Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Minden hiteles képviselőjelölt és polgármesterjelölt számíthat a Jobbik támogatására

Minden hiteles képviselőjelölt és polgármesterjelölt számíthat a Jobbik támogatására

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője arra emlékeztetett, hogy a Jobbik 555 módosító javaslatot tett a költségvetéshez, többek között azt is, hogy építsenek fel Orbán Viktornak egy szobrot, „mert minden diktátornak jár egy szobor, hogy a bukásakor legyen mit ledönteni”.

Szerinte az, hogy ezt visszadobta Kövér László, bizonyítja, hogy elolvassák a Jobbik javaslatait, tehát tudatosan utasítják el, hogy több pénz maradjon az embereknél. Önök itt a nem az embereket képviselik, hanem a Fideszt – fogalmazott Jakab Péter.

Az önkormányzati választásokra kitérve arról beszélt, hogy 8 évig volt olyan városban önkormányzati képviselő, ahol 2010 óta nincs polgármester, csak egy fideszes helytartó, aki nem a várost képviseli a kormánynál, hanem a kormányt képviseli az embereknél.

Úgy tűnik, hogy egy fideszes helytartónak ennyi a dolga, jó hűbérúrként be kell szedni a jobbágyoktól az adót, és meg kell akadályozni a jobbágylázadást. És ez a feudális mentalitás kiterjed az élet egész területére – magyarázta a jobbikos politikus.

Szerinte ezért fontos, hogy az önkormányzati választásokon ne fideszes helytartókat válasszunk, hanem helyi lokálpatriótákat, akik kiharcolják, ami az embereknek jár, legyen pénz munkahelyekre, közlekedésre, városműködtetésre.

„Hiteles embereknek kell megküzdenie egy hiteltelen párttal, és ebben a küzdelemben minden hiteles képviselőjelölt, és minden polgármesterjelölt igenis számíthat a Jobbik támogatására” – szögezte le Jakab Péter, hozzátéve: mert ennek a választásnak óriási a tétje, a tét az Orbán-rendszer lebontása.

„A magyar falvakban, és a magyar városokban fogjuk ledönteni azokat az Orbán szobrokat, amiket Önök, helyi kiskirályok felépítettek a fejekben” – közölte a kormánypárti politikusokkal, hangsúlyozva nekik, véget fognak vetni a kinyilatkozások korának.

Ősztől nem a fideszes pártkatonákra, hanem szakemberekre kell bízni a települések vezetését, akik nem egy pártot, hanem a lakosságot képviselik, annak minden sokszínűségével együtt – utalt a közös ellenzéki jelöltekre a Jobbik frakcióvezetője. Ez a demokrácia. A demokrácia, pedig melós műfaj – fűzte hozzá. Mert Magyarország nem egy stróman, egy lókupec, vagy egy párt birtoka, hanem a hazánk, és azt meg kell védeni mindenkitől, aki kifosztaná – fogalmazott a jobbikos politikus.

Jakab Péter szerint az igazi különbség nem a bal- vagy jobboldaliság, hanem az, hogy ki a tisztességes, és ki a tisztességtelen.

„A tisztességeseknek mi szövetséget kínálunk, a tisztességteleneknek pedig börtönt” – szögezte le. „Mi, jobbikosok a tisztesség csendőrei leszünk minden egyes magyar önkormányzatban” – magyarázta Jakab Péter, hozzátéve: egyetlen lopás felett sem fognak szemet hunyni.

 

Pécs

Borkai hülyének nézi a választókat és ugyanúgy fideszes maradt, ahogy eddig

A Fidesz és Orbán Viktor morális szégyene, hogy polgármesteri székében marad a súlyos korrupciós-, valamint drogbotrányba keveredett Borkai Zsolt - áll a Jobbik legfrissebb közleményében.

Vasárnap reggel Pécsen dulakodás történt. Az ATV riporterét hátba vágták, kamerájában pedig 100 ezer forintot meghaladó kár keletkezett.

A megye helyzetéről, a kampányról és a választások kimeneteléről a Jobbik Baranya megyei listavezetőjét, Schwarcz-Kiefer Patrikot kérdeztük.

Négy év börtönre súlyosbították a korábbi fideszes képviselő büntetését

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítéletében Mengyi Roland hatodrendű vádlott ügyében súlyosbította az elsőfokú ítéletet, háromról négy év letöltendő börtönre - írja a Hírösvény nyomán a 24.hu.

Félmilliárd forintos munkásszálló épül Pécsen

Több mint 370 millió forintos kormányzati támogatással, összesen 485 millió forintból egy, közel száz főt befogadó munkásszállót alakítanak ki Pécsen - jelentette be szerdán Pécsen Horváth Zoltán kormánymegbízott, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Bizonyára jól emlékeznek még a 2017-18-as plakátháborúra. Szinte nem lehetett találni az országban olyan jobbikos óriásplakátot, amit ne firkáltak volna össze, hogy hogy nem, Záhonytól Nagykanizsáig - gyakorlatilag ugyanazzal a szöveggel. Nem is sokáig maradt titokban a dolog, kiderült, hogy központi utasítás alapján rongálják az ellenzéki párt kampányanyagait.

A jobbikos feljelentések nyomán végül a rendőrségnek is állást kellett foglalnia. Így derült ki, hogy a kampányanyagok összefirkálása belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Ahogy arról beszámoltunk, egy összellenzéki sajtótájékoztató keretében politikusok arra kérték a MÁV-ot, hogy ne alkalmazza a rabszolgatörvényként elhíresült túlóraszabályozást.

Tizenegy éves negatív rekordot döntött a végzettség híján az iskolakaput maguk mögött hagyó fiatalok aránya Magyarországon.

A diákok jól beolvastak a helyettes államtitkárnak.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.