Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Nehéz lesz a szembenézés!

A Baranya Megyei Közgyűlés legutóbbi ülésén, 2017. május 18-án szerettem volna felvetetni a napirendi pontok közé, hogy a közgyűlés elvi támogatását adja az európai bérunió kialakítására.

Mint ismert, a Jobbik Magyarországért Mozgalom tíz másik európai országban működő párttal, civil szervezettel elérte az Európai Bizottságnál, hogy aláírásgyűjtés kezdődhessen erről a kérdésről. Ehhez szerettem volna megszerezni a Baranya Megyei Közgyűlés támogatását, de számomra is meglepő reakciókat kaptam.

Akadt olyan kormánypárti képviselő, aki úgy reagált, hogy a gazdaság egy apró szeletét nem lehet kiragadni és befolyásolni, mert az az egész gazdaság folyamatait forgatja fel. A legmeglepőbb azonban egy polgármester kormánypárti képviselő megnyilvánulása volt, aki az előterjesztés fél(!) perces áttekintése után utasította el, hogy egyáltalán napirendre vegyük a kérdést. Állítása szerint évtizedes közéleti tevékenysége során szerzett annyi rutint, hogy fél(!) perc elegendő számára ennek a fajsúlyos kérdésnek az eldöntéséhez.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom nem azoknak a képviselőknek a juttatásait szeretné európai szintre hozni, akik fél perc alatt képesek áttanulmányozni és megérteni egy többoldalas előterjesztést, és ennyi idő alatt már a döntésüket is meghozzák, hanem azoknak a munkásoknak, dolgozóknak a bérét, akik ugyanannyit és ugyanolyan lelkiismeretesen dolgoznak, mint nyugati kollégáik, a szolgáltatásokért és az árukért is ugyanannyit fizetnek, keresetük mégis töredéke a nyugati munkásokénak.

A Baranya Megyei Közgyűlés végül leszavazta, hogy napirendre kerüljön az európai bérunió elvi támogatása.

Kíváncsi vagyok, hogy a jelenlegi kormánypárti képviselők hogy fognak a választóik szemébe nézni a 2018-as országgyűlési és a 2019-es önkormányzati választások előtti kampány során, ha felteszik nekik a szavazópolgárok a bérunióval kapcsolatos kérdést.

Szőcs Norbert

a Jobbik Magyarországért Mozgalom Baranya megyei elnöke, megyei önkormányzati képviselő

Pécs

Jogellenes volt felmondásuk, ezért együttesen több mint 20 millió forint perköltséget és távolléti díjat kell megfizetnie annak a 117 dolgozónak, aki 2016 júniusában rendkívüli felmondással távozott a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.-től - erről kedden jogerősen döntött a Zalaegerszegi Törvényszék.

Fodor Ibolya után újabb fideszes képviselő nyilvánult meg alpári stílusban. Hári József ezúttal a Facebook-on fejtette ki, hogy a széklete állaga hogyan változik egyes ellenzéki médiumok olvasása közben.

Idén januárban közel 30 ezer ember várt valamiféle műtétre, van olyan beavatkozás, amire több mint egy évet kell várni, egyes intézmények esetében a számok még ijesztőbbek. A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központján gerincműtétre a várakozási idő: 580 nap, gerincstabilizációra 502 nap.

Devizahitelesek

A Jobbik nem hagyja, hogy kampányfogássá tegyék a devizakárosultak képviseletét

Amíg a kormányzat megkapja a devizahitelesek szavazatát megígérik, hogy foglalkoznak a problémáikkal, de előre borítékolható, hogy amint elmúlt április 8-a törlődik a memória és ismét az út szélén felejtik őket.

A devizahitelesek a jegybanki nyereség forrásai és áldozatai is

Nagy Márton az MNB alelnöke pontosan tudja, hogy a devizahitelek piaci árfolyam melletti forintosításában eddig aktív szerepet vállaló MNB a forintosítással százmilliárdos árfolyamnyereséget képes realizálni.

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Életmód

Amerikai komponisták műveiből válogat február 3-án a pécsi Kodály Központban tartandó koncertjén a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ), amely az esttel a Leonard Bernstein (1918-1990) világhírű zeneszerző születésének századik évfordulóját ünnepli.

Belföld

Figyelmeztető jelleggel néhány hétre felfüggeszthetik a pécsváradi háziorvosi ügyeletet. A háziorvosi körzethez 15 település, és majdnem kilencezer lakos tartozik, az ügyelő háziorvos pedig egyszerre látja el a gyermek és a felnőtt háziorvosi ügyeletet is.

A Baranya megyei Ibafa 2004 óta nem talál magának háziorvost, pedig szolgálati lakás is jár a praxishoz. „Az utóbbi két évben nem hirdettük, mert a korábbi 8-10 évben érdeklődő sem volt. 2004, 2005, 2006 táján, az elején még volt érdeklődő. Akkor még ezer körül volt a kártyaszám, és azt is kevesellték”.

Megveszi az Országos Roma Önkormányzat gellérthegyi luxusingatlanát az állam - írta a hvg.hu. Ezzel a lépéssel szabadítaná meg a szervezetet a milliárdos pénzvisszafizetési tehertől.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.