Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Nehéz lesz a szembenézés!

A Baranya Megyei Közgyűlés legutóbbi ülésén, 2017. május 18-án szerettem volna felvetetni a napirendi pontok közé, hogy a közgyűlés elvi támogatását adja az európai bérunió kialakítására.

Mint ismert, a Jobbik Magyarországért Mozgalom tíz másik európai országban működő párttal, civil szervezettel elérte az Európai Bizottságnál, hogy aláírásgyűjtés kezdődhessen erről a kérdésről. Ehhez szerettem volna megszerezni a Baranya Megyei Közgyűlés támogatását, de számomra is meglepő reakciókat kaptam.

Akadt olyan kormánypárti képviselő, aki úgy reagált, hogy a gazdaság egy apró szeletét nem lehet kiragadni és befolyásolni, mert az az egész gazdaság folyamatait forgatja fel. A legmeglepőbb azonban egy polgármester kormánypárti képviselő megnyilvánulása volt, aki az előterjesztés fél(!) perces áttekintése után utasította el, hogy egyáltalán napirendre vegyük a kérdést. Állítása szerint évtizedes közéleti tevékenysége során szerzett annyi rutint, hogy fél(!) perc elegendő számára ennek a fajsúlyos kérdésnek az eldöntéséhez.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom nem azoknak a képviselőknek a juttatásait szeretné európai szintre hozni, akik fél perc alatt képesek áttanulmányozni és megérteni egy többoldalas előterjesztést, és ennyi idő alatt már a döntésüket is meghozzák, hanem azoknak a munkásoknak, dolgozóknak a bérét, akik ugyanannyit és ugyanolyan lelkiismeretesen dolgoznak, mint nyugati kollégáik, a szolgáltatásokért és az árukért is ugyanannyit fizetnek, keresetük mégis töredéke a nyugati munkásokénak.

A Baranya Megyei Közgyűlés végül leszavazta, hogy napirendre kerüljön az európai bérunió elvi támogatása.

Kíváncsi vagyok, hogy a jelenlegi kormánypárti képviselők hogy fognak a választóik szemébe nézni a 2018-as országgyűlési és a 2019-es önkormányzati választások előtti kampány során, ha felteszik nekik a szavazópolgárok a bérunióval kapcsolatos kérdést.

Szőcs Norbert

a Jobbik Magyarországért Mozgalom Baranya megyei elnöke, megyei önkormányzati képviselő

Külföld

Legszívesebben "visszaforgatnám az idő kerekét", mert Németországot felkészületlenül érte a menekültválság - mondta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke hétfőn Berlinben.

Devizahitelesek

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Állami monopólium is lehetne a végrehajtás

A globális válság kitörése után, a devizahitelek tömeges bedőlésének elburjánzásával párhuzamosan szemtelenedett el a végrehajtók egy része, s a törvényekre fittyet hányva végezte és végzi tevékenységét.

Néma József – egy botrányos pécsi devizahiteles fórum margójára

Többen is csalódottan távoztak a március 24-én a Művészetek Házában az MNB tanácsadói által tartott devizahitellel kapcsolatos tájékoztató fórumról. Dr. Molnár Beáta, pertársaság ügyvédje, és Néma József pénzügyi szakértő is ott volt. Utóbbit kérdeztük a történtekről.

Életmód

Ha Fidesz és OV hódoló lennék, már biztos feltettem volna ezt a kérdést a kormánypárti médiákban, mint a megyei napilapokban, a TV2-ben vagy az Origó hírportálon.

Belföld

Az Állami Számvevőszék befejezte a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdálkodásának 2011-2014 közötti időszakra kiterjedő megfelelőségi ellenőrzését.

Az érvénytelen népszavazás sikerét hirdető plakáton nem jól olvasható a megrendelő neve, erre pedig az NVB is felhívta a figyelmet, hogy láthatóan fel kell tüntetni. A számok a szavazók arányát jelöli.

Péntektől vasárnapig 165 határsértőt tartóztattak föl az ország területén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.