Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Nehéz lesz a szembenézés!

A Baranya Megyei Közgyűlés legutóbbi ülésén, 2017. május 18-án szerettem volna felvetetni a napirendi pontok közé, hogy a közgyűlés elvi támogatását adja az európai bérunió kialakítására.

Mint ismert, a Jobbik Magyarországért Mozgalom tíz másik európai országban működő párttal, civil szervezettel elérte az Európai Bizottságnál, hogy aláírásgyűjtés kezdődhessen erről a kérdésről. Ehhez szerettem volna megszerezni a Baranya Megyei Közgyűlés támogatását, de számomra is meglepő reakciókat kaptam.

Akadt olyan kormánypárti képviselő, aki úgy reagált, hogy a gazdaság egy apró szeletét nem lehet kiragadni és befolyásolni, mert az az egész gazdaság folyamatait forgatja fel. A legmeglepőbb azonban egy polgármester kormánypárti képviselő megnyilvánulása volt, aki az előterjesztés fél(!) perces áttekintése után utasította el, hogy egyáltalán napirendre vegyük a kérdést. Állítása szerint évtizedes közéleti tevékenysége során szerzett annyi rutint, hogy fél(!) perc elegendő számára ennek a fajsúlyos kérdésnek az eldöntéséhez.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom nem azoknak a képviselőknek a juttatásait szeretné európai szintre hozni, akik fél perc alatt képesek áttanulmányozni és megérteni egy többoldalas előterjesztést, és ennyi idő alatt már a döntésüket is meghozzák, hanem azoknak a munkásoknak, dolgozóknak a bérét, akik ugyanannyit és ugyanolyan lelkiismeretesen dolgoznak, mint nyugati kollégáik, a szolgáltatásokért és az árukért is ugyanannyit fizetnek, keresetük mégis töredéke a nyugati munkásokénak.

A Baranya Megyei Közgyűlés végül leszavazta, hogy napirendre kerüljön az európai bérunió elvi támogatása.

Kíváncsi vagyok, hogy a jelenlegi kormánypárti képviselők hogy fognak a választóik szemébe nézni a 2018-as országgyűlési és a 2019-es önkormányzati választások előtti kampány során, ha felteszik nekik a szavazópolgárok a bérunióval kapcsolatos kérdést.

Szőcs Norbert

a Jobbik Magyarországért Mozgalom Baranya megyei elnöke, megyei önkormányzati képviselő

Pécs

A szerdától induló permetezésekre az éjjeli órákban kerül sor, 00:00 órától hajnal 6:00-ig. A BIOKOM kéri az érintett lakosságot a szükséges intézkedések elvégzésére, pl.: ablakok becsukása, növények letakarása, szabadban száradó ruhák beszedése stb.

Többen is felhívták az elmúlt napokban Mellár Tamást, aki azzal vált a hírek főszereplőjévé, hogy a Párbeszéd-frakcióba beülve megmenti annak létét. Szabó Tímea, a képviselőcsoport vezetője azt állította, más baloldali , elsősorban liberális ellenzéki politikusok le akarták beszélni Mellárt a csatlakozásról.

Felkészült a kritikákra, de nem tartja árulásnak Mellár Tamás független parlamenti képviselő azt, hogy beszáll Párbeszéd párt országgyűlési frakciójába.

A BIOKOM Nonprofit Kft. ezúton tájékoztatja a pécsi lakosságot, hogy a pünkösdi ünnepekre való tekintettel a közszolgáltatási rend a következőképpen alakul (részletekért kattintson!).

A hvg értesülései szerint Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia elnöke és a Pécsi Tudományegyetem korábbi rektora lesz az oktatási államtitkár a Kásler Miklós vezette Emberi Erőforrás Minisztériumban.

Devizahitelesek

A Jobbik új eszközöket vetne be a kilakoltatások ellen

Z. Kárpát Dániel a Jobbik alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy pártja a régiek mellett új módszerekkel is küzdene a devizakárosultak kilakoltatásai ellen, amik a választások után, a kilakoltatási moratórium végével újult erővel folytatódnak.

Letelt a kilakoltatási moratórium: 100 ezer ember kerülhet utcára

Április 30-án lejárt a meghosszabbított, téli kilakoltatási moratórium, a legtöbb család már meg is kapta a lakása elhagyása felszólító határozatot. A szakértők szerint idén 35-38 ezer kilakoltatásra kell számítani, ami közel 100 ezer ember lakhatási válságát idézheti elő - számolt be az ATV.

Belföld

Jól indul a 2018-2022-es parlamenti évad. Z. Kárpát Dániel gyakorlatilag üres kormánypárti széksorok előtt volt kénytelen elmondani a napirend utáni beszédét. Ezzel a nemes gesztussal kezdte meg a munkáját a negyedik Orbán-kormány.

A baranyai lány nem tudta, hogy terhes. A történetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala számolt be: „Nem várt fordulat lepte meg bajtársainkat Baranya megyében.”

Kifizethetetlen: átlag 149 ezer forint egy budapesti albérlet. Ellenzéki pártok a Jobbikkal az élen évek óta szorgalmazzák, hogy a kormány indítson nagyszabású bérlakás-építési programot, de hiába.

Szétrohadt, rozsdaette mentőautóról szóló videót tett közzé tegnap Facebook oldalán a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége. Ezekkel a kocsikkal kellene súlyos beteg, gyors segítségre szoruló emberekért menni. Az Országos Mentőszolgálat vezetése szerint azonban ez egyáltalán nem veszélyes.

A magyar példa jól megmutatja a nyugati országoknak, mire számíthat egy állam, ahol a kormány számára a populizmus fontosabb, mint az egészségügy – írta a The Lancet, a világ egyik legrégebbi és legnevesebb orvosi lapja, amelynek cikkét a hvg.hu vette észre.

Életmód

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Színes, izgalmas kiállításokkal, előadásokkal és foglalkozásokkal várják a régészet napján, szombaton a látogatókat Pécsen, a Janus Pannonius Múzeumban (JPM).

Sport

Nem adták meg a pécsiek gólját az utolsó előtti fordulóban, a tabellán átvette a vezetést a Mészáros Lőrinc üzlettársa által támogatott csapat. A szurkolók összetűzésbe kerültek a rendőrökkel.

A stadionokra költött súlyos milliárdok tekintetében még kínosabb: ingyen buszoztatás és ingyenjegy is jár, csak valaki menjen már a kupadöntőre szurkolni a Felcsútnak

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.