Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Önkormányzat: az Aranyhajóhoz szakértő szükséges

Az önkormányzat szakértőt bízott meg az Aranyhajón végzett munkálatok közben történt balesetek miatt.

Pécsett a Király utcában található Aranyhajó Fogadó a rekonstrukciós munkálatok során kétszer is balesetet okozott. Az egyik incidens pünkösdkor, a másik pedig múlt héten pénteken történt. Az esetről az önkormányzat tudósított.

Bár hétfőre a kivitelező újra lefedte az állványzatot, a városvezetés eljárást indított az ügyben. Szakértő segítségét is kérik, akinek a kijelölésében a Pécsi Megyei Mérnöki Kamara jár el. A szakértőnek részben munkabiztonsági, részben pedig lakossági és turisztikai szempontól kell javaslatokat tennie a kivitelező felé. Különösen figyelembe kell venni az ottani vendéglátóhelyek biztonságát is! Ezeket a javaslatokat pedig a Pécs város önkormányzata egyezteti a kivitelezővel.

Az Aranyhajóval kapcsolatban nem csak a két baleset kavart nagy port az elmúlt években.

Az épület felújításának célja, hogy négycsillagos szálloda váljon belőle. A jelenlegi tulajdonos Czéh-Tóth Márk, aki 2013-ban újonnan alapított trafikos cégével a semmiből nyert el 5 dohánykoncessziót.

A pécsi üzletember pár éve töredékáron szerezte meg az ingatlant, a fideszes Páva Zsolt pedig lemondott az önkormányzat elővásárlási jogáról. Az eladással kapcsolatban egyébként hűtlen kezelés miatt indított nyomozást a rendőrség. Végül Czéh-Tóth 936 millió forint vissza nem térítendő támogatást igényelt a Magyar Turisztikai Ügynökségtől az Aranyhajó Fogadó felújítására. Úgy tűnik, a pécsiek biztonságára már nem futotta ebből az összegből.

 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.