Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Magyarország és a magyar fiatalok jövője egy és ugyanaz!

Nagy örömünkre és büszkeségünkre szolgál, hogy az Ifjúság Tagozat 4 jelöltje is megméretteti magát pécsi képviselőjelöltként. Célunk az, hogy minél több fiatalt sikerüljön ráébreszteni a közélet iránti érdeklődésre.

A fiatalok körében a legnépszerűbb párt vagyunk, éppen ezért feladatunk is az, hogy felhívjuk a figyelmüket arra, hogy szavazati jogukkal éljenek, nagyon fontos lenne, hogy minél többen megértsék, hogy akkor fognak nagyobb figyelmet kapni ennek a generációnak a problémái, ha kiállnak magukért, ennek pedig egy apró, de nagyon fontos eleme, hogy részt kell vennünk a választásokon.

A fiatalságnak meg kell mutatnia végre az igazi erejét, hogy például a jelenlegi kormány se tudja figyelmen kívül hagyni őket, hiszen egy körülbelüli 1,5 millió tömegbázisról beszélünk.

Az oktatásbeli káosz, a fiatalok magas munkanélkülisége, a pályakezdő bérek alacsony szintje, a lakásvásárlás lehetőségének hiánya, a fiatalok diákhitel általi eladósítása komoly nehézséget jelentenek a fiatalok számára. Mindezekből következik az elvándorlás hatalmas mértéke. Merthogy az előbb felsorolt konkrét problémák és az ehhez társuló állandó bizonytalanság, a tervezhető jövő hiánya az, ami több százezer fiatalt már külföldre kényszerített. A legnagyobb baj, hogy a kormány nem méri fel ennek a súlyát, pedig nem tartana sokból belátni, hogy az elvándorlás ilyen szintje nem csak az érintett fiatalok és családjaik személyes problémája, hanem az egész nemzet jövője szempontjából lehet ennek tragikus következménye. Elég csak a demográfiai tényezőkre, a nyugdíjrendszer fenntarthatatlanságára gondolni, de az is vészjósló, ha az ország értelmiségének komoly hányada külföldre vándorol, valamint szakemberhiányt is előidézhet.

Ezért a Jobbik kiemelt problémaként kezeli a fiatalok elvándorlását.

Az említett problémák megoldására a szakmai javaslataink hangsúlyozása és bemutatása szükséges, amit eddig is folyamatosan megtettünk, mint például a Diák vagyok nem rabszolga! diákmunka-visszaélések ellen hirdetett kampányunk.

Ma több ezer diák kényszerül arra, hogy iskola mellett munkát vállaljon. Gimnazisták és egyetemisták nap, mint nap állják meg helyüket az oktatásban és munkahelyen egyaránt.

Miután a felsőoktatásban csökkent az államilag támogatott helyek száma, így mostanában még többen érdeklődnek a munkaadóknál. A tandíj kifizetése a legtöbb családnak nagy terhet jelentene, két lehetőség marad: vagy diákhitelt vesznek fel ezzel hosszú évekre eladósítva magukat vagy dolgozni kezdenek. Nem ritka az sem hogy ha valaki azért vállal munkát hogy a családja ki tudja fizetni a számlákat.

Elképzeléseink között szerepel még az önkormányzati otthonteremtési program, mely minél több magyar fiatalnak, elérhető áron ingatlant biztosítana, ahol akár hosszútávra is tervezhetnek és családot alapíthatnak. Annak ellenére, hogy Pécs városa az utóbbi években több az egész országot megbotránkoztató bűncselekményről vált híressé, az önkormányzatnak esze ágában sincsen a rendteremtés útjára lépni. Nehezen magyarázható, hogy míg a tisztességesen, becsületes munkából élőknek sok esetben éveket kell várniuk egy-egy önkormányzati lakásra, addig a városvezetők önkényes lakásfoglalók tartózkodását legalizálják, valamint többszörösen büntetett előéletűek számára biztosítják az önkormányzati lakásokat, akik több esetben rettegésbe tartják szomszédikat és a közvetlen környezetükben élőket.

Az említett problémák mellett több, az ezekkel foglalkozó kampány is tervben van a jövőre nézve is, hogy városunkban végre valódi változások történjenek.

Németh Bernadett
Jobbik Magyarországért Mozgalom Pécsi Alapszervezet, alelnök
 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.