Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Meszesen is tarthatatlan a helyzet

Meszes egykor még egy élhető és szép városrésze volt Pécsnek. Akkor még volt munka, szinte mindenki ismert mindenkit, a bűnözés gyakorlatilag nem létező fogalom volt. Azóta nincs munka, bűnöző csoportok lepték el a városrészt, akik folyamatosan okoznak gondot a meszesi embereknek.

Éjszaka több panaszt is kaptunk, hogy a Bocskai Kocsma vendégei elképesztő lármát csapnak és nem hagyják aludni azokat, akik másnap dolgoznának. A kocsma vendégeinek valószínűleg nincs ilyen problémájuk, ezek az emberek nem ismerik a munka fogalmát, ők a mi adóforintjainkból élnek.

Több lakó is jelezte a problémát a rendőrség felé, de egy rendőrjárőr nem is volt elég, hogy rendet rakjanak, legalább 3-4 autónak kellett kivonulnia (szintén a mi adóforintjainkból) mire nagy nehezen megtudták oldani a problémát. Mi lehet annak az oka, hogy egyes személyek gyakorlatilag bármit megcsinálhatnak?

Az egyik és legnagyobb probléma a munkanélküliség. Ha másnap nekik is dolgozni kellene menniük, valószínűleg éjszaka aludnának és nem részegen dorbézolnának. A másik pedig a csendőrség hiánya. Az 1800-as évek végén,1900-as évek elején, hihetetlen hatékonysággal dolgozott vidéken és a városszéli részeken a csendőrség. Ugyanez, sajnos a rendőrségre ma már nem mondható el.

Ahhoz, hogy az ilyen és ehhez hasonló problémák megoldódjanak, a mainál hatékonyabb rendőrség, vagy csendőrségre lenne szükség. Ezek az emberek egy ejnye-bejnyéből nem értenek, a szép szóra nem hallgatnak, a pénzbírságot nem fizetik be, a börtönök így is tele vannak, és az is a mi pénzünkbe kerülne. Radikális megoldás, de ahhoz, hogy végre rend és nyugalom legyen Pécsen, időnként oda kellene sózni a gumibottal. Abból és csak abból értenének. Mert a meszesi emberek is megérdemlik, hogy nyugodtan pihenhessék ki az egész napos munkát.

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.