Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Mi csak csúsztatni és találgatni tudunk - sok számot ugyanis nem hallunk Páva Zsolttól

Egészen elképesztő interjú jelent meg Páva Zsolttal, Pécs polgármesterével az önkormányzati hírportálon, igaz, öt percbe nem sok minden fér bele.

Kezdjük azzal, hogy a felvezetés szerint az ellenzéki sajtóban csúsztatások és találgatások jelentek meg a város adósságával kapcsolatban. Nos, egy korábbi cikkünkben már górcső alá vettük, hogy a városban működő tucatnyi hírportál, újság, rádió és tévé közül mindössze három (rajtunk kívül a pecsistop.hu és a szabadpecs.hu) tekinthető független vagy ellenzéki portálnak, az összes többi médium vagy közvetlenül önkormányzati tulajdonban van, vagy az önkormányzati cégek hirdetései miatt függenek a fideszes városvezetéstől.

A csúsztatásokról és a találgatásokról talán elég annyi, hogy ezeket a számokat mind ellenzéki önkormányzati képviselők nyilatkozták, tehát olyanok, akik Önöket, választópolgárokat képviselik felelősségük teljes tudatában, ráadásul ebbéli munkájuk révén meglehetősen pontos rálátásuk van a számokra. Például azokra, hogy mennyi az önkormányzati költségvetés hiánya, és mennyi az önkormányzati tulajdonú cégek mínusza. Ehhez képest ezekből a számokból egyetlen sem hangzik el az "önkormányzati híradóban" vagyis kénytelenek vagyunk továbbra is az ellenzékiek számait tényként elfogadni.

Számok persze előfordulnak a lakájmédiában is, miszerint a város összes adóbevétele a tavalyi év hasonló időszakához képest 350 millió forinttal nőtt, vagyis éves szinten akár a hétszázmillió forintot is elérheti, igaz, ez a fasorban sincs az ellenzék által hangoztatott mintegy hatmilliárd forintos hiányhoz képest. (Ami persze találgatás...)

Ugyan adatot nem mond hozzá Páva Zsolt, de úgy véli, megélénkült az ingatlanpiac, ami Pécs bevételeire is jótékony hatással lesz, más kérdés, hogy ebből rendre felültervez a költségvetéseiben a város.

Végül csak egyetlen megjegyzés: ezt az ötperces interjút senki nem meri névvel felvállalni az önkormányzati tulajdonú médiumban. Vajon miért?

Pécs

Gyimesi Gábor

A héten tartották Budapesten a kínai kormányfő részvételével azt a diplomáciai csúcsértekezletet, amelynek keretében Orbán Viktor több fontos gazdasági szerződést kötött Kínával. Ennek keretében Páva Zsolt is aláírt egy megállapodást a kínai érdekeltségű ZTE céggel, amelyet Gyimesi Gábor, jobbikos képviselő facebook bejegyzésében kritizált.

SZ.P.: Nehéz volt elérni a képviselő urat, hogy interjút készíthessünk Önnel.

Mármint a város csődhelyzetével kapcsolatban sorra jönnek elő olyan meglepetések, amiről sem a városvezetés, sem Csizi Péter, sem a múltban ragadt elmúltnyolcévező Hoppál Péter, pénzügyi tényfeltáró államtitkár nem beszélt.

Az idei évben is megrendezésre kerül immáron 9. alkalommal a DPSE által szervezett Fuss a Rákgyógyításért rendezvény.

Külföld

Sajnos életünk részévé váltak a terrortámadások. Ebben a cikkben görbe tükröt állítunk az európai emberek tehetetlensége és naivitása elé, hogy miként reagálnak egy-egy terrorcselekményre.

Devizahitelesek

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Állami monopólium is lehetne a végrehajtás

A globális válság kitörése után, a devizahitelek tömeges bedőlésének elburjánzásával párhuzamosan szemtelenedett el a végrehajtók egy része, s a törvényekre fittyet hányva végezte és végzi tevékenységét.

Néma József – egy botrányos pécsi devizahiteles fórum margójára

Többen is csalódottan távoztak a március 24-én a Művészetek Házában az MNB tanácsadói által tartott devizahitellel kapcsolatos tájékoztató fórumról. Dr. Molnár Beáta, pertársaság ügyvédje, és Néma József pénzügyi szakértő is ott volt. Utóbbit kérdeztük a történtekről.

Életmód

Ha Fidesz és OV hódoló lennék, már biztos feltettem volna ezt a kérdést a kormánypárti médiákban, mint a megyei napilapokban, a TV2-ben vagy az Origó hírportálon.

Belföld

Az Állami Számvevőszék befejezte a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdálkodásának 2011-2014 közötti időszakra kiterjedő megfelelőségi ellenőrzését.

Az érvénytelen népszavazás sikerét hirdető plakáton nem jól olvasható a megrendelő neve, erre pedig az NVB is felhívta a figyelmet, hogy láthatóan fel kell tüntetni. A számok a szavazók arányát jelöli.

Péntektől vasárnapig 165 határsértőt tartóztattak föl az ország területén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.