Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Miért kampányol Hoppál a pécsi fejlesztésekkel?

Az elmúlt év a világban sehol sem bővelkedett pozitív eseményekben, Pécsett azonban több fontos fejlesztés is megkezdődött, amivel olyan politikusok is kampányolnak, akiknek jóformán semmi érdemük nincs azok megvalósulásában.

Március 30-án jelentette be Bugár Csaba, az MFB Invest Zrt. vezérigazgatója és Péterffy Attila, a város polgármestere a Pécsi Városi Tőkealapot, ezzel a helyi cégek számára újabb fejlesztési forrásokat biztosító lehetőség nyílt meg.

Pécs önkormányzatának kiemelt célja a helyi gazdaság fejlesztése és a helyi cégek segítése. Folyamatos párbeszédet folytat a város vezetése a helyi vállalkozásokkal annak érdekében, hogy valós segítséget tudjon nekik nyújtani, legyen szó a járvány okozta gazdasági nehézségek leküzdéséről vagy fejlesztési lehetőségekről.

Pécs város vezetése minden elérhető eszközt igénybe kíván venni a helyi vállalkozások támogatására. Éppen ezért tekint fontos partnerként az MFB Invest Zrt-re, amely tematikus városfejlesztési tőkelapokat indított az ország nagyvárosaiban, köztük Pécsett is. A tőkealap 3 milliárd forintos keretösszeggel kerül megalapításra, de az igények ismeretében ezt később bővítheti is az MFB Invest Zrt., amely már ebben az évben megkezdi a tőkefinanszírozás folyósítását.

Hoppál Péter pécsi fideszes parlamenti képviselő az egyik kormányközeli hírportálon azt nyilatkozta: a tőkealapról maga is egyeztetett a Magyar Fejlesztési Bank igazgatóságával, az alap létrehozásával kapcsolatos tárgyalások már évekkel ezelőtt, az akkori fideszes alpolgármester, Decsi István munkájával indultak el.

Kérdés, hogy akkor miért nem sikerült a projektet még a fideszes városvezetésnek tető alá hoznia, és úgy általában miért nem történt semmilyen fejlesztés a városban a regnálásuk alatt?  A helyzetet tovább árnyalja, hogy Hoppál facebookos bejelentő posztja alatt többen is felhívták a figyelmet rá, hogy idegen tollakkal ékeskedik, ám ezek a hozzászólások gyorsan törlésre kerültek. Egy felhasználó így fogalmazott: „Kedves Hoppál úr! Maguk mindenben csak utólag vesznek részt, kicsit gyanús ez nekem!” – a fideszes cenzúra azonban hamar elbánt az ellenvéleménnyel.

Hasonló a helyzet a vásárcsarnok-fejlesztéssel is, ugyanis az előző városvezetésnek évek alatt sem sikerült megkezdenie azt, amit a mostani vezetés pikk-pakk megoldott és, ha minden jól megy, akkor 2022-re már az új vásárcsarnokban tudnak vásárolni a pécsiek. A kormányközeli sajtó és Kővári János erre az eredményre is megpróbált rátelepülni és úgy eladni a nagyközönségnek, mintha az ő érdemük lenne, holott évek óta nem történt előrelépés a vásárcsarnok ügyében, egészen addig, amíg az új városvezetés rendbe nem tette a Fidesz által okozott káoszt. Úgy néz ki, hogy a pécsi Fidesz új stratégiája nem más, mint a „másik tollával ékeskedés”.

forrás: Pécsi STOP

Pécs

Az önkormányzat friss közleményéből kiderül, hogy a Péterffy Attila által indított jogi átvilágítás két gyanús ügyet is feltárt a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. korábbi gazdálkodásában. A feljelentést követő nyomozásnak már gyanúsítottjai is vannak, a városvezetés célja, hogy megtérüljön a pécsieket ért anyagi kár.

Nagy vihart kavart a pécsi politikai életben, hogy Péterffy Attila kinevezte Nyőgéri Lajost alpolgármesternek. Még a Mindenki Pécsért Egyesület is felháborodott, pedig az ő jelöltjük volt a polgármester és újonnan kinevezett alpolgármestere is.

Folytatva Péterffy Attila és Bognár Szilvia szembenállásának történetét, Mellár szilveszteri interjúját elemezzük, amit a fideszes HírTV-nek adott. Vajon mi lehetett az igazi célja ezzel?

Nemcsak az egészségügyben volt megpróbáltatásokkal teli év 2020, de a helyi politikában is. A városvezető szivárványkoalíció kettészakadni látszik, aminek a legnagyobb nyertese a Fidesz lehet. Ennek okait szeretnénk elemezni egy kicsit, rávilágítani egy-két elfeledett dologra.

Vajon mi lehetett az oka a vendéghiánynak s az elhúzódó licitnek?

Belföld

Habár az uniós támogatás célja a szegényebb régiók felzárkóztatása (Baranya megye kifejezetten ebbe a kategóriába tartozik) a valóság azt mutatja, hogy minél gazdagabb egy település, annál több támogatást kap.

Ander Balázs, a Jobbik alelnöke és országgyűlési képviselője az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkeztőségünkbe, melyet változtatás nélkül közlünk, mert fontosnak tartjuk a pedagógusok és a szabadság melletti kiállást.

Kedd este adott nagyon erős interjút az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.

Ahogy Magyarország fejére nőtt a Fidesz és népes holdudvara, úgy hatalmasodik el lassan Baranyán a két fideszes képviselő.

Péntek délelőtt egy összehangolt rendőri akció keretei közt fogott el a rendőrség egy 42 éves román férfit és egy 59 éves helyi nőt Kozármislenyben – írja a police.hu. Ötletük rendkívül merész volt, de a rend őrei elől ez sem mentette meg őket.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.