Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Megnyitották Orbán ékszerdobozát

Két szoboravatóval és a stadion felszentelésével kezdődött húsvét hétfőn a felcsúti Pancho Aréna avatóünnepsége. Rendkívüli biztonsági intézkedések között, hiszen az 1800 lelkes Fejér megyei települést és a stadion környékét ellepték a rendőrök és biztonsági őrök, mintha csak egy kihelyezett Újpest-Fradira készültek volna.

A rendbontás elmaradt - leszámítva a Demokratikus Koalíció néhány tagjának labdázását, aminek szerintük a TEK vetett véget a miniszterelnök felcsúti házánál. A TEK szerint viszont nem ők voltak.

A döntő előtt, délután, a pályán kívül átadták a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia új létesítményének nevét adó Puskás Ferenc, illetve az épület megálmodójának, Makovecz Imrének a szobrát. Utóbbi mellett történt a felszentelés is, ezt Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök és dr. Szabó István református püspök végezték, míg a Puskás-szobrot Orbán Viktor leplezte le.

Ezután a műsor áttevődött a stadionba, telt ház előtt - nézőtér, a sajtópáholy és a VIP-lelátók is az utolsó székig megteltek. Óriásbábokkal fociztak, majd néptánccal körített freestyle-bemutatót tartott a világbajnok Szász Kitti, minikoncertek és ünnepi beszédek, mintha valaki házibulit akart volna a Pancho Arénában.

A házigazda szerepét Orbán Viktor töltötte be, aki a magyar politika és futball elitjének társaságában hallgatta Schmitt Pál és Sepp Blatter FIFA-elnök Angel Maria Villar, a Spanyol Labdarúgó Szövetség elnöke által felolvasott üzenetét, a köztársasági elnök is levelet küldött.

A Pancho Aréna átadójáról itt olvashatják részletes beszámolónkat. A hivatalos nyitómérkőzésen, a 7. Puskás Suzuki Kupa döntőjében a Real Madrid 1-0-ra nyert a Puskás Akadémia ellen, és megnyerte a kupát.

Képen: Felcsút, 2014. április 21. Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja, volt köztársasági elnök beszédet mond a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Aréna nyitóünnepségén 2014. április 21-én. MTI Fotó: Beliczay László

forrás: index.hu
 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.