Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Meghátrált a kormány, inkább csak a NER elitnek járnak gombokért az önkormányzati lakások

Érdekes javaslattal állt elő nemrég Böröcz László fideszes országgyűlési képviselő, mely alapján az önkormányzati lakások bérlői mélyen piaci áron alul vásárolhatták volna meg az ingatlant, melyben élnek. Kovács Péter, XVI. kerületi fideszes polgármester nyílt levélben bírálta a javaslatot, egyenesen marhaságnak nevezve azt.

Véleményével nem volt egyedül, ugyanis Papp László debreceni, Cser-Palkovics András székesfehérvári, és a győri városvezető Dézsi Csaba András sem tartotta jó ötletnek, hogy az önkormányzatok hatalmas mennyiségű ingatlanvagyontól essenek el. Arról nem is beszélve, milyen hatással lett volna a javaslat az elérhető lakhatást biztosító önkormányzati bérlakások rendszerére.

Szerda reggel az atv.hu-t fideszes források arról tájékoztatták: Kocsis Máté frakcióvezető e-mailben adott tájékoztatást nekik arról, hogy a tegnapi frakcióülésen elhangzottaknak – és a többségi álláspontnak – megfelelően sikerült megállapodni a kormánnyal ebben a vitás kérdésben.

Eszerint „a lakástörvényhez benyújtott módosító indítványt a kormány – meghallgatva és megértve a frakció álláspontját – csak a főváros világörökségi részére vonatkozóan fogja támogatni” – közölték a portál munkatársával.

Ez azt jelenti, hogy önkormányzati lakáshoz végül csak a NER elit juthat hozzá, akik mélyen piaci ár alatt vásárolhatják majd meg a „főváros világörökségi részén” található ingatlanokat.

 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.