Várjuk minden nap Pécs legújabb hírportálján! Rovatainkban megtalálja a város, az ország, és a nagyvilág híreit!

Lássunk túl Fodor Ibolyán!

Olyan szép dolog, amikor a balliberális sajtó háborog. Most éppen Fodor Ibolya bizottsági tagsága miatt a pécsi önkormányzatban.

Nézzük először szigorúan a tényeket, majd utána tegyük egy kicsit más megvilágításba, mint a balliberális sajtó!

Fodor Ibolyát Pécsett a 19. körzetben a FIDESZ-KDNP jelöltjeként egyéni képviselővé választották a szavazók 711 vokssal, így 163 szavazattal előzte meg a második helyezettet.

A választást követően Fodor Ibolya sikkasztással terhes múltja került elő, kilépett a frakciójából és a pártból is, innentől egyéni képviselőként (nem) dolgozott tovább, hiszen hosszú hónapokig be sem járt a közgyűlésre. (Igaz, ebben közben egy súlyos betegség is akadályozta.) Mindeközben a balliberális sajtó többször is konfrontálódott Fodor Ibolyával, akivel szemben időközben az is felmerült, hogy közmunkásokat magáncélra foglalkoztat.

Mindezek után 2017. tavaszán Fodor Ibolya azzal fordult a polgármesterhez, hogy miután rajta kívül minden képviselő egyben valamelyik önkormányzati bizottság tagja is, ő is szeretne egy ilyen pozíciót, így került be a Pécsi Értéktár Bizottságba. (A közgyűlés 2014-es megalakulásakor még a Népjóléti és Sportbizottságban kapott volna szerepet.)

Szóval ezek a tények.

Az az alapfelvetés helyes, hogy egy ilyen múlttal rendelkező személy egyáltalán hogyan indulhat politikai pozícióért, miért nem vágja nyakon rögtön a felvetéskor a pártja, vagy utána a választók. De ahogy az eredményből látszik, Fodor Ibolyára szüksége volt a FIDESZ-KDNP-nek, hiszen nehezen húzott be egy olyan körzetet, ahol mással talán esélyük sem lett volna, de lemond(at)ása után szinte bizonyos, hogy Kertvárosból nem Fideszes képviselő kerül be, ez pedig többek között azzal a veszéllyel is járt volna, hogy valamelyik ellenzéki párt önálló frakciót alakíthat a közgyűlésben, mert elérik az ehhez szükséges három képviselőt.

Mindezek után Fodor Ibolya évekig már csak mint népmesei elem keringett az önkormányzat berkein belül, majd jött az újabb „durranás”.

Eleve érthetetlen, miért is kell minden képviselőnek automatikusan bekerülni valamelyik bizottságba! Vegyük a stratégiai jellegűeket, mint a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság, a Jogi és Ügyrendi Bizottság, a Népjóléti és Sportbizottság, a Kulturális és Köznevelési Bizottság vagy a Városfejlesztési és Kommunális Bizottság. Ezekhez azért nem árt némi szakértelem, előtanulmány, a területen évekig eltöltött produktív munka. Csak úgy, az iskolapadból kikerülve, az úgymond szakértőkre hallgatva olyan simán megvezetik az embert, ahogy akarják, ráadásul mindegyikben biztosított a kényelmes kormányzati többség, így aztán az ellenzék protestálhat, amennyit akar.

Nos, Fodor Ibolya nyilván rendelkezik pénzügyes múlttal, hiszen mégiscsak ügyesen sikkasztott, de azért ilyen stratégiai kérdésekbe ne legyen már beleszólása! A jelen felosztás szerint marad neki a Pécsi Értéktár Bizottság, itt talán kisebb hibát vét, ha hirtelen felindulásból beterjeszti a Hősök terét az értékek közé, legfeljebb szólnak neki, hogy ezt azért mégse.

 

Mindent összevetve Fodor Ibolya mint jelenség precízen rámutat a mai magyar demokrácia gyengeségeire, és a kormányzó pártok kontraszelekciójára, amikor túlnyerik magukat, és minden pozícióba saját embert kell ültetni.

Külföld

Legszívesebben "visszaforgatnám az idő kerekét", mert Németországot felkészületlenül érte a menekültválság - mondta Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke hétfőn Berlinben.

Devizahitelesek

Néma József – az autóhitelesek miért mostoha gyerekei a magyar államnak?

Kormányunk kijelentette, nem kíván az autóhitelesek érdekében eljárni, mindenki próbáljon egyénileg tárgyalni a hitelezőkkel! Ez lehet jó is, de rossz is. Úgy rémlik, perek sora indul el ismét. Néma József, a pécsi pertársaság pénzügyi tanácsadója ismét nyilatkozott lapunknak.

Állami monopólium is lehetne a végrehajtás

A globális válság kitörése után, a devizahitelek tömeges bedőlésének elburjánzásával párhuzamosan szemtelenedett el a végrehajtók egy része, s a törvényekre fittyet hányva végezte és végzi tevékenységét.

Néma József – egy botrányos pécsi devizahiteles fórum margójára

Többen is csalódottan távoztak a március 24-én a Művészetek Házában az MNB tanácsadói által tartott devizahitellel kapcsolatos tájékoztató fórumról. Dr. Molnár Beáta, pertársaság ügyvédje, és Néma József pénzügyi szakértő is ott volt. Utóbbit kérdeztük a történtekről.

Életmód

Ha Fidesz és OV hódoló lennék, már biztos feltettem volna ezt a kérdést a kormánypárti médiákban, mint a megyei napilapokban, a TV2-ben vagy az Origó hírportálon.

Belföld

Az Állami Számvevőszék befejezte a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. gazdálkodásának 2011-2014 közötti időszakra kiterjedő megfelelőségi ellenőrzését.

Az érvénytelen népszavazás sikerét hirdető plakáton nem jól olvasható a megrendelő neve, erre pedig az NVB is felhívta a figyelmet, hogy láthatóan fel kell tüntetni. A számok a szavazók arányát jelöli.

Péntektől vasárnapig 165 határsértőt tartóztattak föl az ország területén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

pecsitukor.hu - Pécs új hírportálja

Kövessen minket a Facebook-on is!

Küldjön nekünk hírt!: ugyelet@pecsitukor.hu

 

 

 

 

Kedves Olvasóink!

Az Alkotmánybíróság döntése szerint az internetes oldalak akkor is felelősek a kommentjeikben elkövetett jogsértésekért, ha azokról nem is tudnak.
Az internetes oldalon közzétett kommentek tartalmáért az oldal akkor is felel, ha üzemeltetőinek nem volt tudomása a jogsértő tartalomról,
vagy a sértett kívánságára azonnal el is távolította, illetve moderálta azokat.

A Pécsitükör szerkesztősége ezt a döntést az alapvető emberi jognak számító szabad véleménynyilvánítás súlyos korlátozásának tartja.

Olvasóinknak a továbbiakban a Pécsitükör Facebook oldalán van lehetőségük a hozzászólásra.