Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Már fél a pécsi FIDESZ!

Máshogy ugyanis nem lehet magyarázni, ami a csütörtöki – elvileg rendkívüli, gyakorlatilag csak simán előrehozott – közgyűlésen történt.

A városi közgyűlések eddig megszokott menetrendje szerint ugyanis kilenckor kezdődik az ülés (többnyire csak papíron, mert egy tízperces csúszás simán belefér), így aztán pár perccel kilenc előtt a sajtó munkatársai és az érdeklődők kényelmesen elfoglalják helyeiket. A sajtó lent, a díszteremben – mert ugye szegények szeretnének fotózni, vagy néhány szót váltani hozzájuk leereszkedő (ma már szinte csak ellenzéki) képviselőkkel, szóval végeznék a munkájukat – az érdeklődő pécsiek pedig általában a karzaton, ahonnan esetleg bekiabálásokkal, molinókkal, netán játékpénzszórással teszik hangulatossá a képviselők munkáját.

Nos, nem így történt csütörtökön a rendkívülinek kihirdetett, de mint kiderült, csak simán előrehozott közgyűlésen, ugyanis kora hajnalban legszebb álmaikból felriasztott FIDESZ-aktivisták és városházi munkatársak özönlötték el már nyolckor a dísztermet, és foglalták el a lenti, dísztermi helyeket, lehetőséget sem adva ezzel a sajtónak, hogy megszokott körülmények között végezze a munkáját, azt pedig végképp kizárták, hogy ellenzéki aktivista betegye oda a lábát. A sajtó a karzatra szorult, onnan gyakorlatilag kiszorultak az érdeklődők, magyarán hangulatot a nagyon fontos közgyűlésen egyedül a FIDESZ tudott generálni.

Érthetetlen, hogy miért is fél a FIDESZ – Fiatal Demokraták Szövetsége – attól, amit a nevében hordoz, a demokráciától?

Vajon 2018-ban és 2019-ben a szavazófülkék környékén milyen viselkedést, szervezést tapasztalhatunk tőlük?

Külföld

Legszívesebben "visszaforgatnám az idő kerekét", mert Németországot felkészületlenül érte a menekültválság - mondta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke hétfőn Berlinben.

Devizahitelesek

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Állami monopólium is lehetne a végrehajtás

A globális válság kitörése után, a devizahitelek tömeges bedőlésének elburjánzásával párhuzamosan szemtelenedett el a végrehajtók egy része, s a törvényekre fittyet hányva végezte és végzi tevékenységét.

Néma József – egy botrányos pécsi devizahiteles fórum margójára

Többen is csalódottan távoztak a március 24-én a Művészetek Házában az MNB tanácsadói által tartott devizahitellel kapcsolatos tájékoztató fórumról. Dr. Molnár Beáta, pertársaság ügyvédje, és Néma József pénzügyi szakértő is ott volt. Utóbbit kérdeztük a történtekről.

Életmód

Ha Fidesz és OV hódoló lennék, már biztos feltettem volna ezt a kérdést a kormánypárti médiákban, mint a megyei napilapokban, a TV2-ben vagy az Origó hírportálon.

Belföld

Az Állami Számvevőszék befejezte a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdálkodásának 2011-2014 közötti időszakra kiterjedő megfelelőségi ellenőrzését.

Az érvénytelen népszavazás sikerét hirdető plakáton nem jól olvasható a megrendelő neve, erre pedig az NVB is felhívta a figyelmet, hogy láthatóan fel kell tüntetni. A számok a szavazók arányát jelöli.

Péntektől vasárnapig 165 határsértőt tartóztattak föl az ország területén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.