Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

LMP: így értékelték a választások eredményét

Az LMP átment a tű fokán. A 2014. április 6-án lezajlott országgyűlési választáson a magyar állampolgárok a Lehet Más a Politikának újabb 4 évre bizalmat szavaztak. Így a májusban megalakuló új országgyűlésben 5 képviselőnk folytathatja majd azt a munkát, képviselheti azokat az értékeket, amiket eddig is, amik mellett az LMP megalkuvás nélkül kitartott, és ki fog tartani a jövőben is.

A választóknak köszönhetően az ökopolitikának továbbra is lesz parlamenti képviselete Magyarországon. És úgy tűnik, talán sikerülhet megakadályoznunk az újabb fideszes kétharmadot. Mostantól azon fogunk dolgozni, hogy választási programunkat 2018-ig kormányprogrammá formáljuk, hogy bebizonyítsuk, az országot 25 éve vezető bukott politikai osztály helyett, nem a szélső jobb a valódi alternatíva az elkeseredett, dühös százezrek, milliók számára.

Küzdelmes időszak áll mögöttünk, szinte a semmiből kellett újra felépíteni az LMP-t, de megerősödve, minden korábbinál egységesebben tudtunk kikerülni belőle. Az elmúlt négy év nagyon nehéz volt, de a következő négy év sem lesz egyszerűbb, mert a választóktól kapott felelősség megnövekedett. A választási eredmények megmutatták, az LMP-t hol ismerik, hol támogatják leginkább. Komoly feladat a jövőre nézve, hogy bemutassuk, megismertessük magunkat azokkal is, akik eddig keveset hallottak rólunk. Nagyobb hangsúlyt fogunk fektetni a vidéken élők megszólítására, a helyi közösségek életében történő aktív részvételre.

Hétfő óta már az EP-kampány zajlik, melynek során szeretnék bemutatni, milyen lehet egy ökoszociális Európa és mi magunk zöldpártként miként tudunk hozzájárulni ehhez. Az LMP-nek a valós problémákra valós válaszai vannak.

Mindenkinek köszönjük, aki hitt bennünk, aki részt vett a munkánkban!
 

forras: lehetmas.hu

Pécs

Kérdőívvel fordult a pécsi polgárok közösségéhez Péterffy Attila független polgármester-jelölt. Az MSZP, a DK és a Momentum által támogatott jelölt, 6 pontban kéri ki a pécsiek véleményét. Elfogyhattak az ötletei?

Az Összefogás Pécsért Egyesület első embere, Kővári János is megszólalt az ellenzék együttműködése kapcsán. Az ÖPE vezetőjét saját portálja „kérdezte” gondolatairól, aki igyekezett erős hangot megütni.

Közös sajtótájékoztató keretében jelentette be a Jobbik, az LMP, az MSZP, a DK és a Momentum, hogy az ősz önkormányzati választások során koordinálni fognak egymással. A pártok képviselői elmondták, hogy minden választókerületben egy ellenzéki jelöltet állítanak a Fidesszel szemben.

A Fidesz egyik helyi internetes újságja ezt a kérdést feszegeti eléggé zavaros, és az erőlködéstől izzadtságszagú propagandacikkében.

Az önkormányzati tegnapi ülésén a költségvetést tárgyalta a testület, melynek vitájában Őri László alpolgármester elmondta, történelmi léptékű fejlesztések történnek a városban.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Ahogy arról beszámoltunk, egy összellenzéki sajtótájékoztató keretében politikusok arra kérték a MÁV-ot, hogy ne alkalmazza a rabszolgatörvényként elhíresült túlóraszabályozást.

Tizenegy éves negatív rekordot döntött a végzettség híján az iskolakaput maguk mögött hagyó fiatalok aránya Magyarországon.

A diákok jól beolvastak a helyettes államtitkárnak.

Minden diktatórikus rendszer megdöntésének pillanata rendszerint olyan eseményhez köthető, amely önmagában értelmezhetetlen, ha az előző évek, évtizedek folyamatait nem ismeri az ember.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.