Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Megmentő földbe döngölő

Villámfeljutás nincs, kérdések viszont vannak a PMFC körül. Nem csupán azért, mert nem sikerült két év alatt a másodosztályig visszajutni a piros-feketéknek.

Persze szigorúan futballszakmai alapon fel lehet tenni a kérdést, hogy egy első osztályból licenc hiányában visszaminősített klubnak miért nem sikerül megugrania évről évre a lécet, de hiába a nagy pécsi múlt nem árt, ha tovább látunk a megyehatárnál. A PMFC-vel együtt a Kecskemét, a Győr, a Pápa és a Nyíregyháza jutott hasonló sorsra. Kecskeméten és Pápán fel is adták az erőlködést, elvannak a megyebajnokságban, Nyíregyházán elsőre visszajutottak az NB II-be, Győrben talán idén sikerül megnyerni az NB III-at.

A PMFC a megyei I. osztályból indult, kezdésként majd félmilliárdot költött arra a város – közpénzből –, hogy egyáltalán tulajdonába kerüljön a PMFC és a létesítmények kezelése, ezen felül első évben 150 millió forintba, a másodikban 200-ba került a csapat. Szó se róla, a megye I. nem jelentett nagy akadályt, de az NB III. már nagy falatnak bizonyult.

Ezen persze nagyon nem kell csodálkozni, hiszen Fellai Józsefen, Koller Krisztiánon és Sólyom Csabán kívül profi rutinnal szinte senki nem rendelkezik a keretből, leszámítva persze a szakmai stábot. Az már önmagában egy kérdés, hogy miért is nem sikerült itt tartani, vagy az NB III-ba visszacsábítani a városhoz kötődő labdarúgókat, lehet, hogy ők nem is akartak jönni, lehet, hogy jobb ajánlatot kaptak, de még az is elképzelhető, hogy a fülükbe suttogták, megtörhet a karrierjük, ha visszajönnek.

De a probléma ennél nyilván sokrétűbb. Kezdjük ott, hogy a PMFC stadionja a jelen feltételek mellett nem alkalmas az NB II-re, és ugyan az elmúlt években többször elhangzott a kormány részéről a fejlesztési ígéret, mégis inkább kosárakadémia épül, futballstadiont Kozármisleny kapott.

A másik összetevő, hogy egy önkormányzat, illetve annak cége mennyire tud felelősen gondolkodni egy profinak készülő sportklub kapcsán. Ott ugyanis nem úgy van, hogy ha elfogy áprilisban a szezonra szánt pénz, gyorsan megszavaz a közgyűlés még pár tízmillió forintot, a riválisoknál igenis feszes gazdálkodás történik, amit ráadásul a Magyar Labdarúgó Szövetség a licencek kiadása során meg is követel, és végig szigorúan ellenőriz. (Ezért is zárták ki a fent említett klubokat az NB I-ből.)

Mi kell tehát az előrelépéshez? Elsőként egy felelős és valódi tulajdonos, aki képes és hajlandó pénzt áldozni, ezért cserébe viszont folyamatos előrelépést követel meg, hiszen a befektetett összeget azért szeretné viszontlátni. Pillanatnyilag ugyan hivatalos forrásokból csak annyit tudunk, hogy keresnek ilyet, meg jó lenne, ha jelentkezne, jönne egy pénzeszsák, aki azért nem viszi a Matyi Dezső-féle útra a klubot. A nem hivatalos pletyka viszont az, hogy ugrásra készen várja a Csányi-érdekeltségű mohácsi vágóhíd, hogy véget érjen a szezon, és a nyáron már az NB III-ból feljutásra képes csapattá turbózza a Pécset.

Sokat azért nem kell hozzá tenni, hiszen jelenleg komoly esélye van másodikként végezni a PMFC-nek, vagyis a szakmai alapok azért nem rosszak, de nem mellékesen az is érdekes, hogy ebben a pozícióban miért is nem kért vagy kapott a következő bajnokságra NB II-es licencet a csapat, hiszen a magyar futballban mindig lehet számítani visszalépésre, visszaminősítésre.

De hagyjuk, bízzunk benne, hogy a pletykának van alapja, ebben az esetben már csak a szurkolóknak kell valahogy feldolgozni, hogy a Csányi Sándor vezette MLSZ két éve visszaminősítette a klubot, most viszont kvázi megmentőként jelenik meg Csányi a cégcsoportján keresztül.

Nem lesz egyszerű.

Pécs

A Szabad Pécs számolt be róla, hogy a Jobbik két pécsi önkormányzati képviselője és Baranya megyei országgyűlési képviselő-jelöltje, Fogarasi Gábor és Gyimesi Gábor feljelentést tesznek a "Zsolnay-puccsként" elhíresült üggyel kapcsolatban.

Pécsen is jellemzően szemetesek a közterületek, a hulladéklerakó szigetek alulméretezettek, így ott folyton a konténerekből kibuggyanó szeméthalmokat lát az ember. Interjú Fogarasi Gáborral, a Baranya 1. választókerület országgyűlési képviselőjelöltjével, 5. rész.

Dühítő: hogy fordulhat elő az, hogy bárki közülünk ne tudjon magának egy fűtött helyen megvetett ágyat és egy zárható szekrényt. Interjú Fogarasi Gáborral, a Baranya 1. választókerület országgyűlési képviselőjelöltjével, 4. rész.

Kirúgták azt a portást a pécsi Városházáról, akinek Kósa Lajost kellett volna fogadnia, de a hosszú várakozás miatt egy pillanatra elszaladt a mosdóba.

Jómagam gyakran gondolok arra, milyen lehet a pécsi járdákon kerekesszékkel vagy babakocsival közlekedni – egyes járdaszakaszokon nekem lehetetlennek tűnik, márpedig erre a mutatványra sok embertársunk rákényszerül nap mint nap. Interjú Fogarasi Gáborral.

Devizahitelesek

A Jobbik védelmet nyújtott be a végrehajtóktól rettegő devizahiteleseknek

A kilakoltatási moratórium alatt is folytatódnak a kilakoltatások, a tartozások mesterséges duzzasztása folyamatos, mindennaposak a végrehajtói túlkapások. A Jobbik nem csak a választásig, de a probléma megoldásáig megtiltana minden kilakoltatást.

A Jobbik együttműködési megállapodást írt alá az Adóskamarával

A Jobbik együttműködési megállapodást írt alá a jogászokat, civil érdekvédőket és banki károsultakat tömörítő Adóskamarával - jelentette be a párt alelnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Belföld

A baranyai Bogdásában az összes listás szavazat érvénytelen lett amit nem a Fideszre adtak le, pedig az egyéni voksoknál 41 iksz van az ellenzéki jelölteken, Pécsudvard 001-es körzetben 338 érvényes mellett 173 érvénytelen szavazat született.

Mert szétverték a közlekedés, mert leépítik az önkormányzatot, mert a haverok között osztják ki pénzeket, mert vidékfejlesztésnek hívják a vidékrombolást. Mert hazudtak neked.

Nagyobb mennyiségű élelmiszer-adományt kapott a komlói Fekete Láng Érdekvédelmi Egyesület, amit még e héten szétosztanának a rászoruló családoknak. Legalábbis ez olvasható az egyesület vezetőjének, Orsós Ferenc „Gogen”-nek a facebook-bejegyzésében.

Magyarország válaszúthoz érkezett, az emberek változást akarnak. Véget kell vetni a jelenlegi korrupt és arrogáns kormányzásnak, s egy új Magyarországért, a magyarságért tenni és küzdeni akaró kormányt kell az ország élére kinevezni. Nincs apelláta, el kell jönnie ismét 1848-nak, most vasárnap, 18.04.08-án.

Baranya megyében óriási munkanélküliség tombol, ami ahhoz vezetett, hogy a lakosság tömegesen indult meg a főváros vagy a nyugati országok felé. A megye 4-es számú választókerületének legesélyesebb ellenzéki jelöltjével, Andrics Alízzal beszélgettünk.

Életmód

Tizennégy előadás, köztük négy budapesti, öt vidéki és öt határon túli produkció szerepel az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) hétfőn nyilvánosságra hozott versenyprogramjában. A kaukázusi krétakört három színház előadásában is láthatja a közönség.

Az együttes tavasszal csak három koncertet ad: március 17-én a győri Audi Arénában, március 24-én a debreceni Főnix Csarnokban, április 6-án pedig a Papp László Budapest Sportarénában lépnek színpadra.

Sport

Phjongcshang 2018: több mint kétezer ember köszöntötte hétfő este a baranyai megyeszékhelyen Knoch Viktort és Burján Csabát, a phjongcshangi téli játékokról hazatérő olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolya váltó pécsi tagjait.

"Mindenki ezt kérdezi tőlünk, hogy milyen érzés, de még mi se tudjuk" - jelentette ki Burján. "Burján Csaba olimpiai bajnok. Még ízlelgetem. A név elé nem lehet írni, mint a doktort? Csak így mutatkoznék be".

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.