Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Miért is aggódik az EKB?

Mint hírül adtuk, véleményt mondott az EKB. A magyar parlament nem tudta figyelembe venni az Európai Központi Bank véleményét az első devizahiteles mentőcsomag elfogadásakor, a módosító javaslatokat nem véleményezhette az EKB, ezért a kormány kötelezettséget szegett - áll az Európai Központi Bank jogi szakvéleményében. Az euróövezeti jegybank emellett felrója, hogy a törvény visszamenőleges hatálya nincs összhangban az uniós irányelvekkel. Azt is javasolja, hogy a kormány készítsen vizsgálatot a törvény visszaható hatályának lehetséges következményeire, mert jelentős terhet jelenthet ez a bankszektor számára.

Fenti hírre a civilek közül többen is reagáltak. Két mérvadónak tekinthető véleményt teszünk közzé az alábbiakban.  

  • Grell Antal Az EKB azért aggódik, mert lelepleződött a programja és a kialakított jegybankkartellre felépített devizapiaci manipuláció. Az EKB tudott és tud az MNB ellenérdekelt pozíciójáról, ezért büntetőjogi eljárás alá vonható annak vezetése.
  • Tibor Teleki Az EKB devizahitelekről beszél! Magyarországon a bankok NEM adtak át devizát, csak forintot. Ezért nem is beszélhetünk devizahitelekről, csak deviza nyilvántartásról! A nyilvántartás viszont nem módosíthatja a ténylegesen kölcsönadott forint tőkének az összegét! A deviza (ha volt) a szerződések szerint is a banknál maradt.(mielőtt átadta volna, máris visszavásárolta, azaz úgy maradt a banknál, hogy azt az ügyfél nem látta, nem került átadásra, devizaszámlát nem nyitottak, tényleges átváltás nem történt, erre egyetlen bank nem kapott szerződésben megbízást!) Ezért aztán nem is kérheti azt az ügyféltől, amit NEM adott oda! Ez így nem más, mint egyértelműen csalás! Ideje lenne már összefogni és egyértelművé tenni, hogy a ködösítésnek és hazudozásnak vége! A csaló és csalása lelepleződött és ezt semmilyen jogászkodással a kúria vagy a kormány részéről nem lehet többé érvényessé tenni! Itt már nem csak arról van szó, hogy mi lesz a bankok által átvert emberekkel és családokkal! Arról van szó, hogy harcolunk-e egy jogállamért vagy hagyjuk, hogy megszűnjön az esélye is a jogállamnak! A jövőnkről, gyermekeink jövőjéről szól a harc. Ha ezt megtehetik milliókkal, mert hagyjuk, hogy semmibe veszik, átírják a hatályos törvényeket, jogszabályokat, akkor ennél csak rosszabb fog jönni! A hazai liberális pártok és média egyértelműen a kifosztók mellé állt! Az orbáni parlament is inkább a bankok kegyeit keresi, mint a jogszerű törvényes utat! Ha nem harcolunk az igazságért együtt, akkor közösen eltemetjük! Vagy-vagy…
Nincs kívülálló, mert mindenkiről szól. Mindenki érintett. Csak még nem érzik azok, akik azt hiszik, hogy most nyertek, de lehet, holnap éppen vesztesek lesznek. Megmarad a jogállam, vagy megszűnik a jogállam az állampolgárok asszisztálásával?! Erről szól a "devizahiteles" harc és nem másról! Én nem bank ellenes vagyok! Én csalás ellenes vagyok! A tisztességes munka, megérdemli a tisztességes bért, de a csalót meg kell büntetni! Különösen akkor, ha egy egész nemzetet akar kifosztani, ha egy egész ország biztonsága, megélhetése, jövője a tét!

forrás: www.portfolio.hu
 

Pécs

Borkai hülyének nézi a választókat és ugyanúgy fideszes maradt, ahogy eddig

A Fidesz és Orbán Viktor morális szégyene, hogy polgármesteri székében marad a súlyos korrupciós-, valamint drogbotrányba keveredett Borkai Zsolt - áll a Jobbik legfrissebb közleményében.

Vasárnap reggel Pécsen dulakodás történt. Az ATV riporterét hátba vágták, kamerájában pedig 100 ezer forintot meghaladó kár keletkezett.

A megye helyzetéről, a kampányról és a választások kimeneteléről a Jobbik Baranya megyei listavezetőjét, Schwarcz-Kiefer Patrikot kérdeztük.

Négy év börtönre súlyosbították a korábbi fideszes képviselő büntetését

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítéletében Mengyi Roland hatodrendű vádlott ügyében súlyosbította az elsőfokú ítéletet, háromról négy év letöltendő börtönre - írja a Hírösvény nyomán a 24.hu.

Félmilliárd forintos munkásszálló épül Pécsen

Több mint 370 millió forintos kormányzati támogatással, összesen 485 millió forintból egy, közel száz főt befogadó munkásszállót alakítanak ki Pécsen - jelentette be szerdán Pécsen Horváth Zoltán kormánymegbízott, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Bizonyára jól emlékeznek még a 2017-18-as plakátháborúra. Szinte nem lehetett találni az országban olyan jobbikos óriásplakátot, amit ne firkáltak volna össze, hogy hogy nem, Záhonytól Nagykanizsáig - gyakorlatilag ugyanazzal a szöveggel. Nem is sokáig maradt titokban a dolog, kiderült, hogy központi utasítás alapján rongálják az ellenzéki párt kampányanyagait.

A jobbikos feljelentések nyomán végül a rendőrségnek is állást kellett foglalnia. Így derült ki, hogy a kampányanyagok összefirkálása belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Ahogy arról beszámoltunk, egy összellenzéki sajtótájékoztató keretében politikusok arra kérték a MÁV-ot, hogy ne alkalmazza a rabszolgatörvényként elhíresült túlóraszabályozást.

Tizenegy éves negatív rekordot döntött a végzettség híján az iskolakaput maguk mögött hagyó fiatalok aránya Magyarországon.

A diákok jól beolvastak a helyettes államtitkárnak.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.