Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Nem ki, hanem mi látható a képen?

Azt szerintem mindenki tudja, hogy a képen Orbán Viktor látható Dr. Hoppál Péter társaságában a várban kialakított rezidencián, melyre az adófizetők pénzéből milliárdokat költött a kormány. Én arra lennék kíváncsi min könyököl a miniszterelnök.

Sokmindent elárul egy fotó, vagy egy képsorozat, ha az ember tüzetesebben nézi meg. Hoppál Péter Facebook-oldalán tette közzé azt a képsorozatot, amely Orbán Viktorral történt tegnapelőtti találkozásakor készült.

A politikai híreket követők tudják, hogy a Fidesz elnöke minden választókerület elnökével találkozik az év elején, hogy áttekintsék az elvégzett, és előttük álló munkát. A baranyai képviselőkre ezen a héten került sor, Hargitai János és Nagy Csaba is hasonló fotókat posztolt, mint Hoppál.

Velük ellentétben Hoppál Péter nagyon gyenge eredményt ért el 2018-ban az országgyűlési választáson, és pécsi elnökként gondolom amiatt is magyarázkodnia kellett, hogy veszthették el ilyen megalázó módon az önkormányzati választást.

Nos, Hoppál Péter 4 képe közül az egyiken az utcán ácsorog nem túl barátságos időben, vigyázzállás szerű pózban, arcáról némi rettegés olvasható le. Nem így szokott mutatkozni, még ha nincs is rá oka, akkor is széles mosollyal, meggyőző tekintettel szokott fényképezkedni.

Orbán Viktor társaságában persze már széles a vigyor – játsszuk el Péterem, hogy mi nagyon jóban vagyunk, és majd ha elmentek a fotósok, jöhetnek a kellemetlen pillanatok. És látszik a kellemetlen pillanat, amikor Hoppál az iratait megnyitja, és Orbán beletekint. Erről az arcról leolvasható mit gondol – na most mondj valami okosat Péterem.

Közben a miniszterelnök keze alatti papíron táblázatok láthatók, amelyekben különböző színekkel jelöltek meg cellákat. El tudnám képzelni, hogy ezek a színek a választókerületekben elért eredményeknek megfelelő színek. Szinte látom magam előtt, ahogy egyszercsak Orbán Viktor odamutat a Baranya 2-es választókerület sorára – látod Péterem, 40,11 %, az egyik legrosszabb fideszes eredmény, majd 2019-ben ellenzéki győzelem Pécsett, Komlón, és Kozármislenyben is maradt a független polgármester. Mi lesz veletek 2022-ben?

Pécs

Az önkormányzat friss közleményéből kiderül, hogy a Péterffy Attila által indított jogi átvilágítás két gyanús ügyet is feltárt a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. korábbi gazdálkodásában. A feljelentést követő nyomozásnak már gyanúsítottjai is vannak, a városvezetés célja, hogy megtérüljön a pécsieket ért anyagi kár.

Nagy vihart kavart a pécsi politikai életben, hogy Péterffy Attila kinevezte Nyőgéri Lajost alpolgármesternek. Még a Mindenki Pécsért Egyesület is felháborodott, pedig az ő jelöltjük volt a polgármester és újonnan kinevezett alpolgármestere is.

Folytatva Péterffy Attila és Bognár Szilvia szembenállásának történetét, Mellár szilveszteri interjúját elemezzük, amit a fideszes HírTV-nek adott. Vajon mi lehetett az igazi célja ezzel?

Nemcsak az egészségügyben volt megpróbáltatásokkal teli év 2020, de a helyi politikában is. A városvezető szivárványkoalíció kettészakadni látszik, aminek a legnagyobb nyertese a Fidesz lehet. Ennek okait szeretnénk elemezni egy kicsit, rávilágítani egy-két elfeledett dologra.

Vajon mi lehetett az oka a vendéghiánynak s az elhúzódó licitnek?

Belföld

Habár az uniós támogatás célja a szegényebb régiók felzárkóztatása (Baranya megye kifejezetten ebbe a kategóriába tartozik) a valóság azt mutatja, hogy minél gazdagabb egy település, annál több támogatást kap.

Ander Balázs, a Jobbik alelnöke és országgyűlési képviselője az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkeztőségünkbe, melyet változtatás nélkül közlünk, mert fontosnak tartjuk a pedagógusok és a szabadság melletti kiállást.

Kedd este adott nagyon erős interjút az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

Ahogy Magyarország fejére nőtt a Fidesz és népes holdudvara, úgy hatalmasodik el lassan Baranyán a két fideszes képviselő.

Péntek délelőtt egy összehangolt rendőri akció keretei közt fogott el a rendőrség egy 42 éves román férfit és egy 59 éves helyi nőt Kozármislenyben – írja a police.hu. Ötletük rendkívül merész volt, de a rend őrei elől ez sem mentette meg őket.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.