Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Mészáros Lőrinc a jövőbe lát – áprilisi nyitásra készül egy szállodája

Bár még el sem indult az ország újranyitásáról szóló nemzeti konzultáció, úgy tűnik, Magyarország legsikeresebb vállalkozóját már tájékoztatták a végeredményről.

A 444 írta meg elsőként, hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels egerszalóki szállodája, a Saliris Resort foglalásokat gyűjt az április 9-11. közti „Dancing with the Stars wellness hétvége” című rendezvényére. A wellnesshétvégén lesz közönségtalálkozó a műsor szereplőivel, táncoktatás, és buli Sztárban Sztár fellépőkkel. Az erről szóló posztot hétfőn osztották meg a Hunguest Hotels közösségi média oldalán, a magyarok szigorítások feloldásához való hozzáállását feltérképezni hivatott nemzeti konzultációt azonban csak szerda óta lehet kitölteni.

Jelenleg a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet értelmében a szállodák csak üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkezett vendégeket fogadhatnak, ez a szabályozás március elsejéig van érvényben. Habár az elmúlt napokban a járványhelyzet fokozatosan romlásnak indult, sőt, elkezdődött a harmadik hullám, Orbán Viktor kommunikációjából egyértelműen az szűrhető le, hogy a kormány enyhíteni kíván a jelenleg fennálló korlátozásokon. Ennek mikéntjéről és időpontjáról szól a legújabb, online nemzeti konzultáció, melynek eredményei elméletileg hatással lehetnek a feloldásokra.

Az a tény azonban, hogy Mészáros Lőrinc szállodája már magabiztosan hirdeti a TV2 műsorának sztárjaival megspékelt wellnesshétvégét felveti a kérdést, hogy a korlátozások feloldása valóban a magyar emberek véleményére, a járványhelyzet alakulására és az átoltottságra lesz-e alapozva, és nem egy előre eltervezett döntésről van szó inkább, amelyet hatalmas színjáték előz meg? És mikor segít a kormány végre a pécsi vendéglátósokon? 

Pécs

A BIOKOM NKft. közleménye szerint útlezárásokra számíthatunk kedden és szerdán.

Az amatőr kifejezést általában az alsóbb ligákra használjuk, de Pécsett a megyei bajnokságok alatt is aktívan zajlik az élet.

A Csorba Győző Könyvtárat és fiókkönyvtárait kizárólag a védettségi igazolvánnyal rendelkező olvasók használhatják, a 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kíséretében látogathatják az intézményt.

8 darab új térfigyelő kamerát telepítettek az elmúlt hetekben Pécsett a keleti városrészben. Ezzel 130 fölé nőtt a bűnmegelőzésben és a szabálysértések gyors felderítésében segítséget nyújtó eszközök száma a városban.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és egyéb bűncselekmények gyanúja miatt rendeltek el nyomozást három, a Tettye Forrásház Zrt. korábbi, az előző városvezetés idején történt ügye miatt - tudatja közleményben a pécsi önkormányzat.

Belföld

A Jobbik IT elnökével, Keresztesy Gergővel pécsi látogatása kapcsán beszélgettünk a fiatalokat érintő legfontosabb ügyekről.

Az Országgyűlés kétnapos üléssel fejezi be tavaszi ülésszakát a jövő héten, ahol több fontos ügyben is szavazni fognak.

A kozosalap.hu oldalra feltöltött vitaanyagot június 30-ig bárki véleményezheti, ezután véglegesítik a szöveget, amelyet az előválasztáson minden párt minden jelöltjének vállalnia és képviselnie kell majd az előválasztáson.

Nem kellett sokat várni, hogy a „kereszténydemokrata” kormánypárt az egyházfőbe is beleszálljon

A visszalépés gondolata a Jobbik elnökének egy korábbi interjúját követően kapott szárnyra, amikor is azt nyilatkozta, hogy őt leginkább Karácsony Gergely tudná kiegészíteni.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.