Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Menyhért Péter levele

Menyhért Péter levele a Devizahitel – szerkesztőségi körkérdés a választások előtt címmel megjelent írásunkra.

Tisztelt szerkesztőség!

Mindenkinek tudnia kéne, hogy Csányi Sándor és bűntársai ellen 2013. március 30; a deviza lapú összes jogügylet, összes szolgáltatója elleni büntető feljelentésem 2013. július 2 óta a legfőbb ügyészségen van. Ezzel a feljelentéssel azonos tartalmú közösségi feljelentésünk december 29 óta van az asztalukon. 2014. január 6-án tettem feljelentést Csányi és a bankszövetség maffia ellen a svájci nagykövetségen. A kapott válasz alapján folyamatban van a Berni Szövetségi Ügyészségnek készülő részletes magyarázó feljelentés az illegális és fedezetlen svájci nemzeti valuta kibocsátása miatt.
Ma, Magyarországon az érvényes Btk. és Ptk. alapján egyetlen deviza alapú jogügylet sem érvényes, mindegyik semmis. Hogy értsék, miről van szó, bemásolok egy részletet a bíróságnak készített anyagomból:

A jogalap vitatásához:

A Polgári Törvénykönyv pontosan megfogalmazza, hogy egy olyan szerződés, amely törvénysértést valósít meg, az külön eljárás nélkül, a törvény erejénél fogva semmis és érvénytelen mindaddig, míg a törvénysértő állapot fennáll, vagy míg az érdekelt szerződő fél azt bíróságon nem érvényesítteti.
(Ptk 200.§. (2) Semmis az a szerződés, amely jogszabályba ütközik, vagy amelyet jogszabály megkerülésével kötöttek, kivéve, ha ahhoz a jogszabály más jogkövetkezményt fűz.
Semmis a szerződés akkor is, ha nyilvánvalóan a jó erkölcsbe ütközik.

(Ptk 234.§. (1) A semmis szerződés érvénytelenségére – ha a törvény kivételt nem tesz – bárki határidő nélkül hivatkozhat. A semmisség megállapításához külön eljárásra nincs szükség.).
Ezen semmiségnek jogkövetkezménye a Legfelsőbb Bíróság Polgári Kollégiuma 1/2010 (VI. 28.) PK Véleményének következő megállapításában fogalmazódik meg: az érvénytelenség általános jogkövetkezménye az, hogy az ilyen ügyletre nem lehet jogot alapítani, vagyis a felek által célzott joghatások nem érhetők el. Ez az a jogkövetkezmény, amelyet semmisség esetén a bíróságnak hivatalból kell alkalmaznia, illetve amelyre – ha törvény kivételt nem tesz – bárki határidő nélkül hivatkozhat.
A jogszabályba ütközést a Közösségi feljelentésben szereplő Csalás (Btk. 373. §); a számvitel rendjének megsértése (Btk. 289. §) költségvetési csalás (Btk. 310. §), költségvetési csaláshoz kapcsolódó felügyeleti vagy ellenőrzési kötelezettség elmulasztása ( Btk. 310/A. §) és további bűncselekmények mellett a Számviteli törvény 14.§, 15.§ 16.§ és a 165.§ megsértésével valamint a 2001. évi XCIII. tv. 1.§ megsértésével valósították meg. (megjegyzés: csak a legmeghatározóbb jogszabályhelyeket emeltem ki!)
A jogalap hiányát jelzi az a tény is, hogy a deviza alapú kölcsön soha nem jött létre, mivel a megtévesztés eszközét jelentő dokumentumba beleírtak a deviza bizonylatok hiányában (az adós által aláírásával igazolt deviza kifizetési nyugta; vagy az adós egyéni devizaszámlájára szóló átutalási bizonylat nem áll rendelkezésre) irrelevánsak.
Vélhetően a pénzintézet attól tartott, hogy a devizát kölcsönvenni nem akaró ügyfél visszalép a kölcsöntől, ha aláíratják vele szabályosan a szükséges bizonylatokat!
A csaló dokumentumban megfogalmazottak csupán a későbbi jogorvoslatokat a polgári jog kereteiben tartani kívánó szándék megnyilvánulásai; azok az adós tartozása szempontjából irrelevánsak.
Megállapíthatjuk: a deviza alapú kölcsön a deviza rendelkezésre bocsátásának hiányában nem jöhetett létre, továbbá hogy a súlyos és halmozódó jogszabályba ütközést csak és kizárólag a büntetőbíróság jogerős eljárása rendezheti, mivel ezen tények-konfliktusok polgári úton nem állíthatók helyre.
Végül egy idézet az anyag végéről:
Látható tehát, hogy a csaló bankárok és a maffiaszervezet Magyar Bankszövetség polgári perekben kimutathatatlan módon lopja meg az adósokat és a magyar államot egyszerre, egyetlen, azonos idejű bűncselekményben.
Megállapítjuk: deviza követelés a devizának rendelkezésre bocsátása hiányában nem jöhetett létre, továbbá hogy a bankok jogsértő gyakorlata folytán a hitelező követelésének, a tartozásnak az összegszerűsége, csak és kizárólag a büntetőbíróság jogerős eljárása alapján állapítható meg, mivel az elszámolás hiányosságának tényei és következményei polgári úton nem rendezhetők.
Ha bárkit érdekelnek a teljes anyagaim, a petermenyhert@gmail.com címre küldjön mailt, és a fájlokat pdf formátumban megküldöm.

 

Pécs

Sorra jönnek elő Pécsett a közgyűlés ülésein a pécsi Fidesz jobbnál jobb ötletei. Csak azt nem értem, hol voltak az elmúlt 10 évben, akkor hogy nem jutott eszükbe mit kellene csinálni?

Kedden tartotta alakuló ülését Brüsszelben a helyi és regionális képviselőket tömörítő Európai Uniós intézmény, a Régiók Európai Bizottsága. A bizottság legfiatalabb tagja a 25 éves, Baranya megyei képviselő, Schwarcz-Kiefer Patrik lett, akit a Jobbik delegált a testületbe.

Brenner Koloman a Jobbik országgyűlési képviselője és Schwarz-Kiefer Patrik, Baranya megyei önkormányzati képviselő feljelentést tesz a Petőfi Irodalmi Ügynökség adásában elhangzottak miatt.

Ha Áder János fizetését meg kellett duplázni, a szociális dolgozókét vajon miért nem?

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter azt javasolta, hogy János fizetése legyen havonta 2.937.000 Ft. Gulyás Gergely kancelláriaminiszter ugyanakkor nem javasolta, hogy Júlia fizetése emelkedjen. János egy hónap alatt többet keres, mint Júlia egy évben.
MIND A KETTEN KÖZSZOLGÁK. ÖN EGYET ÉRT AZZAL, HOGY A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK FIZETÉSE DUPLÁJÁRA NŐJÖN, MIKÖZBEN JÚLIA FIZETÉSE NEM EMELKEDIK?

Ön teljesen hülyének néz minket?

A Jobbik nem hagyja szó nélkül a fideszes miniszter kommunistamosdatását!

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Bana Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfőn azonnali kérdéssel fordult az Orbán-kormányhoz, hogy támogassa a kabinet is azt az európai polgári kezdeményezést, amely az uniós források korrupt felhasználásnak visszaszorítását célozza.

Szerda reggel közös közleményben álltak ki az ellenzéki pártok Demeter Márta mellett.

Az Alfahír írta meg elsőnek, hogy az LMP társelnökét a kormány propagandalapja, az Origo egy névtelen cikkben azzal támadta, hogy a Honvédkórházban VIP-kártyával vett igénybe kezelést, mindezt egy, az intézményből szerzett/megkapott igénylőlappal támasztottak alá. Valóságban a politikus csak súlyos beteg édesanyjával szerette volna az utolsó pillanatokat együtt tölteni, és végül sem ő, sem pedig az anyukája nem feküdt be a Honvédkórház kórtermébe.

2018-ban, a családok évében 3212 ingatlankiürítés történt Magyarországon. 2017-ben ez a szám 3636 volt, ami egyben rekord is.

Bizonyára jól emlékeznek még a 2017-18-as plakátháborúra. Szinte nem lehetett találni az országban olyan jobbikos óriásplakátot, amit ne firkáltak volna össze, hogy hogy nem, Záhonytól Nagykanizsáig - gyakorlatilag ugyanazzal a szöveggel. Nem is sokáig maradt titokban a dolog, kiderült, hogy központi utasítás alapján rongálják az ellenzéki párt kampányanyagait.

A jobbikos feljelentések nyomán végül a rendőrségnek is állást kellett foglalnia. Így derült ki, hogy a kampányanyagok összefirkálása belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.