Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Mi csak csúsztatni és találgatni tudunk - sok számot ugyanis nem hallunk Páva Zsolttól

Egészen elképesztő interjú jelent meg Páva Zsolttal, Pécs polgármesterével az önkormányzati hírportálon, igaz, öt percbe nem sok minden fér bele.

Kezdjük azzal, hogy a felvezetés szerint az ellenzéki sajtóban csúsztatások és találgatások jelentek meg a város adósságával kapcsolatban. Nos, egy korábbi cikkünkben már górcső alá vettük, hogy a városban működő tucatnyi hírportál, újság, rádió és tévé közül mindössze három (rajtunk kívül a pecsistop.hu és a szabadpecs.hu) tekinthető független vagy ellenzéki portálnak, az összes többi médium vagy közvetlenül önkormányzati tulajdonban van, vagy az önkormányzati cégek hirdetései miatt függenek a fideszes városvezetéstől.

A csúsztatásokról és a találgatásokról talán elég annyi, hogy ezeket a számokat mind ellenzéki önkormányzati képviselők nyilatkozták, tehát olyanok, akik Önöket, választópolgárokat képviselik felelősségük teljes tudatában, ráadásul ebbéli munkájuk révén meglehetősen pontos rálátásuk van a számokra. Például azokra, hogy mennyi az önkormányzati költségvetés hiánya, és mennyi az önkormányzati tulajdonú cégek mínusza. Ehhez képest ezekből a számokból egyetlen sem hangzik el az "önkormányzati híradóban" vagyis kénytelenek vagyunk továbbra is az ellenzékiek számait tényként elfogadni.

Számok persze előfordulnak a lakájmédiában is, miszerint a város összes adóbevétele a tavalyi év hasonló időszakához képest 350 millió forinttal nőtt, vagyis éves szinten akár a hétszázmillió forintot is elérheti, igaz, ez a fasorban sincs az ellenzék által hangoztatott mintegy hatmilliárd forintos hiányhoz képest. (Ami persze találgatás...)

Ugyan adatot nem mond hozzá Páva Zsolt, de úgy véli, megélénkült az ingatlanpiac, ami Pécs bevételeire is jótékony hatással lesz, más kérdés, hogy ebből rendre felültervez a költségvetéseiben a város.

Végül csak egyetlen megjegyzés: ezt az ötperces interjút senki nem meri névvel felvállalni az önkormányzati tulajdonú médiumban. Vajon miért?

Pécs

A pécsi, baranyai szurkolók körében sem maradt visszhang nélkül a Szurkolók az állatkínzás ellen mozgalom felhívása.

Házias ízekkel, széles választékkal várja vendégeit az Ybl Miklós utca 7. szám alatt (”U” alakú ház, a rendőrség mellett) működő gyorsétterem.

A Pécsi Ifjúsági Kulturális Szövetség előadást szervez a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából. Az előadást egy olyan személytől hallhatjuk, aki átélte azokat a történelmi eseményeket, amelyekről ezen a napon emlékezünk, így hiteles képet adhat számunkra. A részletekről a PIKSZ elnökét, Bencze Zsoltot kérdezzük.

Külföld

Legszívesebben "visszaforgatnám az idő kerekét", mert Németországot felkészületlenül érte a menekültválság - mondta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke hétfőn Berlinben.

Devizahitelesek

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Állami monopólium is lehetne a végrehajtás

A globális válság kitörése után, a devizahitelek tömeges bedőlésének elburjánzásával párhuzamosan szemtelenedett el a végrehajtók egy része, s a törvényekre fittyet hányva végezte és végzi tevékenységét.

Néma József – egy botrányos pécsi devizahiteles fórum margójára

Többen is csalódottan távoztak a március 24-én a Művészetek Házában az MNB tanácsadói által tartott devizahitellel kapcsolatos tájékoztató fórumról. Dr. Molnár Beáta, pertársaság ügyvédje, és Néma József pénzügyi szakértő is ott volt. Utóbbit kérdeztük a történtekről.

Életmód

“Lámpással kell keresni olyan magyar versolvasót, aki ne szeretné Kosztolányit.” 132 éve született, Kosztolányi Dezső költő, író, műfordító, a Nyugat nemzedékének egyik meghatározó alakja.

Belföld

Az Állami Számvevőszék befejezte a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdálkodásának 2011-2014 közötti időszakra kiterjedő megfelelőségi ellenőrzését.

Az érvénytelen népszavazás sikerét hirdető plakáton nem jól olvasható a megrendelő neve, erre pedig az NVB is felhívta a figyelmet, hogy láthatóan fel kell tüntetni. A számok a szavazók arányát jelöli.

Péntektől vasárnapig 165 határsértőt tartóztattak föl az ország területén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.