Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Miért is aggódik az EKB?

Mint hírül adtuk, véleményt mondott az EKB. A magyar parlament nem tudta figyelembe venni az Európai Központi Bank véleményét az első devizahiteles mentőcsomag elfogadásakor, a módosító javaslatokat nem véleményezhette az EKB, ezért a kormány kötelezettséget szegett - áll az Európai Központi Bank jogi szakvéleményében. Az euróövezeti jegybank emellett felrója, hogy a törvény visszamenőleges hatálya nincs összhangban az uniós irányelvekkel. Azt is javasolja, hogy a kormány készítsen vizsgálatot a törvény visszaható hatályának lehetséges következményeire, mert jelentős terhet jelenthet ez a bankszektor számára.

Fenti hírre a civilek közül többen is reagáltak. Két mérvadónak tekinthető véleményt teszünk közzé az alábbiakban.  

  • Grell Antal Az EKB azért aggódik, mert lelepleződött a programja és a kialakított jegybankkartellre felépített devizapiaci manipuláció. Az EKB tudott és tud az MNB ellenérdekelt pozíciójáról, ezért büntetőjogi eljárás alá vonható annak vezetése.
  • Tibor Teleki Az EKB devizahitelekről beszél! Magyarországon a bankok NEM adtak át devizát, csak forintot. Ezért nem is beszélhetünk devizahitelekről, csak deviza nyilvántartásról! A nyilvántartás viszont nem módosíthatja a ténylegesen kölcsönadott forint tőkének az összegét! A deviza (ha volt) a szerződések szerint is a banknál maradt.(mielőtt átadta volna, máris visszavásárolta, azaz úgy maradt a banknál, hogy azt az ügyfél nem látta, nem került átadásra, devizaszámlát nem nyitottak, tényleges átváltás nem történt, erre egyetlen bank nem kapott szerződésben megbízást!) Ezért aztán nem is kérheti azt az ügyféltől, amit NEM adott oda! Ez így nem más, mint egyértelműen csalás! Ideje lenne már összefogni és egyértelművé tenni, hogy a ködösítésnek és hazudozásnak vége! A csaló és csalása lelepleződött és ezt semmilyen jogászkodással a kúria vagy a kormány részéről nem lehet többé érvényessé tenni! Itt már nem csak arról van szó, hogy mi lesz a bankok által átvert emberekkel és családokkal! Arról van szó, hogy harcolunk-e egy jogállamért vagy hagyjuk, hogy megszűnjön az esélye is a jogállamnak! A jövőnkről, gyermekeink jövőjéről szól a harc. Ha ezt megtehetik milliókkal, mert hagyjuk, hogy semmibe veszik, átírják a hatályos törvényeket, jogszabályokat, akkor ennél csak rosszabb fog jönni! A hazai liberális pártok és média egyértelműen a kifosztók mellé állt! Az orbáni parlament is inkább a bankok kegyeit keresi, mint a jogszerű törvényes utat! Ha nem harcolunk az igazságért együtt, akkor közösen eltemetjük! Vagy-vagy…
Nincs kívülálló, mert mindenkiről szól. Mindenki érintett. Csak még nem érzik azok, akik azt hiszik, hogy most nyertek, de lehet, holnap éppen vesztesek lesznek. Megmarad a jogállam, vagy megszűnik a jogállam az állampolgárok asszisztálásával?! Erről szól a "devizahiteles" harc és nem másról! Én nem bank ellenes vagyok! Én csalás ellenes vagyok! A tisztességes munka, megérdemli a tisztességes bért, de a csalót meg kell büntetni! Különösen akkor, ha egy egész nemzetet akar kifosztani, ha egy egész ország biztonsága, megélhetése, jövője a tét!

forrás: www.portfolio.hu
 

Pécs

Sorra jönnek elő Pécsett a közgyűlés ülésein a pécsi Fidesz jobbnál jobb ötletei. Csak azt nem értem, hol voltak az elmúlt 10 évben, akkor hogy nem jutott eszükbe mit kellene csinálni?

Kedden tartotta alakuló ülését Brüsszelben a helyi és regionális képviselőket tömörítő Európai Uniós intézmény, a Régiók Európai Bizottsága. A bizottság legfiatalabb tagja a 25 éves, Baranya megyei képviselő, Schwarcz-Kiefer Patrik lett, akit a Jobbik delegált a testületbe.

Brenner Koloman a Jobbik országgyűlési képviselője és Schwarz-Kiefer Patrik, Baranya megyei önkormányzati képviselő feljelentést tesz a Petőfi Irodalmi Ügynökség adásában elhangzottak miatt.

Ha Áder János fizetését meg kellett duplázni, a szociális dolgozókét vajon miért nem?

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter azt javasolta, hogy János fizetése legyen havonta 2.937.000 Ft. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter ugyanakkor nem javasolta, hogy Júlia fizetése emelkedjen. János egy hónap alatt többet keres, mint Júlia egy évben.
MIND A KETTEN KÖZSZOLGÁK. ÖN EGYET ÉRT AZZAL, HOGY A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK FIZETÉSE DUPLÁJÁRA NŐJÖN, MIKÖZBEN JÚLIA FIZETÉSE NEM EMELKEDIK?

Ön teljesen hülyének néz minket?

A Jobbik nem hagyja szó nélkül a fideszes miniszter kommunistamosdatását!

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Bana Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfőn azonnali kérdéssel fordult az Orbán-kormányhoz, hogy támogassa a kabinet is azt az európai polgári kezdeményezést, amely az uniós források korrupt felhasználásnak visszaszorítását célozza.

Szerda reggel közös közleményben álltak ki az ellenzéki pártok Demeter Márta mellett.

Az Alfahír írta meg elsőnek, hogy az LMP társelnökét a kormány propagandalapja, az Origo egy névtelen cikkben azzal támadta, hogy a Honvédkórházban VIP-kártyával vett igénybe kezelést, mindezt egy, az intézményből szerzett/megkapott igénylőlappal támasztottak alá. Valóságban a politikus csak súlyos beteg édesanyjával szerette volna az utolsó pillanatokat együtt tölteni, és végül sem ő, sem pedig az anyukája nem feküdt be a Honvédkórház kórtermébe.

2018-ban, a családok évében 3212 ingatlankiürítés történt Magyarországon. 2017-ben ez a szám 3636 volt, ami egyben rekord is.

Bizonyára jól emlékeznek még a 2017-18-as plakátháborúra. Szinte nem lehetett találni az országban olyan jobbikos óriásplakátot, amit ne firkáltak volna össze, hogy hogy nem, Záhonytól Nagykanizsáig - gyakorlatilag ugyanazzal a szöveggel. Nem is sokáig maradt titokban a dolog, kiderült, hogy központi utasítás alapján rongálják az ellenzéki párt kampányanyagait.

A jobbikos feljelentések nyomán végül a rendőrségnek is állást kellett foglalnia. Így derült ki, hogy a kampányanyagok összefirkálása belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.