Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Levélváltás Gyurcsány Ferenccel

Feladó: Gyurcsány Ferenc <partelnok@dkp.hu>
Dátum: 2014. május 14. 16:52
Tárgy: Gyurcsány Ferenc levele - Küldd tovább!
Címzett:

Kedves Barátom!

Kérlek, küldd tovább ezt az e-mailt húsz ismerősödnek, barátodnak, rokonodnak!

Az Európai Unió életében egyre fontosabb szerepet játszó Európai Parlament tagjait május 25-én választjuk meg. Meggyőződésem, hogy az EU nyújtotta lehetőségeket a Demokratikus Koalíció jelöltjei által képviselt programmal használhatjuk ki legjobban (a részletes program a www.dkp.hu weboldalon olvasható.)
A demokratikus ellenzéki pártok a választási törvény miatt közös listát állítottak az április 6-i országgyűlési választásra. Ezért május 25-én lesz az első alkalom, amikor általános választáson az önállóan induló Demokratikus Koalícióra lehet szavazni. A választók ezzel a döntésükkel a DK-t a demokratikus ellenzék egyik meghatározó erejévé tehetik.
Mint nyilván Te is tudod, a DK igen szegény párt, mindeddig állami támogatásban sem részesült. Nem tudunk nagy, drága kampány szervezni, a pénzt ötletekkel és aktivitással kell helyettesítenünk. Ennek következménye ez az e-mailben folytatott kampány is. Arra kérlek ezért, segíts nekünk részint azzal, hogy május 25-én a Demokratikus Koalíciónak a szavazólap utolsó helyére sorsolt listájára szavazol, részint pedig azzal, hogy ezt az e-mailt továbbküldöd legalább húsz ismerősödnek.

Győzzük meg közösen minél több barátunkat, ismerősünket, rokonunkat arról, hogy a DK a jó választás!

Szavazzunk május 25-én a DK listájára!

Segítségedet nagyon köszönöm!

Barátsággal
Gyurcsány Ferenc
DK elnök

 

Válaszom:

Igen tisztelt Gyurcsány Ferenc, elnök úr!

Megvallom, meglepődtem levelén...
Mert még sosem kaptam Öntől ilyesmit. Sőt, semmilyen politikustól. Azon is, hogy "Barátsággal" zárja... nem vagyunk még barátok...
Az itteni képviselők számunkra leginkább virtuálisan léteznek,látjuk őket a tévében, szívhez szóló orációikkal (meg kell hagyni, piszok jó színészek!), csak éppen élőben találkozni sosem lehet velük, mindig nagyon fontos dolguk van, ha ügyeinkkel, panaszunkkal meg akarjuk keresni őket... Ám ha ezt szóvá tesszük, akkor "nemtelen támadásokat" emlegetnek, noha úgy tudom, ők vannak értünk,és nem fordítva.

Pedig jól jött volna, ha Ön pár évvel korábban jelentkezik.
Pl. annak okán, hogy segítsen rajtunk, mert egyéb bajok mellett évek óta szenvedünk a "devizahitel"-nek nevezett szabad-rablástól, ami súlyosabb nemzeti tragédia, mint 1956 (és több áldozattal járt már eddig).

Évek óta írunk emiatt hazai honatyáknak, hogy irdatlanul nagy a baj, több mint 3000 ember lett eddig öngyilkos emiatt, családok mentek és mennek tönkre, vállalkozások futnak zátonyra, stb, stb.
De senki, érti ÖNÖK KÖZÜL SENKI sem hallotta meg jajkiáltásunkat.

Az itteni hitel károsultakat is képviselő Patacs-Rácváros Egyesületünk nevében fórumainkra több hivatalos meghívót küldtünk, Önöknek és a többi párt vezetőinek is. De mindhiába...

Most Ön azt kéri, segítsük hozzá Önöket, hogy busás fizetésért bekerüljenek az Európa Parlamentbe?
Késő, elnök úr...
Tízévnyi tagság után az emberek életszínvonala továbbra is elmarad a nyugatiakétól. Hazai tulajdonú gazdaság szinte nincs, a magyar vállalkozások versenyképtelenné váltak, az emberek százezrei menekülnek el a hazájukból. A magyar föld pedig végveszélybe került... Nem hiszünk abban, hogy ezeket a problémáinkat az Európa Parlamentben Önök fogják megoldani.

A megoldást itthon kéne kezdeni: visszaszerezni az emberek végletesen elvesztett bizalmát a politika, a pénzügyi rendszer iránt, bevezetni az európai bérekhez közelítő megélhetési minimumot (legalább netto 150 000 HUF/hó) és nyugdíjakat.
DE MINDENEK ELŐTT a "devizahitel" azonnali megszüntetésével, okozóinak felelősségre vonásával. Azonnal meg kéne állítani gyermekeink kivándorlását, mert itthon NINCS JÖVŐJÜK, NINCS JÖVŐKÉPÜK, és folytathatnám a sort az azonnali teendőkkel.

Nagyon furcsa, hogy most hirtelen megszólítanak minket a pártok, hangzatos szlogenekkel.
Ugyan már, elnök úr... mi sem most léptünk le a falvédőről...

ELŐBB A MI SORSUNKRÓL DÖNTSENEK, ha kérhetném, Európáé ráér, ott jól működik a piacgazdaság, vidámak és kiegyensúlyozottak a polgárok, van egzisztenciájuk, jövőképük!

Ha nálunk holnap ugyanúgy jönnek a a sárga  csekkek, ha holnap is ugyanúgy faktoring cégek fenyegetnek, az élelmiszerárak nem csökkennek, a reménytelenség ugyanúgy depresszióba lök, megnyomorít, a kilátástalanság, a reményvesztettség egyre fojtogatóbb, akkor minket abszolúte nem érdekel, Önök bejutnak-e az Európai Parlamentbe vagy sem...

Vagy: kössünk üzletet: hagyjuk a csudába az unalmas szlogeneket, a parasztvakítást, mi besegítjük Önt, önöket a mesés fizetéseket nyújtó Európai Parlamentbe – mert ne mondja, hogy ez nem motiváló tényező! -, Ön pedig átutal 3 millió HUF-ot, és áll az üzlet. Fejeként, minden becsapott szavazópolgár honfitársamnak…
Ezt a kis pénzt Ön, önök egyhavi fizetésként megkapják odakünn, azt hiszem, nagyon gáláns az ajánlat... (jelezze, ha rendben, küldöm a bankszámlaszámomat).

Amint megérkezik a pénzmag, azonnal továbbítom kérését - nem 20 - hanem 2000 címre, naponta többször is, és zsupsz, bent lesznek a Európai Kánaánban.

Üdvözlettel,
Egy kisnyugdíjas, "devizahiteles", 4 gyermek apja

 

Pécs

Borkai hülyének nézi a választókat és ugyanúgy fideszes maradt, ahogy eddig

A Fidesz és Orbán Viktor morális szégyene, hogy polgármesteri székében marad a súlyos korrupciós-, valamint drogbotrányba keveredett Borkai Zsolt - áll a Jobbik legfrissebb közleményében.

Vasárnap reggel Pécsen dulakodás történt. Az ATV riporterét hátba vágták, kamerájában pedig 100 ezer forintot meghaladó kár keletkezett.

A megye helyzetéről, a kampányról és a választások kimeneteléről a Jobbik Baranya megyei listavezetőjét, Schwarcz-Kiefer Patrikot kérdeztük.

Négy év börtönre súlyosbították a korábbi fideszes képviselő büntetését

A Fővárosi Ítélőtábla másodfokú ítéletében Mengyi Roland hatodrendű vádlott ügyében súlyosbította az elsőfokú ítéletet, háromról négy év letöltendő börtönre - írja a Hírösvény nyomán a 24.hu.

Félmilliárd forintos munkásszálló épül Pécsen

Több mint 370 millió forintos kormányzati támogatással, összesen 485 millió forintból egy, közel száz főt befogadó munkásszállót alakítanak ki Pécsen - jelentette be szerdán Pécsen Horváth Zoltán kormánymegbízott, a Baranya Megyei Kormányhivatal vezetője.

Devizahitelesek

Május óta több mint 2400 kilakoltatás történt Magyarországon

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján közölt adatok szerint csak július óta 919 kilakoltatás történt, míg a moratórium májusi lejártát követően összesen 2274 esetben jártak el a hatóságok.

Közben a fideszesek megszavazták több tízezer magyar család kilakoltatását

Most megvolt hozzá a bátorságuk. A beadvány egyik legfontosabb követelése az volt, hogy a végrehajtási eljárások 2019. december 31-ig felfüggesztésre kerüljenek, ezzel elegendő időt biztosítva az Országgyűlésnek arra, hogy a szükséges adósmentő, és hitelválság-kezelő jogszabályokat megalkossa.

Belföld

Bizonyára jól emlékeznek még a 2017-18-as plakátháborúra. Szinte nem lehetett találni az országban olyan jobbikos óriásplakátot, amit ne firkáltak volna össze, hogy hogy nem, Záhonytól Nagykanizsáig - gyakorlatilag ugyanazzal a szöveggel. Nem is sokáig maradt titokban a dolog, kiderült, hogy központi utasítás alapján rongálják az ellenzéki párt kampányanyagait.

A jobbikos feljelentések nyomán végül a rendőrségnek is állást kellett foglalnia. Így derült ki, hogy a kampányanyagok összefirkálása belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

A Jobbik a hétvégén tartotta évadnyitóját, ahol Sneider Tamás elnök a személyét és családját ért támadásokra, rágalmakra reagálva elmondta, hogy a legerősebb ellenzéki párt nem fog meghátrálni.

Ahogy arról beszámoltunk, egy összellenzéki sajtótájékoztató keretében politikusok arra kérték a MÁV-ot, hogy ne alkalmazza a rabszolgatörvényként elhíresült túlóraszabályozást.

Tizenegy éves negatív rekordot döntött a végzettség híján az iskolakaput maguk mögött hagyó fiatalok aránya Magyarországon.

A diákok jól beolvastak a helyettes államtitkárnak.

Életmód

Mintegy száz program várja a közönséget június 23-án a Múzeumok éjszakája kiemelt országos helyszínén, Pécsett - hangzott el a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón a baranyai megyeszékhelyen.

Tizenkét produkcióval - köztük gengszterkomédiával, operettel, illetve a L'art pour l'art Társulat estjével - várja a nagyközönséget június 21. és augusztus 4. között a Pécsi Nyári Színház a baranyai megyeszékhelyen.

Sport

Tiborcz István barátjának és üzlettársának, Paár Attilának West Hungária Bau Kft.-je és a már több stadionberuházást is elnyerő Pharos 95 Sportpályaépítő Kft. építheti fel a Budapest Honvéd új stadionját potom 11,8 milliárd forintért – jelent meg a hirdetmény az uniós közbeszerzési értesítő mai számában.

Bejelentette visszavonulását Gera Zoltán, 97-szeres válogatott labdarúgó. A Ferencváros 39 éves támadója csütörtök este Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra döntését. A magyar nemzeti csapatban 97 fellépésén 26-szor volt eredményes.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.