Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Most nem a vízben, hanem a parton megy a harc

Valamiért nagyon felkapta a vizet - hogy stílszerűek legyünk - a pécsi vízilabdacsapat vezetése a Jobbikos Gyimesi Gábor napokban elhangzott nyilatkozatára.

Történt, hogy a város csődközeli helyzete kapcsán tartott sajtótájékoztatóján Gyimesi Gábor megemlítette, hogy a pécsi sportegyesületek sem jutnak a szerződésben foglalt pénzükhöz, kivéve a vízilabdásokat, akik két nap alatt elintézték az önkormányzatnál, hogy húszmillió forintos gyors támogatást kapjanak, különben nem tudnak senkinek sem fizetni. De Blasio Domenico szakosztályvezető erre úgy reagált, hogy Gyimesi Gábor nem ismeri a tényeket. Az alábbiakban csorbítatlanul közözljük Gyimesi Gábor válaszát:

„Aki a tényeket nem ismeri…” kezdte egyik mondatát De Blasio úr a Pécsi STOP egyik cikkében, és ezzel rám utalt. Nos, nem túl jó a névmemóriám, de ez a név mégis ismerős nekem valahonnan, talán egy sajtótájékoztatóról, amit még 2011-ben tartottak a Murphy's Pubban egy perről, amit végül a jobbikos képviselő (Fogarasi Gábor) nyert meg.

De milyen tényeket kellene ismernem? Ami a közgyűlés április 27-i ülésén történt? Tényszerűen: kézhez kaptunk egy előterjesztést, ami röviden azt tartalmazta, hogy a város elvesz a PSN Zrt.-től 20 millió forintot, és ezt a pénzt a Pécsi Vízilabda Kft.-nek adja.

A döntést két bizottsági ülés előzte meg, amelyen két különböző indoklás hangzott el, majd a közgyűlés ülésén polgármester úr egy harmadik változatot mondott el, és én neki hiszek: „előző nap a koradélutáni órákban folytatott tárgyalást a Vízilabda Szakosztály vezetőjével, aki azt mondta, ha az Önkormányzat ezt a döntést most nem hozza meg, akkor nem tudnak semmilyen kifizetést teljesíteni. Utánanézett az ügynek, és nem állítja, hogy a szakosztály minden állítása ezt alátámasztja, de a helyzet kétségtelenül nagyon nehéz” (idézet az ülés jegyzőkönyvéből).

Ezek után szavazta meg a fideszes többség, hogy a város támogatási szerződést kössön a Pécsi Vízilabda Kft.-vel, és utaljon 20 millió forint működési célú támogatást a PSN Zrt. kárára. Aki a fenti tényeket ismeri, az kiolvashatja, hogy mindössze egy nap kellett a pénz megszerzéséhez.

Amit viszont nem olvashatunk ki a fentiekből, hogy a többi csapat, akár első osztályúak is, mennyit kaptak ilyen módon, a PSN Zrt. kárára. Azért nem olvasható ki, mert az előterjesztésben az ő támogatásuk nem szerepelt. Hát ezek a tények, amiket én ismerek, és szívesen osztom meg De Blasio úrral, hogy ő is képben legyen.

Kívánom Önnek, hogy a Pécsi Vízilabda Kft. sikert sikerre halmozzon sok-sok pécsi szurkoló örömére, és hogy gazdálkodásuk olyan átlátható és zökkenőmentes legyen, hogy ne kelljen ismét utolsó pillanatban mentőövért kiáltaniuk. Ja, és kérem füttyentsenek nekem, ha a többi első osztályú csapat is megkapja ilyen módon a 20 millió forintját.

Köszönettel:

Gyimesi Gábor”

Pécs

Gyimesi Gábor

A héten tartották Budapesten a kínai kormányfő részvételével azt a diplomáciai csúcsértekezletet, amelynek keretében Orbán Viktor több fontos gazdasági szerződést kötött Kínával. Ennek keretében Páva Zsolt is aláírt egy megállapodást a kínai érdekeltségű ZTE céggel, amelyet Gyimesi Gábor, jobbikos képviselő facebook bejegyzésében kritizált.

SZ.P.: Nehéz volt elérni a képviselő urat, hogy interjút készíthessünk Önnel.

Mármint a város csődhelyzetével kapcsolatban sorra jönnek elő olyan meglepetések, amiről sem a városvezetés, sem Csizi Péter, sem a múltban ragadt elmúltnyolcévező Hoppál Péter, pénzügyi tényfeltáró államtitkár nem beszélt.

Az idei évben is megrendezésre kerül immáron 9. alkalommal a DPSE által szervezett Fuss a Rákgyógyításért rendezvény.

Külföld

Sajnos életünk részévé váltak a terrortámadások. Ebben a cikkben görbe tükröt állítunk az európai emberek tehetetlensége és naivitása elé, hogy miként reagálnak egy-egy terrorcselekményre.

Devizahitelesek

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Állami monopólium is lehetne a végrehajtás

A globális válság kitörése után, a devizahitelek tömeges bedőlésének elburjánzásával párhuzamosan szemtelenedett el a végrehajtók egy része, s a törvényekre fittyet hányva végezte és végzi tevékenységét.

Néma József – egy botrányos pécsi devizahiteles fórum margójára

Többen is csalódottan távoztak a március 24-én a Művészetek Házában az MNB tanácsadói által tartott devizahitellel kapcsolatos tájékoztató fórumról. Dr. Molnár Beáta, pertársaság ügyvédje, és Néma József pénzügyi szakértő is ott volt. Utóbbit kérdeztük a történtekről.

Életmód

Ha Fidesz és OV hódoló lennék, már biztos feltettem volna ezt a kérdést a kormánypárti médiákban, mint a megyei napilapokban, a TV2-ben vagy az Origó hírportálon.

Belföld

Az Állami Számvevőszék befejezte a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdálkodásának 2011-2014 közötti időszakra kiterjedő megfelelőségi ellenőrzését.

Az érvénytelen népszavazás sikerét hirdető plakáton nem jól olvasható a megrendelő neve, erre pedig az NVB is felhívta a figyelmet, hogy láthatóan fel kell tüntetni. A számok a szavazók arányát jelöli.

Péntektől vasárnapig 165 határsértőt tartóztattak föl az ország területén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.