Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Lássunk túl Fodor Ibolyán!

Olyan szép dolog, amikor a balliberális sajtó háborog. Most éppen Fodor Ibolya bizottsági tagsága miatt a pécsi önkormányzatban.

Nézzük először szigorúan a tényeket, majd utána tegyük egy kicsit más megvilágításba, mint a balliberális sajtó!

Fodor Ibolyát Pécsett a 19. körzetben a FIDESZ-KDNP jelöltjeként egyéni képviselővé választották a szavazók 711 vokssal, így 163 szavazattal előzte meg a második helyezettet.

A választást követően Fodor Ibolya sikkasztással terhes múltja került elő, kilépett a frakciójából és a pártból is, innentől egyéni képviselőként (nem) dolgozott tovább, hiszen hosszú hónapokig be sem járt a közgyűlésre. (Igaz, ebben közben egy súlyos betegség is akadályozta.) Mindeközben a balliberális sajtó többször is konfrontálódott Fodor Ibolyával, akivel szemben időközben az is felmerült, hogy közmunkásokat magáncélra foglalkoztat.

Mindezek után 2017. tavaszán Fodor Ibolya azzal fordult a polgármesterhez, hogy miután rajta kívül minden képviselő egyben valamelyik önkormányzati bizottság tagja is, ő is szeretne egy ilyen pozíciót, így került be a Pécsi Értéktár Bizottságba. (A közgyűlés 2014-es megalakulásakor még a Népjóléti és Sportbizottságban kapott volna szerepet.)

Szóval ezek a tények.

Az az alapfelvetés helyes, hogy egy ilyen múlttal rendelkező személy egyáltalán hogyan indulhat politikai pozícióért, miért nem vágja nyakon rögtön a felvetéskor a pártja, vagy utána a választók. De ahogy az eredményből látszik, Fodor Ibolyára szüksége volt a FIDESZ-KDNP-nek, hiszen nehezen húzott be egy olyan körzetet, ahol mással talán esélyük sem lett volna, de lemond(at)ása után szinte bizonyos, hogy Kertvárosból nem Fideszes képviselő kerül be, ez pedig többek között azzal a veszéllyel is járt volna, hogy valamelyik ellenzéki párt önálló frakciót alakíthat a közgyűlésben, mert elérik az ehhez szükséges három képviselőt.

Mindezek után Fodor Ibolya évekig már csak mint népmesei elem keringett az önkormányzat berkein belül, majd jött az újabb „durranás”.

Eleve érthetetlen, miért is kell minden képviselőnek automatikusan bekerülni valamelyik bizottságba! Vegyük a stratégiai jellegűeket, mint a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság, a Jogi és Ügyrendi Bizottság, a Népjóléti és Sportbizottság, a Kulturális és Köznevelési Bizottság vagy a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság. Ezekhez azért nem árt némi szakértelem, előtanulmány, a területen évekig eltöltött produktív munka. Csak úgy, az iskolapadból kikerülve, az úgymond szakértőkre hallgatva olyan simán megvezetik az embert, ahogy akarják, ráadásul mindegyikben biztosított a kényelmes kormányzati többség, így aztán az ellenzék protestálhat, amennyit akar.

Nos, Fodor Ibolya nyilván rendelkezik pénzügyes múlttal, hiszen mégiscsak ügyesen sikkasztott, de azért ilyen stratégiai kérdésekbe ne legyen már beleszólása! A jelen felosztás szerint marad neki a Pécsi Értéktár Bizottság, itt talán kisebb hibát vét, ha hirtelen felindulásból beterjeszti a Hősök terét az értékek közé, legfeljebb szólnak neki, hogy ezt azért mégse.

 

Mindent összevetve Fodor Ibolya mint jelenség precízen rámutat a mai magyar demokrácia gyengeségeire, és a kormányzó pártok kontraszelekciójára, amikor túlnyerik magukat, és minden pozícióba saját embert kell ültetni.

Pécs

A Szabad Pécs számolt be róla, hogy a Jobbik két pécsi önkormányzati képviselője és Baranya megyei országgyűlési képviselő-jelöltje, Fogarasi Gábor és Gyimesi Gábor feljelentést tesznek a "Zsolnay-puccsként" elhíresült üggyel kapcsolatban.

Pécsen is jellemzően szemetesek a közterületek, a hulladéklerakó szigetek alulméretezettek, így ott folyton a konténerekből kibuggyanó szeméthalmokat lát az ember. Interjú Fogarasi Gáborral, a Baranya 1. választókerület országgyűlési képviselőjelöltjével, 5. rész.

Dühítő: hogy fordulhat elő az, hogy bárki közülünk ne tudjon magának egy fűtött helyen megvetett ágyat és egy zárható szekrényt. Interjú Fogarasi Gáborral, a Baranya 1. választókerület országgyűlési képviselőjelöltjével, 4. rész.

Kirúgták azt a portást a pécsi Városházáról, akinek Kósa Lajost kellett volna fogadnia, de a hosszú várakozás miatt egy pillanatra elszaladt a mosdóba.

Jómagam gyakran gondolok arra, milyen lehet a pécsi járdákon kerekesszékkel vagy babakocsival közlekedni – egyes járdaszakaszokon nekem lehetetlennek tűnik, márpedig erre a mutatványra sok embertársunk rákényszerül nap mint nap. Interjú Fogarasi Gáborral.

Devizahitelesek

A Jobbik védelmet nyújtott be a végrehajtóktól rettegő devizahiteleseknek

A kilakoltatási moratórium alatt is folytatódnak a kilakoltatások, a tartozások mesterséges duzzasztása folyamatos, mindennaposak a végrehajtói túlkapások. A Jobbik nem csak a választásig, de a probléma megoldásáig megtiltana minden kilakoltatást.

A Jobbik együttműködési megállapodást írt alá az Adóskamarával

A Jobbik együttműködési megállapodást írt alá a jogászokat, civil érdekvédőket és banki károsultakat tömörítő Adóskamarával - jelentette be a párt alelnöke pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Belföld

A baranyai Bogdásában az összes listás szavazat érvénytelen lett amit nem a Fideszre adtak le, pedig az egyéni voksoknál 41 iksz van az ellenzéki jelölteken, Pécsudvard 001-es körzetben 338 érvényes mellett 173 érvénytelen szavazat született.

Mert szétverték a közlekedés, mert leépítik az önkormányzatot, mert a haverok között osztják ki pénzeket, mert vidékfejlesztésnek hívják a vidékrombolást. Mert hazudtak neked.

Nagyobb mennyiségű élelmiszer-adományt kapott a komlói Fekete Láng Érdekvédelmi Egyesület, amit még e héten szétosztanának a rászoruló családoknak. Legalábbis ez olvasható az egyesület vezetőjének, Orsós Ferenc „Gogen”-nek a facebook-bejegyzésében.

Magyarország válaszúthoz érkezett, az emberek változást akarnak. Véget kell vetni a jelenlegi korrupt és arrogáns kormányzásnak, s egy új Magyarországért, a magyarságért tenni és küzdeni akaró kormányt kell az ország élére kinevezni. Nincs apelláta, el kell jönnie ismét 1848-nak, most vasárnap, 18.04.08-án.

Baranya megyében óriási munkanélküliség tombol, ami ahhoz vezetett, hogy a lakosság tömegesen indult meg a főváros vagy a nyugati országok felé. A megye 4-es számú választókerületének legesélyesebb ellenzéki jelöltjével, Andrics Alízzal beszélgettünk.

Életmód

Tizennégy előadás, köztük négy budapesti, öt vidéki és öt határon túli produkció szerepel az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) hétfőn nyilvánosságra hozott versenyprogramjában. A kaukázusi krétakört három színház előadásában is láthatja a közönség.

Az együttes tavasszal csak három koncertet ad: március 17-én a győri Audi Arénában, március 24-én a debreceni Főnix Csarnokban, április 6-án pedig a Papp László Budapest Sportarénában lépnek színpadra.

Sport

Phjongcshang 2018: több mint kétezer ember köszöntötte hétfő este a baranyai megyeszékhelyen Knoch Viktort és Burján Csabát, a phjongcshangi téli játékokról hazatérő olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolya váltó pécsi tagjait.

"Mindenki ezt kérdezi tőlünk, hogy milyen érzés, de még mi se tudjuk" - jelentette ki Burján. "Burján Csaba olimpiai bajnok. Még ízlelgetem. A név elé nem lehet írni, mint a doktort? Csak így mutatkoznék be".

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.