Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Mikor lesznek átláthatatlanok?

Több, saját gazdasági társaságaira is vonatkozó határozatot hozott a Fideszes többségű pécsi közgyűlés csütörtökön, de ennek a veszélyeit kevesen látják.

A kultúra és a sport területén is több önkormányzati céget egyesítettek, olvasztottak be más cégekbe, így például a Pécsi Harmadik Színházat, a Horvát Színházat, a férfi kosarasokat és a vízilabdásokat működtető kft-t, vagy a legnagyobb halat, a Pannon Filharmonikusokat. Bár az előterjesztések szerint a városi támogatásuk szinten marad – akkor mi értelme volt az egésznek? -, azért felrémlik előttünk egy talán nem is olyan régi történet.

Páva Zsolt 2009-es polgármesterségének kezdetén történt – nem a Vízművet hozzuk elő –, hogy volt Pécsnek egy sikeres női kosárcsapata, amelyben tulajdonos volt a város, így annak pénzügyi, gazdasági manőverei a törvény szerint nyitott könyv volt az önkormányzat képviselői előtt. Mégis, az átláthatatlan működésre hivatkozva kihátráltak mögüle, és inkább abból a támogatási pénzből létrehoztak egy néző nélküli, komoly eredményt még el nem ért csapatot.

Ebből a hét-nyolc évvel ezelőtti példából kiindulva talán jogos a pécsi sportot, kultúrát szerető polgárok félelme, hogy a csütörtöki döntések csak előszelei annak, hogy fél év múlva ugyanerre az átláthatatlansági indokra hivatkozva kihátráljon a városvezetés a lepasszolt „csapatok” mögül.

Külföld

Legszívesebben "visszaforgatnám az idő kerekét", mert Németországot felkészületlenül érte a menekültválság - mondta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke hétfőn Berlinben.

Devizahitelesek

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Állami monopólium is lehetne a végrehajtás

A globális válság kitörése után, a devizahitelek tömeges bedőlésének elburjánzásával párhuzamosan szemtelenedett el a végrehajtók egy része, s a törvényekre fittyet hányva végezte és végzi tevékenységét.

Néma József – egy botrányos pécsi devizahiteles fórum margójára

Többen is csalódottan távoztak a március 24-én a Művészetek Házában az MNB tanácsadói által tartott devizahitellel kapcsolatos tájékoztató fórumról. Dr. Molnár Beáta, pertársaság ügyvédje, és Néma József pénzügyi szakértő is ott volt. Utóbbit kérdeztük a történtekről.

Életmód

Ha Fidesz és OV hódoló lennék, már biztos feltettem volna ezt a kérdést a kormánypárti médiákban, mint a megyei napilapokban, a TV2-ben vagy az Origó hírportálon.

Belföld

Az Állami Számvevőszék befejezte a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdálkodásának 2011-2014 közötti időszakra kiterjedő megfelelőségi ellenőrzését.

Az érvénytelen népszavazás sikerét hirdető plakáton nem jól olvasható a megrendelő neve, erre pedig az NVB is felhívta a figyelmet, hogy láthatóan fel kell tüntetni. A számok a szavazók arányát jelöli.

Péntektől vasárnapig 165 határsértőt tartóztattak föl az ország területén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.