Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Már fél a pécsi FIDESZ!

Máshogy ugyanis nem lehet magyarázni, ami a csütörtöki – elvileg rendkívüli, gyakorlatilag csak simán előrehozott – közgyűlésen történt.

A városi közgyűlések eddig megszokott menetrendje szerint ugyanis kilenckor kezdődik az ülés (többnyire csak papíron, mert egy tízperces csúszás simán belefér), így aztán pár perccel kilenc előtt a sajtó munkatársai és az érdeklődők kényelmesen elfoglalják helyeiket. A sajtó lent, a díszteremben – mert ugye szegények szeretnének fotózni, vagy néhány szót váltani hozzájuk leereszkedő (ma már szinte csak ellenzéki) képviselőkkel, szóval végeznék a munkájukat – az érdeklődő pécsiek pedig általában a karzaton, ahonnan esetleg bekiabálásokkal, molinókkal, netán játékpénzszórással teszik hangulatossá a képviselők munkáját.

Nos, nem így történt csütörtökön a rendkívülinek kihirdetett, de mint kiderült, csak simán előrehozott közgyűlésen, ugyanis kora hajnalban legszebb álmaikból felriasztott FIDESZ-aktivisták és városházi munkatársak özönlötték el már nyolckor a dísztermet, és foglalták el a lenti, dísztermi helyeket, lehetőséget sem adva ezzel a sajtónak, hogy megszokott körülmények között végezze a munkáját, azt pedig végképp kizárták, hogy ellenzéki aktivista betegye oda a lábát. A sajtó a karzatra szorult, onnan gyakorlatilag kiszorultak az érdeklődők, magyarán hangulatot a nagyon fontos közgyűlésen egyedül a FIDESZ tudott generálni.

Érthetetlen, hogy miért is fél a FIDESZ – Fiatal Demokraták Szövetsége – attól, amit a nevében hordoz, a demokráciától?

Vajon 2018-ban és 2019-ben a szavazófülkék környékén milyen viselkedést, szervezést tapasztalhatunk tőlük?

Pécs

Fodor Ibolya után újabb fideszes képviselő nyilvánult meg alpári stílusban. Hári József ezúttal a Facebook-on fejtette ki, hogy a széklete állaga hogyan változik egyes ellenzéki médiumok olvasása közben.

Idén januárban közel 30 ezer ember várt valamiféle műtétre, van olyan beavatkozás, amire több mint egy évet kell várni, egyes intézmények esetében a számok még ijesztőbbek. A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központján gerincműtétre a várakozási idő: 580 nap, gerincstabilizációra 502 nap.

Az influenzaszerű megbetegedések halmozott előfordulása miatt teljes látogatási tilalmat rendeltek el szerdától a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjának (PTE-KK) valamennyi fekvőbeteg osztályán - tájékoztatta a gyógyító intézmény elnöke kedden az MTI-t.

Devizahitelesek

A Jobbik nem hagyja, hogy kampányfogássá tegyék a devizakárosultak képviseletét

Amíg a kormányzat megkapja a devizahitelesek szavazatát megígérik, hogy foglalkoznak a problémáikkal, de előre borítékolható, hogy amint elmúlt április 8-a törlődik a memória és ismét az út szélén felejtik őket.

A devizahitelesek a jegybanki nyereség forrásai és áldozatai is

Nagy Márton az MNB alelnöke pontosan tudja, hogy a devizahitelek piaci árfolyam melletti forintosításában eddig aktív szerepet vállaló MNB a forintosítással százmilliárdos árfolyamnyereséget képes realizálni.

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Életmód

Amerikai komponisták műveiből válogat február 3-án a pécsi Kodály Központban tartandó koncertjén a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ), amely az esttel a Leonard Bernstein (1918-1990) világhírű zeneszerző születésének századik évfordulóját ünnepli.

Belföld

Figyelmeztető jelleggel néhány hétre felfüggeszthetik a pécsváradi háziorvosi ügyeletet. A háziorvosi körzethez 15 település, és majdnem kilencezer lakos tartozik, az ügyelő háziorvos pedig egyszerre látja el a gyermek és a felnőtt háziorvosi ügyeletet is.

A Baranya megyei Ibafa 2004 óta nem talál magának háziorvost, pedig szolgálati lakás is jár a praxishoz. „Az utóbbi két évben nem hirdettük, mert a korábbi 8-10 évben érdeklődő sem volt. 2004, 2005, 2006 táján, az elején még volt érdeklődő. Akkor még ezer körül volt a kártyaszám, és azt is kevesellték”.

Megveszi az Országos Roma Önkormányzat gellérthegyi luxusingatlanát az állam - írta a hvg.hu. Ezzel a lépéssel szabadítaná meg a szervezetet a milliárdos pénzvisszafizetési tehertől.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.