot kérdezzük.

Külföld

Legszívesebben "visszaforgatnám az idő kerekét", mert Németországot felkészületlenül érte a menekültválság - mondta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke hétfőn Berlinben.

Devizahitelesek

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Állami monopólium is lehetne a végrehajtás

A globális válság kitörése után, a devizahitelek tömeges bedőlésének elburjánzásával párhuzamosan szemtelenedett el a végrehajtók egy része, s a törvényekre fittyet hányva végezte és végzi tevékenységét.

Néma József – egy botrányos pécsi devizahiteles fórum margójára

Többen is csalódottan távoztak a március 24-én a Művészetek Házában az MNB tanácsadói által tartott devizahitellel kapcsolatos tájékoztató fórumról. Dr. Molnár Beáta, pertársaság ügyvédje, és Néma József pénzügyi szakértő is ott volt. Utóbbit kérdeztük a történtekről.

Életmód

“Lámpással kell keresni olyan magyar versolvasót, aki ne szeretné Kosztolányit.” 132 éve született, Kosztolányi Dezső költő, író, műfordító, a Nyugat nemzedékének egyik meghatározó alakja.

Belföld

Az Állami Számvevőszék befejezte a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdálkodásának 2011-2014 közötti időszakra kiterjedő megfelelőségi ellenőrzését.

Az érvénytelen népszavazás sikerét hirdető plakáton nem jól olvasható a megrendelő neve, erre pedig az NVB is felhívta a figyelmet, hogy láthatóan fel kell tüntetni. A számok a szavazók arányát jelöli.

Péntektől vasárnapig 165 határsértőt tartóztattak föl az ország területén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.