Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Lássunk túl Fodor Ibolyán!

Olyan szép dolog, amikor a balliberális sajtó háborog. Most éppen Fodor Ibolya bizottsági tagsága miatt a pécsi önkormányzatban.

Nézzük először szigorúan a tényeket, majd utána tegyük egy kicsit más megvilágításba, mint a balliberális sajtó!

Fodor Ibolyát Pécsett a 19. körzetben a FIDESZ-KDNP jelöltjeként egyéni képviselővé választották a szavazók 711 vokssal, így 163 szavazattal előzte meg a második helyezettet.

A választást követően Fodor Ibolya sikkasztással terhes múltja került elő, kilépett a frakciójából és a pártból is, innentől egyéni képviselőként (nem) dolgozott tovább, hiszen hosszú hónapokig be sem járt a közgyűlésre. (Igaz, ebben közben egy súlyos betegség is akadályozta.) Mindeközben a balliberális sajtó többször is konfrontálódott Fodor Ibolyával, akivel szemben időközben az is felmerült, hogy közmunkásokat magáncélra foglalkoztat.

Mindezek után 2017. tavaszán Fodor Ibolya azzal fordult a polgármesterhez, hogy miután rajta kívül minden képviselő egyben valamelyik önkormányzati bizottság tagja is, ő is szeretne egy ilyen pozíciót, így került be a Pécsi Értéktár Bizottságba. (A közgyűlés 2014-es megalakulásakor még a Népjóléti és Sportbizottságban kapott volna szerepet.)

Szóval ezek a tények.

Az az alapfelvetés helyes, hogy egy ilyen múlttal rendelkező személy egyáltalán hogyan indulhat politikai pozícióért, miért nem vágja nyakon rögtön a felvetéskor a pártja, vagy utána a választók. De ahogy az eredményből látszik, Fodor Ibolyára szüksége volt a FIDESZ-KDNP-nek, hiszen nehezen húzott be egy olyan körzetet, ahol mással talán esélyük sem lett volna, de lemond(at)ása után szinte bizonyos, hogy Kertvárosból nem Fideszes képviselő kerül be, ez pedig többek között azzal a veszéllyel is járt volna, hogy valamelyik ellenzéki párt önálló frakciót alakíthat a közgyűlésben, mert elérik az ehhez szükséges három képviselőt.

Mindezek után Fodor Ibolya évekig már csak mint népmesei elem keringett az önkormányzat berkein belül, majd jött az újabb „durranás”.

Eleve érthetetlen, miért is kell minden képviselőnek automatikusan bekerülni valamelyik bizottságba! Vegyük a stratégiai jellegűeket, mint a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság, a Jogi és Ügyrendi Bizottság, a Népjóléti és Sportbizottság, a Kulturális és Köznevelési Bizottság vagy a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság. Ezekhez azért nem árt némi szakértelem, előtanulmány, a területen évekig eltöltött produktív munka. Csak úgy, az iskolapadból kikerülve, az úgymond szakértőkre hallgatva olyan simán megvezetik az embert, ahogy akarják, ráadásul mindegyikben biztosított a kényelmes kormányzati többség, így aztán az ellenzék protestálhat, amennyit akar.

Nos, Fodor Ibolya nyilván rendelkezik pénzügyes múlttal, hiszen mégiscsak ügyesen sikkasztott, de azért ilyen stratégiai kérdésekbe ne legyen már beleszólása! A jelen felosztás szerint marad neki a Pécsi Értéktár Bizottság, itt talán kisebb hibát vét, ha hirtelen felindulásból beterjeszti a Hősök terét az értékek közé, legfeljebb szólnak neki, hogy ezt azért mégse.

 

Mindent összevetve Fodor Ibolya mint jelenség precízen rámutat a mai magyar demokrácia gyengeségeire, és a kormányzó pártok kontraszelekciójára, amikor túlnyerik magukat, és minden pozícióba saját embert kell ültetni.

Pécs

Jogellenes volt felmondásuk, ezért együttesen több mint 20 millió forint perköltséget és távolléti díjat kell megfizetnie annak a 117 dolgozónak, aki 2016 júniusában rendkívüli felmondással távozott a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.-től - erről kedden jogerősen döntött a Zalaegerszegi Törvényszék.

Fodor Ibolya után újabb fideszes képviselő nyilvánult meg alpári stílusban. Hári József ezúttal a Facebook-on fejtette ki, hogy a széklete állaga hogyan változik egyes ellenzéki médiumok olvasása közben.

Idén januárban közel 30 ezer ember várt valamiféle műtétre, van olyan beavatkozás, amire több mint egy évet kell várni, egyes intézmények esetében a számok még ijesztőbbek. A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központján gerincműtétre a várakozási idő: 580 nap, gerincstabilizációra 502 nap.

Devizahitelesek

A Jobbik nem hagyja, hogy kampányfogássá tegyék a devizakárosultak képviseletét

Amíg a kormányzat megkapja a devizahitelesek szavazatát megígérik, hogy foglalkoznak a problémáikkal, de előre borítékolható, hogy amint elmúlt április 8-a törlődik a memória és ismét az út szélén felejtik őket.

A devizahitelesek a jegybanki nyereség forrásai és áldozatai is

Nagy Márton az MNB alelnöke pontosan tudja, hogy a devizahitelek piaci árfolyam melletti forintosításában eddig aktív szerepet vállaló MNB a forintosítással százmilliárdos árfolyamnyereséget képes realizálni.

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Életmód

Amerikai komponisták műveiből válogat február 3-án a pécsi Kodály Központban tartandó koncertjén a Pannon Filharmonikusok zenekar (PFZ), amely az esttel a Leonard Bernstein (1918-1990) világhírű zeneszerző születésének századik évfordulóját ünnepli.

Belföld

Figyelmeztető jelleggel néhány hétre felfüggeszthetik a pécsváradi háziorvosi ügyeletet. A háziorvosi körzethez 15 település, és majdnem kilencezer lakos tartozik, az ügyelő háziorvos pedig egyszerre látja el a gyermek és a felnőtt háziorvosi ügyeletet is.

A Baranya megyei Ibafa 2004 óta nem talál magának háziorvost, pedig szolgálati lakás is jár a praxishoz. „Az utóbbi két évben nem hirdettük, mert a korábbi 8-10 évben érdeklődő sem volt. 2004, 2005, 2006 táján, az elején még volt érdeklődő. Akkor még ezer körül volt a kártyaszám, és azt is kevesellték”.

Megveszi az Országos Roma Önkormányzat gellérthegyi luxusingatlanát az állam - írta a hvg.hu. Ezzel a lépéssel szabadítaná meg a szervezetet a milliárdos pénzvisszafizetési tehertől.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.