Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Meghúztuk a nadrágszíjat?

Érdekesen alakult a szeptember 1-jei, ünnepi közgyűlés Pécs városában. Legalábbis, ha az elmúlt évek hasonló rendezvényeit nézzük.

Ezt a jeles eseményt rendre a Pécsi Nemzeti Színházban tartották, miután a képviselők, városvezetők, tisztségviselők meghallgatták a Király utcai templomban a szentmisét. A mise ezúttal elmaradt, talán már imádkozni sem érdemes Pécsért? Tavaly a Pécsi Tudományegyetem évadnyitó ünnepi szenátusi ülésével kötötték egybe e jeles eseményt, hiszen 650 évvel ezelőtt ezen a napon alapította Nagy Lajos királyunk a pécsi egyetemet. Idén külön ünnepelt az egyetem és a város, miért?

De menjünk tovább! Néhány – egy-két – éve a Pécsi Nemzeti Színház nézőtere megtelt az ünneplő városi potentátokkal, ez nagyjából 600-700 embert jelentett, idén az E78-ban tartott ünnepségen a kihelyezett mintegy háromszáz szék egyharmada üresen maradt. Nem is olyan régen ezen a jeles napon az ellenzéki képviselők is szinte teljes létszámban jelen voltak, most csak Keresztes László Lóránt bukkant fel a tömegben.

Az megint csak érdekes, hogy az ünnepi műsor két fellépője is a kitüntettek sorából került ki (nyilván ingyen kellett vállalniuk a fellépést), emellett Rázga Miklósnak és Gulyás Dénesnek kellett elvinnie a showman szerepét, pedig éppen a színházat is sújtotta a város gazdasági helyzete.

No meg a résztvevőket is, hiszen amíg az elmúlt években rendre egy fogadással zárta a város az ünnepséget – mondjuk a kitüntettek és a városházi dolgozók meg is érdemlik, a képviselők és a sajtó már nem biztos –, addig most néhány kosár pogácsa és pohár pezsgő igyekezett gondoskodni az ünnepi hangulatról. Aki mondjuk egy sört szeretett volna inni, az előkaphatta a pénztárcáját a büfében.

Érthető, hogy próbálnak faragni az önkormányzati hiányon, na de pont így?

Pécs

Képzeljék, válaszolt az Adóiroda, de nem Gyimesi Gábornak, ahogy múlt csütörtökön megígérték a videónkon látható napirend előtti felszólalása után.

Megkezdte az aláírásgyűjtést a Jobbik Pécsen és Komlón. Pécsen a Ferencesek utcája 27. (1. emelet, hétköznap 12-18 óra között) szám alatt, Komlón a Kossuth L. u. 36. (hétköznap 14-19 óra között) szám alatti Jobbik irodákban írható alá.

Többek között itt írtunk Pécs csődjéről, a városnak a pénzhiány következtében állami segítségre van szüksége, amit meg is kap. A Szabad Pécs írja, hogy a legújabb, hárommilliárdos hitelért fel kellett ajánlani egy ingatlant, ami a Kodály Központ lett, az ország egyik legjobb koncertterme.

Devizahitelesek

A Jobbik nem hagyja, hogy kampányfogássá tegyék a devizakárosultak képviseletét

Amíg a kormányzat megkapja a devizahitelesek szavazatát megígérik, hogy foglalkoznak a problémáikkal, de előre borítékolható, hogy amint elmúlt április 8-a törlődik a memória és ismét az út szélén felejtik őket.

A devizahitelesek a jegybanki nyereség forrásai és áldozatai is

Nagy Márton az MNB alelnöke pontosan tudja, hogy a devizahitelek piaci árfolyam melletti forintosításában eddig aktív szerepet vállaló MNB a forintosítással százmilliárdos árfolyamnyereséget képes realizálni.

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Életmód

Amerikai komponisták műveiből válogat február 3-án a pécsi Kodály Központban tartandó koncertjén a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ), amely az esttel a Leonard Bernstein (1918-1990) világhírű zeneszerző születésének századik évfordulóját ünnepli.

Belföld

Botrányos videó terjed az interneten: egy magyarországi rendőr kegyetlenül bántalmaz egy macskát (vagy talán kisebb testű kutyát). A felvétel hétfő késő este került fel a Facebookra, a feltöltő szerint pedig Pest megyei Dány községben készült még ezen a napon.

Az magyar emberek adóját azért költi ilyen bőkezűen a kormány stadionokra és kastélyokra, mert az egészségügy már rendben van. Mutatjuk! (Videó)

Figyelmeztető jelleggel néhány hétre felfüggeszthetik a pécsváradi háziorvosi ügyeletet. A háziorvosi körzethez 15 település, és majdnem kilencezer lakos tartozik, az ügyelő háziorvos pedig egyszerre látja el a gyermek és a felnőtt háziorvosi ügyeletet is.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.