Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Most nem a vízben, hanem a parton megy a harc

Valamiért nagyon felkapta a vizet - hogy stílszerűek legyünk - a pécsi vízilabdacsapat vezetése a Jobbikos Gyimesi Gábor napokban elhangzott nyilatkozatára.

Történt, hogy a város csődközeli helyzete kapcsán tartott sajtótájékoztatóján Gyimesi Gábor megemlítette, hogy a pécsi sportegyesületek sem jutnak a szerződésben foglalt pénzükhöz, kivéve a vízilabdásokat, akik két nap alatt elintézték az önkormányzatnál, hogy húszmillió forintos gyors támogatást kapjanak, különben nem tudnak senkinek sem fizetni. De Blasio Domenico szakosztályvezető erre úgy reagált, hogy Gyimesi Gábor nem ismeri a tényeket. Az alábbiakban csorbítatlanul közözljük Gyimesi Gábor válaszát:

„Aki a tényeket nem ismeri…” kezdte egyik mondatát De Blasio úr a Pécsi STOP egyik cikkében, és ezzel rám utalt. Nos, nem túl jó a névmemóriám, de ez a név mégis ismerős nekem valahonnan, talán egy sajtótájékoztatóról, amit még 2011-ben tartottak a Murphy's Pubban egy perről, amit végül a jobbikos képviselő (Fogarasi Gábor) nyert meg.

De milyen tényeket kellene ismernem? Ami a közgyűlés április 27-i ülésén történt? Tényszerűen: kézhez kaptunk egy előterjesztést, ami röviden azt tartalmazta, hogy a város elvesz a PSN Zrt.-től 20 millió forintot, és ezt a pénzt a Pécsi Vízilabda Kft.-nek adja.

A döntést két bizottsági ülés előzte meg, amelyen két különböző indoklás hangzott el, majd a közgyűlés ülésén polgármester úr egy harmadik változatot mondott el, és én neki hiszek: „előző nap a koradélutáni órákban folytatott tárgyalást a Vízilabda Szakosztály vezetőjével, aki azt mondta, ha az Önkormányzat ezt a döntést most nem hozza meg, akkor nem tudnak semmilyen kifizetést teljesíteni. Utánanézett az ügynek, és nem állítja, hogy a szakosztály minden állítása ezt alátámasztja, de a helyzet kétségtelenül nagyon nehéz” (idézet az ülés jegyzőkönyvéből).

Ezek után szavazta meg a fideszes többség, hogy a város támogatási szerződést kössön a Pécsi Vízilabda Kft.-vel, és utaljon 20 millió forint működési célú támogatást a PSN Zrt. kárára. Aki a fenti tényeket ismeri, az kiolvashatja, hogy mindössze egy nap kellett a pénz megszerzéséhez.

Amit viszont nem olvashatunk ki a fentiekből, hogy a többi csapat, akár első osztályúak is, mennyit kaptak ilyen módon, a PSN Zrt. kárára. Azért nem olvasható ki, mert az előterjesztésben az ő támogatásuk nem szerepelt. Hát ezek a tények, amiket én ismerek, és szívesen osztom meg De Blasio úrral, hogy ő is képben legyen.

Kívánom Önnek, hogy a Pécsi Vízilabda Kft. sikert sikerre halmozzon sok-sok pécsi szurkoló örömére, és hogy gazdálkodásuk olyan átlátható és zökkenőmentes legyen, hogy ne kelljen ismét utolsó pillanatban mentőövért kiáltaniuk. Ja, és kérem füttyentsenek nekem, ha a többi első osztályú csapat is megkapja ilyen módon a 20 millió forintját.

Köszönettel:

Gyimesi Gábor”

Pécs

Képzeljék, válaszolt az Adóiroda, de nem Gyimesi Gábornak, ahogy múlt csütörtökön megígérték a videónkon látható napirend előtti felszólalása után.

Megkezdte az aláírásgyűjtést a Jobbik Pécsen és Komlón. Pécsen a Ferencesek utcája 27. (1. emelet, hétköznap 12-18 óra között) szám alatt, Komlón a Kossuth L. u. 36. (hétköznap 14-19 óra között) szám alatti Jobbik irodákban írható alá.

Többek között itt írtunk Pécs csődjéről, a városnak a pénzhiány következtében állami segítségre van szüksége, amit meg is kap. A Szabad Pécs írja, hogy a legújabb, hárommilliárdos hitelért fel kellett ajánlani egy ingatlant, ami a Kodály Központ lett, az ország egyik legjobb koncertterme.

Devizahitelesek

A Jobbik nem hagyja, hogy kampányfogássá tegyék a devizakárosultak képviseletét

Amíg a kormányzat megkapja a devizahitelesek szavazatát megígérik, hogy foglalkoznak a problémáikkal, de előre borítékolható, hogy amint elmúlt április 8-a törlődik a memória és ismét az út szélén felejtik őket.

A devizahitelesek a jegybanki nyereség forrásai és áldozatai is

Nagy Márton az MNB alelnöke pontosan tudja, hogy a devizahitelek piaci árfolyam melletti forintosításában eddig aktív szerepet vállaló MNB a forintosítással százmilliárdos árfolyamnyereséget képes realizálni.

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Életmód

Amerikai komponisták műveiből válogat február 3-án a pécsi Kodály Központban tartandó koncertjén a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ), amely az esttel a Leonard Bernstein (1918-1990) világhírű zeneszerző születésének századik évfordulóját ünnepli.

Belföld

Botrányos videó terjed az interneten: egy magyarországi rendőr kegyetlenül bántalmaz egy macskát (vagy talán kisebb testű kutyát). A felvétel hétfő késő este került fel a Facebookra, a feltöltő szerint pedig Pest megyei Dány községben készült még ezen a napon.

Az magyar emberek adóját azért költi ilyen bőkezűen a kormány stadionokra és kastélyokra, mert az egészségügy már rendben van. Mutatjuk! (Videó)

Figyelmeztető jelleggel néhány hétre felfüggeszthetik a pécsváradi háziorvosi ügyeletet. A háziorvosi körzethez 15 település, és majdnem kilencezer lakos tartozik, az ügyelő háziorvos pedig egyszerre látja el a gyermek és a felnőtt háziorvosi ügyeletet is.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.