Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Most nem a vízben, hanem a parton megy a harc

Valamiért nagyon felkapta a vizet - hogy stílszerűek legyünk - a pécsi vízilabdacsapat vezetése a Jobbikos Gyimesi Gábor napokban elhangzott nyilatkozatára.

Történt, hogy a város csődközeli helyzete kapcsán tartott sajtótájékoztatóján Gyimesi Gábor megemlítette, hogy a pécsi sportegyesületek sem jutnak a szerződésben foglalt pénzükhöz, kivéve a vízilabdásokat, akik két nap alatt elintézték az önkormányzatnál, hogy húszmillió forintos gyors támogatást kapjanak, különben nem tudnak senkinek sem fizetni. De Blasio Domenico szakosztályvezető erre úgy reagált, hogy Gyimesi Gábor nem ismeri a tényeket. Az alábbiakban csorbítatlanul közözljük Gyimesi Gábor válaszát:

„Aki a tényeket nem ismeri…” kezdte egyik mondatát De Blasio úr a Pécsi STOP egyik cikkében, és ezzel rám utalt. Nos, nem túl jó a névmemóriám, de ez a név mégis ismerős nekem valahonnan, talán egy sajtótájékoztatóról, amit még 2011-ben tartottak a Murphy's Pubban egy perről, amit végül a jobbikos képviselő (Fogarasi Gábor) nyert meg.

De milyen tényeket kellene ismernem? Ami a közgyűlés április 27-i ülésén történt? Tényszerűen: kézhez kaptunk egy előterjesztést, ami röviden azt tartalmazta, hogy a város elvesz a PSN Zrt.-től 20 millió forintot, és ezt a pénzt a Pécsi Vízilabda Kft.-nek adja.

A döntést két bizottsági ülés előzte meg, amelyen két különböző indoklás hangzott el, majd a közgyűlés ülésén polgármester úr egy harmadik változatot mondott el, és én neki hiszek: „előző nap a koradélutáni órákban folytatott tárgyalást a Vízilabda Szakosztály vezetőjével, aki azt mondta, ha az Önkormányzat ezt a döntést most nem hozza meg, akkor nem tudnak semmilyen kifizetést teljesíteni. Utánanézett az ügynek, és nem állítja, hogy a szakosztály minden állítása ezt alátámasztja, de a helyzet kétségtelenül nagyon nehéz” (idézet az ülés jegyzőkönyvéből).

Ezek után szavazta meg a fideszes többség, hogy a város támogatási szerződést kössön a Pécsi Vízilabda Kft.-vel, és utaljon 20 millió forint működési célú támogatást a PSN Zrt. kárára. Aki a fenti tényeket ismeri, az kiolvashatja, hogy mindössze egy nap kellett a pénz megszerzéséhez.

Amit viszont nem olvashatunk ki a fentiekből, hogy a többi csapat, akár első osztályúak is, mennyit kaptak ilyen módon, a PSN Zrt. kárára. Azért nem olvasható ki, mert az előterjesztésben az ő támogatásuk nem szerepelt. Hát ezek a tények, amiket én ismerek, és szívesen osztom meg De Blasio úrral, hogy ő is képben legyen.

Kívánom Önnek, hogy a Pécsi Vízilabda Kft. sikert sikerre halmozzon sok-sok pécsi szurkoló örömére, és hogy gazdálkodásuk olyan átlátható és zökkenőmentes legyen, hogy ne kelljen ismét utolsó pillanatban mentőövért kiáltaniuk. Ja, és kérem füttyentsenek nekem, ha a többi első osztályú csapat is megkapja ilyen módon a 20 millió forintját.

Köszönettel:

Gyimesi Gábor”

Pécs

Jogerősen tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi ítélőtábla szerdán azt a férfit, akit egy hajléktalan megölésével, valamint azzal vádoltak, hogy társaival több mint egy tucat betörést, rablást követett el 2013-ban és 2014-ben Baranyában - tájékoztatta a táblabíróság az MTI-t.

A szerdától induló permetezésekre az éjjeli órákban kerül sor, 00:00 órától hajnal 6:00-ig. A BIOKOM kéri az érintett lakosságot a szükséges intézkedések elvégzésére, pl.: ablakok becsukása, növények letakarása, szabadban száradó ruhák beszedése stb.

Többen is felhívták az elmúlt napokban Mellár Tamást, aki azzal vált a hírek főszereplőjévé, hogy a Párbeszéd-frakcióba beülve megmenti annak létét. Szabó Tímea, a képviselőcsoport vezetője azt állította, más baloldali , elsősorban liberális ellenzéki politikusok le akarták beszélni Mellárt a csatlakozásról.

Felkészült a kritikákra, de nem tartja árulásnak Mellár Tamás független parlamenti képviselő azt, hogy beszáll Párbeszéd párt országgyűlési frakciójába.

A BIOKOM Nonprofit Kft. ezúton tájékoztatja a pécsi lakosságot, hogy a pünkösdi ünnepekre való tekintettel a közszolgáltatási rend a következőképpen alakul (részletekért kattintson!).

Devizahitelesek

A Jobbik új eszközöket vetne be a kilakoltatások ellen

Z. Kárpát Dániel a Jobbik alelnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy pártja a régiek mellett új módszerekkel is küzdene a devizakárosultak kilakoltatásai ellen, amik a választások után, a kilakoltatási moratórium végével újult erővel folytatódnak.

Letelt a kilakoltatási moratórium: 100 ezer ember kerülhet utcára

Április 30-án lejárt a meghosszabbított, téli kilakoltatási moratórium, a legtöbb család már meg is kapta a lakása elhagyása felszólító határozatot. A szakértők szerint idén 35-38 ezer kilakoltatásra kell számítani, ami közel 100 ezer ember lakhatási válságát idézheti elő - számolt be az ATV.

Belföld

Jól indul a 2018-2022-es parlamenti évad. Z. Kárpát Dániel gyakorlatilag üres kormánypárti széksorok előtt volt kénytelen elmondani a napirend utáni beszédét. Ezzel a nemes gesztussal kezdte meg a munkáját a negyedik Orbán-kormány.

A baranyai lány nem tudta, hogy terhes. A történetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala számolt be: „Nem várt fordulat lepte meg bajtársainkat Baranya megyében.”

Kifizethetetlen: átlag 149 ezer forint egy budapesti albérlet. Ellenzéki pártok a Jobbikkal az élen évek óta szorgalmazzák, hogy a kormány indítson nagyszabású bérlakás-építési programot, de hiába.

Szétrohadt, rozsdaette mentőautóról szóló videót tett közzé tegnap Facebook oldalán a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége. Ezekkel a kocsikkal kellene súlyos beteg, gyors segítségre szoruló emberekért menni. Az Országos Mentőszolgálat vezetése szerint azonban ez egyáltalán nem veszélyes.

A magyar példa jól megmutatja a nyugati országoknak, mire számíthat egy állam, ahol a kormány számára a populizmus fontosabb, mint az egészségügy – írta a The Lancet, a világ egyik legrégebbi és legnevesebb orvosi lapja, amelynek cikkét a hvg.hu vette észre.

Életmód

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Színes, izgalmas kiállításokkal, előadásokkal és foglalkozásokkal várják a régészet napján, szombaton a látogatókat Pécsen, a Janus Pannonius Múzeumban (JPM).

Sport

Nem adták meg a pécsiek gólját az utolsó előtti fordulóban, a tabellán átvette a vezetést a Mészáros Lőrinc üzlettársa által támogatott csapat. A szurkolók összetűzésbe kerültek a rendőrökkel.

A stadionokra költött súlyos milliárdok tekintetében még kínosabb: ingyen buszoztatás és ingyenjegy is jár, csak valaki menjen már a kupadöntőre szurkolni a Felcsútnak

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.