Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Meghúztuk a nadrágszíjat?

Érdekesen alakult a szeptember 1-jei, ünnepi közgyűlés Pécs városában. Legalábbis, ha az elmúlt évek hasonló rendezvényeit nézzük.

Ezt a jeles eseményt rendre a Pécsi Nemzeti Színházban tartották, miután a képviselők, városvezetők, tisztségviselők meghallgatták a Király utcai templomban a szentmisét. A mise ezúttal elmaradt, talán már imádkozni sem érdemes Pécsért? Tavaly a Pécsi Tudományegyetem évadnyitó ünnepi szenátusi ülésével kötötték egybe e jeles eseményt, hiszen 650 évvel ezelőtt ezen a napon alapította Nagy Lajos királyunk a pécsi egyetemet. Idén külön ünnepelt az egyetem és a város, miért?

De menjünk tovább! Néhány – egy-két – éve a Pécsi Nemzeti Színház nézőtere megtelt az ünneplő városi potentátokkal, ez nagyjából 600-700 embert jelentett, idén az E78-ban tartott ünnepségen a kihelyezett mintegy háromszáz szék egyharmada üresen maradt. Nem is olyan régen ezen a jeles napon az ellenzéki képviselők is szinte teljes létszámban jelen voltak, most csak Keresztes László Lóránt bukkant fel a tömegben.

Az megint csak érdekes, hogy az ünnepi műsor két fellépője is a kitüntettek sorából került ki (nyilván ingyen kellett vállalniuk a fellépést), emellett Rázga Miklósnak és Gulyás Dénesnek kellett elvinnie a showman szerepét, pedig éppen a színházat is sújtotta a város gazdasági helyzete.

No meg a résztvevőket is, hiszen amíg az elmúlt években rendre egy fogadással zárta a város az ünnepséget – mondjuk a kitüntettek és a városházi dolgozók meg is érdemlik, a képviselők és a sajtó már nem biztos –, addig most néhány kosár pogácsa és pohár pezsgő igyekezett gondoskodni az ünnepi hangulatról. Aki mondjuk egy sört szeretett volna inni, az előkaphatta a pénztárcáját a büfében.

Érthető, hogy próbálnak faragni az önkormányzati hiányon, na de pont így?

Külföld

Legszívesebben "visszaforgatnám az idő kerekét", mert Németországot felkészületlenül érte a menekültválság - mondta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke hétfőn Berlinben.

Devizahitelesek

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Állami monopólium is lehetne a végrehajtás

A globális válság kitörése után, a devizahitelek tömeges bedőlésének elburjánzásával párhuzamosan szemtelenedett el a végrehajtók egy része, s a törvényekre fittyet hányva végezte és végzi tevékenységét.

Néma József – egy botrányos pécsi devizahiteles fórum margójára

Többen is csalódottan távoztak a március 24-én a Művészetek Házában az MNB tanácsadói által tartott devizahitellel kapcsolatos tájékoztató fórumról. Dr. Molnár Beáta, pertársaság ügyvédje, és Néma József pénzügyi szakértő is ott volt. Utóbbit kérdeztük a történtekről.

Életmód

Ha Fidesz és OV hódoló lennék, már biztos feltettem volna ezt a kérdést a kormánypárti médiákban, mint a megyei napilapokban, a TV2-ben vagy az Origó hírportálon.

Belföld

Az Állami Számvevőszék befejezte a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdálkodásának 2011-2014 közötti időszakra kiterjedő megfelelőségi ellenőrzését.

Az érvénytelen népszavazás sikerét hirdető plakáton nem jól olvasható a megrendelő neve, erre pedig az NVB is felhívta a figyelmet, hogy láthatóan fel kell tüntetni. A számok a szavazók arányát jelöli.

Péntektől vasárnapig 165 határsértőt tartóztattak föl az ország területén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.